Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 735
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
За много години! Здрава и ползотворна 2023 година!

Имате ли информация за сградите, които се строят до МЦ Младост срещу училище Гео Милев и новия строеж на булевард " Трети март" срещу парк Възраждане?
Строежа до  МЦ Младост е "Соната" на Mait - https://mait.bg/building/sonata/

Благодаря!🌺

# 271
Някой знае ли какво се случва със сградата на Крис Билдинг на Тинтява, от 2 месеца не съм виждал работници там? Трябваше да е готова Март 2023, а още е на никъде.

# 272
Някой знае ли какво се случва със сградата на Крис Билдинг на Тинтява, от 2 месеца не съм виждал работници там? Трябваше да е готова Март 2023, а още е на никъде.

Поне оправиха тротоара на ул Роза, който бяха наручкали яко.. Преди празниците имаше движение, сега наистина не виждам работници . Демонтирали са и крана, че преди висеше над ул Тинтява

# 273
Здравейте, дали някоя от вас е запозната с МС БИЛД ИНВЕСТ? Как са като качество и изпълнение, спазване на срокове и пр?

# 274
Ние сме закупили апартамент в техен проект, до тук всичко е коректно и на ниво! Чакаме акт 15.

# 275
  • Добрич

Имате ли информация за сградите, които се строят до МЦ Младост срещу училище Гео Милев и новия строеж на булевард " Трети март" срещу парк Възраждане?
Строежа до  МЦ Младост е "Соната" на Mait - https://mait.bg/building/sonata/

Благодаря!🌺
Ние закупихме апартамент в "Соната" Както вече са ти писали апартаменти в продажба няма.
Не знам обаче каква информация искаш за строежа. Бих ти помогнала, ако мога

# 276

Строежа до  МЦ Младост е "Соната" на Mait - https://mait.bg/building/sonata/

Благодаря!🌺
Ние закупихме апартамент в "Соната" Както вече са ти писали апартаменти в продажба няма.
Не знам обаче каква информация искаш за строежа. Бих ти помогнала, ако мога

Догодина ли се очаква да го завършат? Гледам бързо напредват със строежа.

# 277
  • Добрич
Да , срокът е до края на 2024г.  Ако всичко е о.к.

# 278
,

А те какво казват? Като цяло всички спазват приблизително сроковете си, но пък знам, че Крис билдинг си завършват сградите поне до сега.

# 279
Здравейте, дали някоя от вас е запозната с МС БИЛД ИНВЕСТ? Как са като качество и изпълнение, спазване на срокове и пр?

Запозната съм, да.
Имах имот в техен проект, който продадох в последствие на акт.15
Като качество са ОК, малки забележки, но нищо фрапантно, като спазване на срокове - също. И те, като всички останали, работят с подизпълнители, което си е напълно нормално всъщност, и получават акт.16 преди да имат ток, но то и това е нормално като гледам, все пак не са от тези, където после хората години наред си живеят на промишлен, защото имаше много такива преди години, техният битов го пуснаха около 6мес. след акт16
По-скоро бих ги препоръчала отколкото да ги оплюя заради  дреболии. Smile
Да, ок са си.
Сега се захванах с проект на световно неизвестен инвеститор и строител, ами и от него не мога да се оплача, общо взето вече всички документи са уредени още преди разрешителното за строеж, а самият строеж е изцяло финансиран от банката. Имах един случай само, в началото на войната, където се наложи да доплащам няколко хиляди , не десетки, след подписан договор, там някакви специални клаузи сложиха (не говоря за МС БИЛД) като опцията беше, или да ми върнат каквото съм дала, или да давам още, дадох, не съжалявам. Въпросният имот го продадох с добра печалба и без това.
Мисълта ми е, че ако всичко му е уредено още от самото начало на строителя, дори да е някакъв извън всички големи имена, няма от какво да се притеснява един евентуален купувач.
Като човек видял много дивашки истории със строителни пирамиди и  измами средата на 90-те, малко неща биха ме изплашили мен точно.

# 280
,

А те какво казват? Като цяло всички спазват приблизително сроковете си, но пък знам, че Крис билдинг си завършват сградите поне до сега.

Енергото уж ги бавело нещо, но знам, че са започнали да искат доста пари от закупили вече в сградата за допълнителни неща, които вече са обещали да направят при договорката, а сградата още е далеч от завършване. Да не би финансирането да е свършило и от другите проекти на зелено да не могат да покрият дупките?

# 281
,

Енергото уж ги бавело нещо, но знам, че са започнали да искат доста пари от закупили вече в сградата за допълнителни неща, които вече са обещали да направят при договорката, а сградата още е далеч от завършване. Да не би финансирането да е свършило и от другите проекти на зелено да не могат да покрият дупките?

Значи сте от късметлии те на които не са искали пари. Мои познати чакаха да започнат една нова сграда, но се отказаха и си взеха капарото, защото са искали да предоговорят цената за която са се разбрали при депозита. Предвид инфлацията не се изненадах, но пък мислех, че поне на тези, които вече са започнали и по напреднали строежите няма да им търсят допълнително пари.

# 282
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j167326264617917&slink=8tgv17&f1=3

Какво мислите за тази къща, цената и реална ли е?

Благодаря предварително.

# 283
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j167326264617917&slink=8tgv17&f1=3

Какво мислите за тази къща, цената и реална ли е?

Благодаря предварително.

Нищо чудно цената да е реална, сградата беше готова преди година поне. Инфраструктурата е много зле, като бях в района лятото, път почти нямаше. Дерето на евксиноград започва малко след тази сграда и при един хубав порой може да тръгне по улея. А тия 120 квадрата на три етажа...слагаш стълбище, санитарни помещения и за стаи май не остана....

# 284
Мястото не е добро. Къщите са последни, едва ли не в нищото. Стига се по ужасен път, и тъй като ходих в дъждовен ден, успях да му се насладя на цялата прелест. Всъщност не на цялата, тъй като половината беше под вода и кал. Има и доста бездомни, агресивни кучета.
На мен също ми се видяха доста малки помещенията, а и дворчето не е кой знае какво. Не си заслужава, според мен. Ако искаш, мога да ти пратя локацията.

Общи условия

Активация на акаунт