Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 681
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Там за МОЛ е идеално, три университета в района има, пълно е със студенти, много младежи лесно ще стигат до там. Кината и храните ще са пълни.  Граничи с булевард и влизането-излизането от паркинга ще е относително лесно.
Дано само не пробутат и небостъргача...

Остава и един МОЛ във Виница да се построи и всички райони ще са покрити Simple Smile

# 241
Да питам аудиторията какво ви е мнението за Крис Билдинг? Имате ли преки впечатления като клинети на фирмата?
Здравейте,
Малко късно се включвам, но все пак бих дал конкретен отговор и той е НЕ.
Родителите ми закупиха апартамент в тяхна сграда на зелено през 2012 година в района на Гранд мол, като имота е апартамент, върху който има открити тераси на горния етаж.
Още на следващата година започнаха проблемите-течовепо таваните, мухъл, жесток конденз.
Освен това имаше проблем и с вентилацията,като апартамент на етаж 1 в кухнята, беше вързан към вертикалата на баните, съответно на всички ни миришеха баните, понеже двете тръби са в общ куфар.
Отделно асансьора, за да им излезе по-евтино беше с мощност 16А, а за такъв тип асансьор се закупува табло с мощности за 32А. Асансьора спираше между етажите, поради липса на мощност.
10 години по-късно и заведени дела от нас собствениците, от Крис Билдинг освен да префугират терасите и силиконират разни барбакани, друго не се е случило.
Този проблем го имаме вече 10 години, но да кажем,че поне правят опити да остранят проблеми.
Номер 1 по некадърност,тотална липса на организация и  качество са ВСК, от които закупих имот преди 2години в Младост.
Имам наблюдение и над сграда, която сега се строи в Младост на Крис, и минавам всеки ден оттам, мисля,че отново строят, така както са строили и преди 10години Simple Smile

# 242
  • Варна
И в Каменар да построят мол. 😁

# 243
За Каменар не знам, но както се застрояват нивите около Кичево и Куманово, може да сложат един по главния път.. Там е забранена промишлена дейност, само складове и търговски обекти, попадали в Натура 2000

# 244
Не съм предполагала колко е трудно да се намери хубаво жилище под наем с домашен любимец.Само, докато чуят, че съм с куче и казват Не. Дори не се интересуват какво е. И сега живея под наем, в хубав апартамент. Пазя го като собствен, а кучето е йорки - не гризе, не мирише, пишка навън или на пелената, на две седмици я къпя. Веднъж месечно я водя на груминг, като се връщаме от разходка мием лапи. Няма щети по апартамента, дори в периода, в който й разстяха зъбите, защото постоянно й давах кожени кокали, които да гризе. Наемодателите, които са ОК с домашен любимец,  предлагат кофти апартаменти - неподдържани, а някой откровено мръсни.  Дават ги на конвеер и изобщо не им пука кой живее вътре. А с по-хубавите апартаменти изобщо не искат да чуят. Направо не знам какво да правя. Ако изобщо стане нещо, разбира се бих поела разходите, но това дори не мога да го обясна на наемодатлите, защото не са склонни на дискусия или брокерите не могат да комуникират добре с тях, не знам и аз вече.

# 245
Аз бих позволила йорки, при адекватен наем и депозит.

# 246
Пробвайте да предлагате голям депозит и предплащане за 3-4 месеца напред. Колкото по-добър имот искате, толкова по-значителни предимства се налага да изтъкнете защо трябва да ви предпочетат пред друг без куче.

# 247
  • Варна
И аз бих ви дала жилище срещу два депозита, но сега са ми заети. Имайте предвид, че сега е трудно за всички, не само за стопани на домашни любимци. Приятели на моите наематели от 9 месеца си търсели квартира.

# 248
И аз бих ви дала жилище срещу два депозита, но сега са ми заети. Имайте предвид, че сега е трудно за всички, не само за стопани на домашни любимци.
Потвърждавам, последните месеци се скъсват да ми звънят брокери за наемане, при положение че от години не е свободен. Аз също приемам малки домашни любимци, но имайте предвид, че поне 80% от хазяите не допускат.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 14:19 от Casual

# 249
В тази връзка колко според вас мога да взема за двустаен, югоизточен, обзаведен (само без тв) 4-ти етаж, 40кв. чисто в лятно кино тракия? 550-600лв ок ли са вече за пазара или е много? Много се чудя дали да го продам или да давам под наем, защото не го ползвам. Не ми се занимаваше с непознати наематели и затова така стои като паметник, но е чиста загуба на пари така да стои.

# 250
  • Варна
Спокойно можеш да му вземеш такъв наем, ако е чист и добре обзаведен.

# 251
За тази квадратура реално ми се вижда 450-500 лв. Зависи разбира се как е обзаведен, дали има асансьор кооперацията ...
Ако се решиш да го даваш, пиши после обратна връзка моля, че и ние имаме в този район нещо и искам да съм в крак с реалността Wink

# 252
Аз отдавам 110 кв.м. тухла,обзаведен,среден етаж с асансьор,много топъл,защото е вътрешен и няма външни стени без да са опасани с остъклен балкон,за 500 лв. до сега и едва от новата година вдигнах на 600.Скъсват се да ми звънят от агенции,макар че е отдаден отдавна дългосрочно.
На друг 60 кв.м. в Левски до Англ. гимназия,тухла,асансьор,обзаведен само без тв,вземам 470 лв. и се чудя да вдигам ли или е реална цената,какво ще кажете?

# 253
  • Варна
Вдигай смело. Аз октомври отдадох за 500 лв маломерен двустаен в Изгрев. Над 100 човека ми писаха. Обзавеждането не е лукс, просто нормално ново.

# 254
В момента е някакъв пълен абсурд с наемите във Варна.
 Аз имам едно минимално, чисто ново жилище, което дори още не е напълно готово за живеене, от съседи, от общи познати, през ден, някой ми звънти да ме питат кога точно ще е готово??
Аз дори не знаех, че “трябва” да го давам под наем. Споделяла съм през годината с познати и съседи,  че не съм решила какво точно ще правя с това жилище, и сега ми звънят някакви хора подочули от тук и там, че евентуално има свободен имот за под наем, пълна лудница.
Онзи ден,  един ми се обажда, брокерче явно  “спешно” да давам ключовете, срещу солиден депозит, разбира се, на някакъв украинец, който бил моряк и спешно трябвало да си дочака кораба във Варна, около 35дни. Плаща два месеца - плюс депозит,  всичко е много спешно, да давам ключовете и да уреждаме нещата…Аз му обяснявам, човек, нямам столове и пердета, нито посуда, ни една вилица, това жилище не е готово и освен това, аз дори не знам ти как знаеш за него, как знаеш номера ми, как въобще нещо знаеш за мен самата?!?  Не получих обяснение, не че очаквах такова, но беше страшно настоятелен и нагъл да му дам точна дата, кога всъщност ще е готово, че да уговорим огледи… Той имал цял списък от подобни на този, чакащи за жилище, краткосрочно. Уж се разбрахме аз да му звънна, което ще се случи точно - никога, но не мисля, че ще спази тази уговорка.

Аз Мислех аз да го ползвам известно време,  колкото и да е малко и тясно, удобна ми е локацията доста, че  дори спрях да търся за себе си квартира, и без това нищо подходящо не намирам след месеци състезание с други търсещи.
Да не говорим, че и брокерката ми, която ми е приятелка всъщност, дискретно ме вербува да го пускам за нощувки лятото, тя ще се оправя със всичко необходимо, агенцията и без това се занимава с подобни имоти, аз само ще си прибирам моят дял.
Един вид, аз съм някак си и от двете страни в момента, по неволя,  на търсещ и на евентуален, предлагащ имот под наем,  и от двете страни лудницата е пълна.
 А на какви имоти - гробници се нагледах, докато търсех все още, вътре не е мръднало от 79-та, но иначе имаме изискване без дом.любимци и без деца?!? 😂😂😂
Варна ми е Мюнхен - намираш порядъчен наем в порядъчен квартал и с добро обзавеждане, ама на куково лято и след подаване на един куп биографии и документи, последното още не е влязло в сила, но очаквам да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт