Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 229
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
над околовръстното за гараж в нова кооперация  размер 6.5х3.40 в момента ми предлагат 20к, но не се продава. Ако решиш да продаваш и е с добър подход и размери, пиши ми ще те свържа с купувача, ако има интерес.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 23:45 от batvanio

# 556
Нямам кредити, а от каквото съм имала нужда във Варна, съм си го купила.
Търся гаражи в Бриз, за година излезе само една обява на 45к евро.
Не е точно така, преди да се вдигнат цените ходих в бриз над паметника на оглед на гараж за 16к евро, преди месец-два мернах същата обява за 20к евро. Поне снимките си бяха същите. Някой спомена, че цените на гаражите  зависели от района, освен центъра и крайните квартали (разликата при тях не е голяма) , цените са сходни и спрямо увеличението се вдигнаха с около 5к евро.
За паркоместата обаче се наблюдава голям ръст, предполагам защото масово почнаха да се търсят, а те бяха най-евтиния вариант човек да си паркира колата спокойно без да обикаля половин час да търси място.
И това, че не ползваш кредит karmacoma, предполагам си направила 2-3 покупки максимум  и до пенсия ще се хвалим как сме сборили инфлацията.
Кредита е хубаво нещо, стига да го оползотвориш добре. Единия вариант е да бъхтиш половин живот за да изкараш пари за бизнес. Другия е с кредит и можеш да почнеш бизнес веднага. Ако се справяш добре, набързо можеш да натрупаш добър капитал от имоти например.

# 557

Някой може ли да ми каже кои са строителите на тези две сгради и къде точно се намират?
В района на Левски би трябвало да са ,но ме съмнява да не са много навътре в Изгрев.
Благодаря

# 558
По скоро област Сотира. До терапията в момента има 4-5 строежа. Ако ви интересува идете на място да ги видите.

# 559
  • при Arctic Monkeys
Не е точно така, преди да се вдигнат цените ходих в бриз над паметника на оглед на гараж за 16к евро, преди месец-два мернах същата обява за 20к евро.
И това, че не ползваш кредит karmacoma, предполагам си направила 2-3 покупки максимум  и до пенсия ще се хвалим как сме сборили инфлацията.
Кредита е хубаво нещо, стига да го оползотвориш добре.
Бихте ли ми посочили обява за гараж в Бриз до нивото на обръщача за 20 хиляди? Ако откриете такъв, имате комисион от мен, веднага. Без майтап.
Кой е сборил инфлацията и кой в чакане на заветното пукане е останал без дом, предстои да разберем....

# 560
Не е точно така, преди да се вдигнат цените ходих в бриз над паметника на оглед на гараж за 16к евро, преди месец-два мернах същата обява за 20к евро.
Кредита е хубаво нещо, стига да го оползотвориш добре.
Бихте ли ми посочили обява за гараж в Бриз до нивото на обръщача за 20 хиляди? Ако откриете такъв, имате комисион от мен, веднага. Без майтап.
Кой е сборил инфлацията и кой в чакане на заветното пукане е останал без дом, предстои да разберем....

Това важи за тези с малко кеш от порядъка 50-70 к евро, както и за тези, които искат да купуват с кредит.

# 561
kateri4ok, това от втората ти снимка е на Мир, някъде там, където ще изникнат луксозните Хоризонти, дори май по надолу от тях се пада, по-близко до Лидъл. Не съм ходила на място, но мисля да ме водят.
Ще кажа повече като го видя.
 Не е лоша локация общо взето. В смисъл, към момента може и да не е най-хубавата, но аз се сещам на мен като ми предлагаха в непостроения или поне май без акт.16 - Лабиринт,  тристаен за 80хил евро, преди само 6 години, как снизходително се изсмях, че аз за тая ветровита поляна пукнат грош не бих дала, но, виждаме в момента в какво се превърна поляната и кой на кого се смее, евентуално. Laughing  Сега, във Фамилията разглеждам двустайни за по 100хил. , и не ми е смешно.
Може да греша за годините, но ги нямаше тогава фамилия и всичко останало, и наистина за мен си беше една ветровита поляна. Rolling Eyes
Та, така и с много други абсурдни, на пръв поглед локации, няма да споменавам любимата Пчелина, (ама хич)  😂която още ми е леко смешна, но леко все пак, че знам колко бързо минава времето.

Casual, Варненския МС Билд Инвест имах предвид в преден пост. Подсети ме, обаче за софийските Билд Инвест, че съм отсядала в построена от тях сграда в София и много ми хареса, прекрасно изпълнение.
То и Яворов трябваше да е Явор, но нищо, разбрахме се.

# 562
Някъде там ще да са. Или над Лидл или към Терапията. Айде Мир е широка улица, ама включването на светофара ще е приключение. Освен ако няма някаква улица която да излиза от друго място. Определено някакви изоставени поляни и стари заводи стават прилични места за живеене. Въпрос на желание и малко облагородяване. Лошото е, че това уплътняване на града довежда до свинщина на много места.
П. П. Karmacoma разбраха всички, че който не е купил жилище досега трябва да се обеси. Повечето пишещи тука са купили по груби впечатления. Тия които са на под 25 години да се хвърлят от моста вероятно?

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 09:39 от Stamatko

# 563
Първо беше бриз, сега обръщача и нека да отгатна, следващото условие е гаража да бъде във вашия вход. Аз за моите си неща едвам намирам време, камо ли за чужди, а това с комисионата, признавам си, ще ми докара поне седмица безсъние да я мисля.
Съвет : обяви-бол, интернет - бол, улици - бол, намирате време и търсите.

# 564
  • при Arctic Monkeys
Обръщача е в Бриз. Или искате да кажете, че е логично да живеете в южната част, а гаражът да е на високото. Комисионна няма да изкарате, защото такива обяви няма. Спете спокойно за сега.

# 565
Съвсем нормално да няма. Строителите правят всякакви схеми с паркоместа и гаражи. Масово се променя статут на магазини, за живеене, на складове, а колата на улицата. Скоро имаше патардия как общински парцели ползвани за паркинги се разпродават. Същото с междублокови пространства. Навремето отстоянието между сградите е планирано с цел да има паркоместа, зеленина, площадки. Сега се сгъчва сградичка срещу тлъст подкуп и всичко е точно. Никога не е бил кой знае, какво Варна и става по-зле. С велосипед да се придвижиш е екстремен спорт схоьен с паркур.

# 566
ами утре идете да гласувате! а пък наесен е задължително!

# 567
Здравейте, има ли някой информация какво се случва с Галерия 3 и дали ще започват да строят скоро? Гледам, че почти всичко там вече е продадено.

# 568
От гледната точка на абсолютен лаик в икономика и финанси, четейки новините, вече два от няколкото важни фактора за рецесия в Щатите са налице - висока инфлация и повишаването на основните лихви от Федералния резерв. Като се добави проблемите с някои банки, може би единствената светлина в тунела е все още ниската безработица. Но при тези лихви и това най-вероятно ще се промени.
Вече не малко големи инвестиционни компании предупреждават да се готвим за рецесия във втората половина на годината. До колко ще настъпи, не знам. Но със сигурност, има признаци за това.
И както някой писа по-горе, няма две еднакви кризи, но влезе ли се в рецесия - симптомите са близки.  А дали ще се отрази на цените на имотите - най-вероятно.
Лична история (from the trenches) - в края на 2008, без въоще да подозираме за натъпващото финансово цунами, закупихме апартамент в държава от Зап. Европа чрез ипотека. Процентът на който се скл. ипотеката бе 5.76.  Една година след това, в разгара на кризта, лихвите паднаха под 2%, но и цената на имота падна с около 15-20%.
Бързо превъртване на събитията - 2021 година, лихвата по ипотеката все още 2%, но съсдеите срещу нас си продадоха апартамента (същата квадратура) със 110% повече, от цената за която закупихме нашият през 2008.
В момента забелязвам охлаждане на цените на имотите, като при навлизане в рецесия, очквам подобно поведениена цените им, както през 2008-2009.
Да видим....

# 569
Да не забравяме, че щатския имотен пазар е много по голям от българския. Рецесията, която се задава (абсолютно скалъпена по мое мнение) ще бъде недостатъчна да обезцени имотите по целия свят.
Нека не забравяме и българския манталитет
 " може за гащи пари да няма, но жилище ще притежава".

Общи условия

Активация на акаунт