Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 235
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Varna
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за строителя и цените на новият комплекс Светлина във Възраждане 1. Не мога да намеря ориентировъчно цени и кой го строи... До него също има комплекс голям, за който има пуснати продажби, но нещо мина доста време откакто го започнаха, а няма движение.

# 541
  • при Arctic Monkeys
Аз за момента банкова нестабилност не виждам, виждам едно прегрупиране на банки. Явно това предстои, както е във всеки бизнес. Не се наемам да гадая пазара и да залагам всичко на една карта. Всеки действа според вярванията си. Пазарът може да е рационален по-дълго отколкото можем да издържим така или иначе. Моят коментар беше свързан с тъй нареченото плато, а не с това дали цените ще падат или напротив. Явно тези, които вярваха във вечния ръст, сега вярват в платото. Аз в плато не вярвам обаче. Иначе много от тези, които чакаха чакаха, вече се пречупиха и купиха, те вече са аут от пазара така или иначе.
Фалит на банки в Америка и срив на акциите на Креди Суис например с 30 процента, а от там и на повечето търговски банки в Европа, викате не е нестабилност в банковия сектор…
Какво ще стане с цените никой не знае, факт е че всички очакваха след ковид апокалипсис и ниски цени, а стана обратното. Имал пари за жилище, вече има за гараж.

# 542
Аз за момента банкова нестабилност не виждам, виждам едно прегрупиране на банки. Явно това предстои, както е във всеки бизнес. Не се наемам да гадая пазара и да залагам всичко на една карта. Всеки действа според вярванията си. Пазарът може да е рационален по-дълго отколкото можем да издържим така или иначе. Моят коментар беше свързан с тъй нареченото плато, а не с това дали цените ще падат или напротив. Явно тези, които вярваха във вечния ръст, сега вярват в платото. Аз в плато не вярвам обаче. Иначе много от тези, които чакаха чакаха, вече се пречупиха и купиха, те вече са аут от пазара така или иначе.
Фалит на банки в Америка и срив на акциите на Креди Суис например с 30 процента, а от там и на повечето търговски банки в Европа, викате не е нестабилност в банковия сектор…
Какво ще стане с цените никой не знае, факт е че всички очакваха след ковид апокалипсис и ниски цени, а стана обратното. Имал пари за жилище, вече има за гараж.

Ще ги изкупят/погълнат/слеят се с тях други по-големи банки. Това се случва в момента. Не виждате ли?

# 543
  • при Arctic Monkeys
Виждаме, че се случват процеси, които не са нормални, освен ако фалит на банки и след това печатане на кеш са нормални процеси за вас... Много интересно е как при инфлация над 20 процента, отрицателни лихви по депозити, много свободни пари и никакво предлагане, се очаква понижаване на имотите...

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 15:40 от karmacoma

# 544
Виждаме, че се случват процеси, които не са нормални, освен ако фалит на банки и след това печатане на кеш са нормални процеси за вас... Много интересно е как при инфлация над 20 процента, отрицателни лихви по депозити, много свободни пари и никакво предлагане, се очаква понижаване на имотите...

Ма вие повтаряте едно и също като папагал. Според вас от сега нататък накъде ще се движат лихвите?

# 545
  • при Arctic Monkeys
Не знам за лихвите, аз съм папагал. Едва ли ви интересува моето мнение. Има си ЕЦБ, питайте г-жа Лагард, ако разбирате какво говоря изобщо. Знам само, че бая народ се озъби, дано не сте от чакащите голямото намаление.

# 546
Не знам за лихвите, аз съм папагал. Едва ли ви интересува моето мнение. Има си ЕЦБ, питайте г-жа Лагард, ако разбирате какво говоря изобщо. Знам само, че бая народ се озъби, дано не сте от чакащите голямото намаление.

Вие от скоро пишете тук, и виждам вече няколко пъти казвате едно и също, няма нужда да се изнервяте. Всички знаем колко са ниски лихвите и каква е посоката от сега нататък. Тя е само една, въпросът ми беше реторичен.

# 547
Лихвата на ФЕД е 5%. Винаги ЕЦБ следва. България следва също, ама като бавноразвиващ с година-две закъснение. За депозитите и кредитите трябва да се прибавят 2-3% отгоре. За наш'та мила родина 4-5%. Не, че ще стане апокалипсис. Просто банките ще се налапат здраво. Които оцелеят де.

# 548
Не забравяйте, че България е един много малък и тесен пазар. Всички сценарии, които наблюдаваме на големите сцени (САЩ, Европа, Австралия) няма да действат у нас. Това в лошия смисъл.

# 549
  • при Arctic Monkeys

Вие от скоро пишете тук, и виждам вече няколко пъти казвате едно и също, няма нужда да се изнервяте. Всички знаем колко са ниски лихвите и каква е посоката от сега нататък. Тя е само една, въпросът ми беше реторичен.
Аз никак не пиша от скоро тук, не сте ме забелязали просто.
Нямам кредити, а от каквото съм имала нужда във Варна, съм си го купила.
Търся гаражи в Бриз, за година излезе само една обява на 45к евро.
И каква е посоката на лихвите? При положение, че има двуцифрена инфлация, кой наивник ще очаква лихвите да не помръднат? И да има корекция, е незначителна, на фона на обезценяването.
Риторични са ми въпросите.

# 550
  • Deutschland/HE
Колко квадрата е този гараж в Бриз?
Имам един в Левски, ако реша да го продавам да знам.

# 551
Отнема точно 1 минута да се пусне едно търсене за гаражи в Бриз или където и да е.

# 552
В Цветен под Околовръстното вече паркомясто е 20 хил евро , директно от строителя на етап проектиране

# 553
Колко квадрата е този гараж в Бриз?
Имам един в Левски, ако реша да го продавам да знам.

От гараж до гараж има огромна разлика.
Както и от Левски до Левски. В смисъл гараж на Дубровник, няма да струва колкото гараж до военна болница или зад Терапия.

# 554
  • Deutschland/HE
Под Техническия е гаража, стандартен за една кола.  Купихме го за 8 000евро и на мен ми се виждаше много. Ние го ползваме само лятото за 3-4седмици, през останалото време един приятел го ползва, без да ни плаща наем. Ако цените са такива, може и да се замислим да го продадем.

Общи условия

Активация на акаунт