Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 704
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Не съм предполагала колко е трудно да се намери хубаво жилище под наем с домашен любимец.Само, докато чуят, че съм с куче и казват Не. Дори не се интересуват какво е. И сега живея под наем, в хубав апартамент. Пазя го като собствен, а кучето е йорки - не гризе, не мирише, пишка навън или на пелената, на две седмици я къпя. Веднъж месечно я водя на груминг, като се връщаме от разходка мием лапи. Няма щети по апартамента, дори в периода, в който й разстяха зъбите, защото постоянно й давах кожени кокали, които да гризе. Наемодателите, които са ОК с домашен любимец,  предлагат кофти апартаменти - неподдържани, а някой откровено мръсни.  Дават ги на конвеер и изобщо не им пука кой живее вътре. А с по-хубавите апартаменти изобщо не искат да чуят. Направо не знам какво да правя. Ако изобщо стане нещо, разбира се бих поела разходите, но това дори не мога да го обясна на наемодатлите, защото не са склонни на дискусия или брокерите не могат да комуникират добре с тях, не знам и аз вече.
Ако все още търсите и Ви устройва едноспален апартамент в затворен комплекс в близост до Пикадили парк(от страната на Пикадили, не в Бриз), пишете ми.
Това е сградата: www.seapark-homes.com

# 256
Благодаря Ви, но вчера намерих.

Попаднах на много приятен човек, който има йорки и затова нямаше проблем с моята животинка. Направил е освежаване на апартамента след предишните наематели. Купил е нов диван, нов матрак. Уютно и много чисто жилище.
Не е лукс, но си има всичко.
За същите пари ходих да гледам един в Бриз. Останах без думи. Съжалявам, че не снимах - остави, че мебелите бяха стари, но бяха надраскани, ожулени, разлепени. Потресох се, а наемодателят каза, че нямало смисъл да прави ремонт, защото го давал под наем…Но пък имало много хубава гледка…
Стигнах до извода, че търсещите трябва да са много активни и да не разчитат само на 1 брокер. Преди години като търсих, звъннах на Адрес и след 10 дни имах апартамент. Нито съм гледала обяви, нито съм ходила по огледи.
Сега две седмици полудях - лягах и ставах с  обявите. Но случих и на брокер - много приятно момче, в което нямаше капка наглост.

# 257
Adaline, бихте ли споделили името името на брокера ? Flowers Four Leaf Clover

# 258
Да ме извиняват брокерите, но такива които са без капка наглост не съм срещала.

# 259
  • Варна
Здравейте, имали някой преки впечатления от Дончев груп ЕООД? интересувам се от срока за акт 16 на една тяхна сграда.

# 260
Здравейте, имали някой преки впечатления от Дончев груп ЕООД? интересувам се от срока за акт 16 на една тяхна сграда.
При търсене на тази фирма в интернет излиза, че булстата на фирмата е: 201782442. При проверка в търговския регистър с този номер булстат излиза фирма "Н ПЕТРОВ 888" ЕООД.
Копирано от търговски регистър:
Седалище и адрес на управление
Държава: БЪЛГАРИЯ
Област: Добрич, Община: Каварна
Населено място: с. Божурец, п.к. 9656
бул./ул. ул. Първа № 8А
7. Управители
НИКОЛАЙ ОРЛИНОВ ПЕТРОВ, Държава: БЪЛГАРИЯ

А при търсене по име на фирма в интернет излиза следното:
Управител: Иван Валентинов Дончев
Град: Варна
Седалище: Варна 9000 кв. Трошево, ул. Фантазия 17, ет. 2
Телефон: 896 118 668
E-mail: ivandonchev99@gmail.com
Предмет на дейност: Основен предмет на дейност строителство на жилищни сгради, ремонт и текуща поддръжка на сгради и съоръжения.
Булстат: 201782442

Освен ако няма някаква грешка от Търговски регистър. Фирмата ако е продадена трябва да има и някакво инфо там.

# 261
  • Варна
аз не открих никъде връзка с първата цитирана фирма и булстат освен тук https://sova.bg/. Което, предполагам е съвпадение. Реалният е 205860657, проверих в ТР. Благодаря ви за проверката.
Как вървят сроковете за акт 16 в момента-още ли се чака енергото с месеци. Пред страхотна дилема съм-ще има ли акт 16 скоро /според строителя-3 месеца/, и какви са недостатъците на жилище на последен 6 етаж. Освен евентуално течове.

# 262

Пред страхотна дилема съм-ще има ли акт 16 скоро /според строителя-3 месеца/, и какви са недостатъците на жилище на последен 6 етаж. Освен евентуално течове.
Ако строителството е каществено, няма недостатъци. Ако обаче не е,  освен течовете, ще е студено зимата и топло лятото.
Аз от както съм в чужбина съм голям фен на последните етажи. Гледка, простор, уединение,
 тишина от горе са само част от плюсовете.

# 263
С акт 16 има промяна. Ние имаме акт 16, но чакаме енергото. Колко е срокът и има ли такъв и аз се чудя.

# 264
  • Варна
Ние чакахме 4 месеца Енергото след акт.16.Мисля,че няма законово установен срок.Важното е да ви прекарат кабела,след това трябва да го узаконят(акт.16 на кабела,което отнема месец ако не се лъжа),да сложат таблата и електромерите.После става по-бързо.При големите строители съм забелязал,че слагат таблата и електромери доста преди акт.16 на сградата.

# 265
  • Варна
Здравейте, потърсих дали е писано по темата, но не намирам нищо . Интересувам се от новия строеж на ВСК на ул. Дунав. Има ли информация какво се случва , имат ли вече разрешителни? Някой да си е закупил апартамент там?
Благодаря

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 10:10 от @lpin@

# 266
За много години! Здрава и ползотворна 2023 година!

Имате ли информация за сградите, които се строят до МЦ Младост срещу училище Гео Милев и новия строеж на булевард " Трети март" срещу парк Възраждане?

# 267
Здравей, на трети март мисля че строят Крес инвест, имаха и строеж в младост, но незнам дали техния имаш в предвид

# 268
За много години! Здрава и ползотворна 2023 година!

Имате ли информация за сградите, които се строят до МЦ Младост срещу училище Гео Милев и новия строеж на булевард " Трети март" срещу парк Възраждане?
Строежа до  МЦ Младост е "Соната" на Mait - https://mait.bg/building/sonata/

# 269
Типично по български - свободни апартаменти няма, но за сметка на това 34 свободни паркоместа

Общи условия

Активация на акаунт