Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 291
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Мургави братя ще виждате в него район. Ама то редовно си се мотаят и около Колхозния, Синьото пазарче, Димчо Дебелянов, ако щеш и около Операта. Отстрани на Катедралата пък едно време редовно кибичеха травестити и предлагаха.... няма да изпадам в подробности Simple Smile

# 451
Още са си там травеститите, на Владислав, и все същото предлагат, онзи ден подвикваха след един приятел.
В доста намален състав, но все пак там. Има един миризлив, почасов хотел точно там на пресечката с Парижка Комуна, затова и те там седят, разчитат един на друг цяла Зима.
   Иначе, за района около училище Елин Пелин, разбира се, че в “ромския” квартал е пълно с роми, но там винаги си е било смесено доста, не са само те.
Особено в началото на “Тодор Влайков” си е Ок, стига децата да не ходят в Елин Пелин, че то още по мое време беше дъно.

# 452
  • по морето
Да, гледам обява, намира се точно срещу този парк, училището и градината.

Извинете, на последен етаж ли гледате обява?

# 453
2 или 3 етаж.. забравих вече от толкова обяви..

# 454
  • по морето
2 или 3 етаж.. забравих вече от толкова обяви..

На един колега морски жилището се предлага на пазара, но е последен етаж, скосове и тн.

# 455
........ Особено в началото на “Тодор Влайков” си е Ок, стига децата да не ходят в Елин Пелин, че то още по мое време беше дъно.
На "Тодор Влайков" кое му е Ок ? Нищо Ок няма в центъра на Варна. Като почнем въпросната максуда, погреби, колхозен пазар,Ботева градина, македонски дом, син пазар,операта, мусала, адвокатска градина, Нептун, Севастопол, Шишкова и т.н. си е голяма мизерия. Повечето сгради в центъра са старо строителство и те като повечето обитатели са на преклонна възраст. На хората не им се отделят пари за ремонти, не инвестират в нищо красиво и почти всеки вход и сграда са с пропукани и паднали мазилки, олющени бои, всякакви миризми и ....като стана въпрос за миризми и гледки, виждал съм посред бял ден в различни райони на центъра различни хора да си ходят по малка и голяма нужда,а вечер направо се разбиват. Да не говорим в морската всеки храст мирише на тоалетна.
Избягвам центъра на Варна от години, защото не ми харесва. Всеки път когато ми се налага да съм в района се утвърждава това ми мнение.

# 456
като стана въпрос за миризми и гледки, виждал съм посред бял ден в различни райони на центъра различни хора да си ходят по малка и голяма нужда,а вечер направо се разбиват. Да не говорим в морската всеки храст мирише на тоалетна.
Което води до въпроса - в кой център на голям град не е така? И бихте ли посочили квартал, който отговаря на стандартите Ви, явно са доста завишени. На мен изказването Ви повече ми прилича на приказката за лисицата и гроздето.

# 457
Живея до Ботевата градинка и не мога да се съглася, че е някаква мизерия и хората пикаят, където сварят... Не го казвам, защото живея там, а защото наистина не е такъв ужас, който се описва в предходния пост. Факт е, че в нашия блок половината апартаменти са празни, защото възрастните хора измират, но идват млади хора, събираме се, правим организация за ремонти и т.н. От както въведоха Синя зона паркирането стана доста по-културно. На нашата улица направиха нови тротоари. Тихо и спокойно е. Единствената мръсотия я правят гларусите и чайките, които разнасят боклука от отворените кофи и казани. Зад Пощата има няколко казана за боклук и там не смогват да ги чистят и наистина понякога настава тотална мизерия. Но сега направиха ремонт, асвалтираха, разчертаха, направиха също тротоари. Надявам се хората да съумеят да пазят.  Живяла съм в Цветния, който е много предпочитан квартал. Още едно време си беше мизерийка, сега е тотално презастроен, но то целия град е така. Наскоро като ходих към Владиславово и паднах как са изникнали блокове на всяка полянка.. наистина не се сещам къде е това чисто, невероятно и спокойно място за живеене във Варна.

# 458
A като казахте отворени кофи за боклук.. Останах втрещена от новато гражданско подобрение по кофите - масово дръжката е вързана с кабел/връв за да стои отворена.. Нали идеята беше кофите да са затворени за да няма храна за птици и котки и да им намалее популацията, да ням разнесени торбички и хартийки ..

# 459
Виждала съм и не разбирам идеята защо трябва да са отворени... Но си мисля, че някои хора не знаят, че има педал, с който се отваря и ги е гнус да пипат с ръце... Виждала съм такива хора.. може би някой подобен е изобретил това връзване, за да не пипа с ръце. Друго логично обяснение нямам.

# 460
Човека птосто не харесва централни части. Не е казал, че има нещо идеално в кой да е град. Хора разни. Проблеми си има и Центъра и града като цяло. Дъвкали сме ги. Къде управници, къде и всички ние сме си виновни.

# 461
Живея до Ботевата градинка и не мога да се съглася, че е някаква мизерия и хората пикаят, където сварят... Не го казвам, защото живея там, а защото наистина не е такъв ужас, който се описва в предходния пост.
Точно зад Ботевата, в посока колхозен пазар,  видях един дядо, който посред бял ден си свърши голямата нужда до един паркинг. В уличките около самата Ботева  хората не ползват контейнерите за боклук и всичко си хвърля около тях. Чайки, кучета и най-вече роми редовно преравят целия боклук и вятъра го отнася навсякъде.
Живея в района на евксиноград, не е уредено всичко, има доста минуси, но е една идея по-приятно от центъра. Има и бонус - липсват роми и чайки.

# 462
Виждала съм и не разбирам идеята защо трябва да са отворени... Но си мисля, че някои хора не знаят, че има педал, с който се отваря и ги е гнус да пипат с ръце... Виждала съм такива хора.. може би някой подобен е изобретил това връзване, за да не пипа с ръце. Друго логично обяснение нямам.

Мисля, че контейнерите се връзват от живеещите в непосредствена близост - за да не се блъскат постоянно при затварянето.

# 463
Какво значи да се блъскат? На предните контейнери затова ли им изкъртиха капаците.. ?
Нещо като нашите съседи от първия етаж, които искат да ни въведат режим на прибиране, че като сме прибирали колите в задния двор и гаражите сме им шумяли.. един вид до 22ч да сте си у вас Simple Smile 

# 464
Значи, че съм забелязала колко шумно се затваря този, който ползваме. Добре, че не е под прозореца ни. Скоро след като ги поставиха тези контейнери забелязах, че започнаха да връзват капаците и си помислих, че това е причината.

Общи условия

Активация на акаунт