Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 213
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Предстой ми закупуване на апартамент във Варна. Нямам никакъв опит (и доверие) с брокери. Някой би ли препоръчал конкретна агенция и защо? Има ли изобщо разлика в дейността им в различните агенции за  недвижими имоти..или по-скоро всички брокери се обединяват окола една и съща база данни и гледат как по-ловко да те прецакат :/

# 571
  • при Arctic Monkeys
На ваше място ще използвам големите агенции-Адрес, Явлена.

# 572
Не съм доволна от Адрес. Брокерката се опитваше всячески да ни продаде най-мизерните апартаменти, които имат, защото не искат да делят комисионна. След цели 3 седмици женичката се изнерви, че си държим на нашето и не поддаваме и почна с някакеи гадни психоатаки и манипулации. В крайна сметка я отсвирихме и с познат на познат на познат намерихме каквото търсим чрез Имоти Премиер.

С Ера имах комуникация също, момчето беше адски отегчено и незаинтересовано, сякаш го карах услуга да ми направи..

# 573
е адски отегчено и незаинтересовано, сякаш го карах услуга да ми направи..
е то услуга ви прави Simple Smile Шегувам се, но голяма част се държат така, и то дори не от най уядените.
Контактите ми с Премиер са многократни, ужасно лоши и винаги се учудвам че някой работи с тях. Но ето как от всяка агенция има и в двете посоки коментари. В тези фирми е както във всяка друга - въпроса е да попаднеш на свестен служител ( брокер )

# 574
  • при Arctic Monkeys
В малките агенции е още по-лошо. Брокерите просто не знаят за какво става въпрос и много от тях са буквално неграмотни. Хубаво е човек да има адвокат в тези случаи.

# 575
или по-скоро всички брокери се обединяват окола една и съща база данни и гледат как по-ловко да те прецакат :/
Всеки брокер гледа как да направи сделка за да вземе комисионна. Ако за целта трябва да ви прецака, да, ще го стори.

# 576
В малките агенции е още по-лошо. Брокерите просто не знаят за какво става въпрос и много от тях са буквално неграмотни. Хубаво е човек да има адвокат в тези случаи.
Абсолютно е така, единственото хубаво на измислените малки агенции е, че можеш да договориш по-нисък % комисион, но трябва да си готов да движиш и проверяваш всички документи сам. Просто повечето брокери от малки агенции изобщо не знаят къде се намират.

# 577
Оо, да, определено зависи от човека. Просто споделям в крайна сметка с коя агенция намерихме и сме доволни. Мога да кажа най-голямата разлика между брокера на Адрес и на Премиер. Както казах на Адрес само ни пращаше техни обяви и ни караше сами да си търсим обяви в Имот.бг и пращаме да прозвънява. Което е супер нагло, защото ние сума пари комисионна ще платим сами да си търсим.. На Премиер брокера по цял ден ме заливаше с всевъзможни обяви от всякакви сайтове и агенции. Така да кажа, изработи си комисионната определено.

# 578
... само ни пращаше техни обяви и ни караше сами да си търсим обяви в Имот.бг и пращаме да прозвънява. Което е супер нагло, защото ние сума пари комисионна ще платим сами да си търсим..
Често срещана практика, и аз отначало реагирах по същият начин.
Агенциите са наясно, че купувачите продължават и сами да търсят. Брокерката с която работих няколко пъти ми е спестявала излишни разхождания когато тя е звъняла на обяви, които аз съм откривала. Знае какво да пита и на колеги не смеят да ръсят глупости. Много често дадена обява я има в нейната базата данни и веднага ми е давала информация. Имах случай в който една агенция продаваше с екслузивитет апартаменти - но вземаха комисион и от купувача - предпочитам да го дам на дамата, която се е ангажирала с мен. Агенцията така или иначе си взема от строителя.

# 579
А като вариант как е по-разумно да се постъпи: Да търсим сами по обяви и според това кой брокер е публикувал обявата, която ни харесва, да работим с него или първо да намерим добър, честен и съвестен брокер (хаха) и той да ни предлага обяви?

Понеже някой по-горе препоръча Адрес, аз за тях вече имам мнение. Влязох в техен офис с някакъв елементарен въпрос по тяхна обява и те ми казаха, че за да ми дадат отговор първо трябва да подпиша договор за 1 година с тях!!!! omg (eyeroll)

А Home2U адекватен вариант ли е? Не знам защо ми се струват като нещо между секта и пирамида от хора с неясна дейност. Звъннах и ме питаха дали имам да им продам апартамент в момента на закупуване на нов от моя страна и не разбрах точно каква им е идеята.

# 580
Естествено, че с ваш брокер...не, че е 100% гаранция, но се предполага, че той ще защитава вашия интерес. Обадите ли се директно по обява на случаен брокер веднага ще си направи сметката, че ще вземе комисион и от продавача и от купувача и ще се опита да реализира сделката на всяка цена.

# 581
Търсиш сам и не подписваш договор за екслузивитет - Ако нямаш брокер с препоръки от познати.
Ако харесаш нещо - първо проверяваш дали и други агенции не предлагат същото жилище ( понякога имат разлики в цените )
Хоум туЮ наистина малко сектанско изглеждат Simple Smile Само мъже брокери съм виждала техни и са с едни изпънати костюми и лъснати обувки винаги Wink Спретнати като свидетелите на Йехова, или някаква друга религиозна организация чиито подръжници се размотаваха преди време по улиците.
Обикновенно ако пуснеш обява за продажба политиката им е да звънят с оферта веднага да ти купях имота, разбира се на по ниска цена.

# 582
Те обявите по сайтовете са масово нереални. В смисъл, че са продадени отдавна имотите, но си стоят, за да звъннеш и да лапнеш кукичката... Играхме го и този филм...

Хубаво е да се работи с няколко брокера и да знаят за това, да се надпреварват един вид. Ние така бяхме последно, имаше ефект. Това за 1 договор с Адрес няма и да го коментирам Joy Също така хубавите обяви не стигат до имот.бг или сайта на която и да е агенция, предлагат се вътрешно.

Във ФБ има групи - Имоти без посредник, ако искате сами да търсите.

А в ето тази група публикуват брокери и обявите са актуални.

Освен това брокерите са със снимки и по вида им може да се ориентираш. Някои брокери си имат буквално мошеническа и измекярска физиономия...

# 583
  • по морето
От Адрес и подобните няма как да очаквате добро отношение, всичко се свежда до комисион.....

# 584
  • при Arctic Monkeys
От Адрес и подобните няма как да очаквате добро отношение, всичко се свежда до комисион.....
Малките и те се борят за комисион, нали не мислите, че работят на ползу роду. Такива екземпляри съм виждала, че не желая да се сещам и да коментирам даже…

Общи условия

Активация на акаунт