Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 632
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Управата на града е избрана от администрацията на управата и от близките и приятелите на кандидатите за управата. Ако ме разбирате.... И управата хич не ги е еня за обикновените граждани, нито, че нямало паркове, паркинги, благоустрояване и т.н. Не смятам, че някой от управата си дава зор да изразява волята на жителите. Апропо, и да имат право на такава последните (жителите), няма кой да я чуе, още по - малко разбере. Важното е да се строи. Толкоз. До където оцелеем.

# 136

Сградата зад ОМВ също е на Металекс, май още не е влязла в експлоатация.Expressionless

https://icongroup.bg/prodajbi-kompleks-towers-varna/

Сградата зад ОМВ си е на IconGroup (близнаците Калоян и Диян). Общото между тях и Металекс е,че са близки приятели със собственика(Сашо Мароканеца).В новия проект,двете 20 ет. сгради в Младост явно ще бъдат и партньори в бизнеса.

Така е, едната сграда се продава от IconGroup , а другата от Металекс .Имат и разрешително за строеж .Трябваше да започнат миналата година по това време !? И от двете фирми са много пестеливи от към информация в сайтовете си.

# 137
Aqua Vista Park предлага идеалната комбинация от това да живеете едновременно в оживен и добре уреден район и в същото време да сте в комфорта на уединен комплекс, почти на брега на морето. Застроената площ се намира в южната част на града в близост до Аспаруховия мост.
Някой може ли да се ориентира къде е тази локация ПОЧТИ на брега на морето ?

Споделете въобще мнение за кв. Аспарухово. Като става дума за имоти никога не се сещам за това място Simple Smile За мен е просто част от пътя ми до плаж. На баща ми много му харесва. Позната, която живее там казва, че лятото едвам намира квартира за нейни гости. И не говоря само за тази година, сега имам чувството че и етикетите в тамошният лидл ще ги напишат на руски.

# 138
  • Варна
Това според мен е в началото на квартала,като се влиза веднага в ляво, почти под моста и точно до канала.На рендера се вижда и стадиона в Аспарухово.
А кой ще е инвеститора? Ако съдим по името на комплекса,може би са Топ Ленд? В сайта им няма информация,а именно те вече имат Vista Park 1 и 2.

# 139
Това е до стадиона на Аспарухово, т.е. почти под моста, което за мен е решаващ минус. И невероятна гледка към силозите за зърно отсреща. Гледах го на картата преди малко, явно на всички ни е излязла тази реклама.

Подценен е Аспарухово, по мое мнение. Аз по-скоро бих се интересувала от другия край на квартала, накрая на парка - там също се строи, в момента не се сещам името на инвеститора.

# 140
Ами и ние в началото като търсихме въобще не сме мислили за Аспарухово, но ходихме на един оглед и много ни хареса, после там намерихме жилище, което ни допадна и края на 2020 го купихме, преди да се покачат цените, засега сме много доволни,  основно бяхме там лятото, но другата година ни предстои преместване за постоянно. За повечето е минус мостът, но си има много предимства, 10 минути от плаж и парк, нашият блок е до борова гора, голям паркинг, наоколо има магазини за всичко, лаборатории, ДКЦ, няколко аптеки,

# 141
  • Варна
Повечето ми приятели, с които си порастихме децата в Аспарухово от раждането, до 4-5 клас, вече се преместиха оттам, включително и ние. Когато имаш две деца в различна смяна, тренировки и за двете преди/след училище, оценяваш разстоянията и времето по друг начин. Когато се сблъскаш с "избора", който нямаш, за училище след 4 клас в квартала, ще се разбере какво имам предвид. Естествено, всичко опира до парите, с които разполагаш за покупка. За малки деца до 4 клас е супер. Вече 6 години и за миг не съм съжалила, че се преместихме, но и не съжалявам за годините, в които спокойно си гледах малките деца там. Много хора пътуват и повече км, всичко е въпрос на приоритети и възможности.

# 142
Най-големият проблем на Аспарухово и всичко което е от онаиз страна на езерото е, че има един единствен Аспарухов мост. Ако бяхме Румъния до сега щяхме да имаме поне 3-4 бройки моста.

# 143
Мъж с пушка значи е почти на брега на канала Wink
В този район не беше ли точно най-зле при наводнението преди няколко години ?

Подценен е Аспарухово, по мое мнение. Аз по-скоро бих се интересувала от другия край на квартала, накрая на парка - там също се строи, в момента не се сещам името на инвеститора.
Ако визираш южният край, след Лидл, преди баира за Галата - там строят БОРД, отдавна трябваше да го завършат. Баща ми искаше там да взема. Преди 2 години имаше на мн добри цени жилища. Вече надали

Най-големият проблем на Аспарухово и всичко което е от онаиз страна на езерото е, че има един единствен Аспарухов мост.
Така е, но се стига до центъра на града за много по кратко време, в сравнение с Трошево. ( съдя по мнението на  2ма колеги колко пътуват ) Стига да няма някоя катастрофа на моста де.

# 144
Аспарухово има два големи проблема. Моста и ромите.
За това и цените там са други.

# 145
Аспарухово има два големи проблема. Моста и ромите.
За това и цените там са други.

Ей Лъки, благодаря че се включи. Ромите не ги споменах щото ги има и във владиславово и под автогара. И защото сега работническо-селската част от населението на Варна е бетер роми...

# 146
Сигурна съм, че е така. Аз от известно време не съм в града, но го посещавам периодично.
На един квартал излезе ли му име, и дисниленд да му построят, името си остава. Аспарухово си е с горната слава. Simple Smile

# 147
Аспарухово не е лошо място. Има хубави игрища, детски площадки, парк. Изобщо на практика може да си съществува самостоятелно. Лошото е ако всеки ден трябва да минаваш моста. Иначе предполагам няма да ти се налага повече от веднъж месечно да речем.

# 148
Предпочитам да катеря баирите към платото, отколкото да минавам аспарухов мост. Това беше и ключът към избора ни на квартали за апартамент и къща

# 149
Аз живях зад Операта. Да отида до магазин с кола в час пик, по-бързо и безпроблемно ми беше да отида до Лидъл Аспарухово, отколкото до която и да е друга верига. Тези истории, колко сложно било да минеш по моста са ми много смешни.

Общи условия

Активация на акаунт