Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 73 988
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
От 40 и кусур години се говори за изместване на автогарата. Още я местят.
Явно няма да я местят Новата сграда трябва да е готова до Коледа
Знам, че много хора са на противоположното мнение - но на мен ми е много неприятно разрушаването на сгради, които въпреки, че не са обявени за културно наследство са примери за Български архитектурен модернизъм, а не "комунистически сгради" каквито се описват в коментари в социалните мрежи.
Ако беше добре поддържана през годините нямаше да изглежда в този "цигански" вид ей тук намерих снимка преди и сега
А може ли от посети Варна да сложат тази абсурдна снимка

По повод събарянето на старите сгради инвеститорите са нарекли и новата Сграда "Гъбата"  Rage

Скрит текст:
Иска ми се вместо такъв тип сгради да могат скапани/стари/опасни/грозни/незаконни/без всякаква арх.стоиност частни да могат да се махнат и да се строят нови

# 631
Иска ми се вместо такъв тип сгради да могат скапани/стари/опасни/грозни/незаконни/без всякаква арх.стоиност частни да могат да се махнат и да се строят нови

Че те точно такива събарят Simple Smile Докарват ги до твоята квалификация и ги бутат.. А какъв чуден ала Капана в Пловдив можеше да си имаме точно в този район ..
Оня ден ми попадна някакво интервю на Копейката, в което защитава Бузев.. Срам и лично за мен безпокойство от чие тимаджийско котило се пръкнаха Възраждане

# 632
Интересно ми е какво ще последва, и дали наследника на поста ще бъде още по-голям идиот или ще има светлина в тунела.Въпросът ми е реторичен...

https://www.vesti.bg/bulgaria/otstraniha-ot-dlyzhnost-glavniia-a … -na-varna-6166471
Намериха кого да нарочат за  бушон ... Още помня как избраха кмета на последните избори, с плюнки и лепило, едвам едвам. Докато не почне да се гласува масово и съзнателно, циментирания електорат от кметствата ще ни събаря отново и отново.

# 633
  • при Arctic Monkeys
Мисля, че тук беше коментирано за хотел Одесос. И там ли се чака да се самосрути, или ще го гътнат направо. Съжалявам че го казвам, това което става във Варна е пример за корупция и липса на всякакъв морал, не само по отношение на застрояването. А беше хубав град.

# 634
Да попитам как върви отдаването на имоти последните месеци, че ми се освобождава един двустаен имот от 1ви юни. Някой отдавал ли е или наемал ли е скоро? Струва ми се, че доста повече обяви за имоти под наем има, но дали голяма част са фиктивни, не знаем

# 635
Какви са цените в Гъбата, някой дали е получил ценова листа.

# 636
  • До морето
Да попитам как върви отдаването на имоти последните месеци, че ми се освобождава един двустаен имот от 1ви юни. Някой отдавал ли е или наемал ли е скоро? Струва ми се, че доста повече обяви за имоти под наем има, но дали голяма част са фиктивни, не знаем

Нагоре са наемите. Апартамент на Евксиноград, който беше 900, сега на новата обява е 1200. В Левски позната плащаше 600, сега плаща 800.

# 637
Здравейте , бих искал да попитам някой от вас , защото ви следя и гледам доста навътре влизате със обясненията и следите почти всички новостроящи сгради.Въпроса ми е във връзка комплекса "Парк Вю Възраждане" имате ли информация че строежа е бил спиран поради проверки и несъответствие във вложените материяли във строежа поради което има и забавяне със АКТ 16.Благодаря!

Че имаше забавяне имаше, но не знам за причината.

# 638
Мисля, че тук беше коментирано за хотел Одесос. И там ли се чака да се самосрути, или ще го гътнат направо. Съжалявам че го казвам, това което става във Варна е пример за корупция и липса на всякакъв морал, не само по отношение на застрояването. А беше хубав град.

Хотел Одесос е следващата “висока сграда със смесено предназначение” или там както си ги водят нашите хора.
Това не е официална информация, а лично мое си мнение.
 Имот с такава история и такава локация оставен да се руши, болка ми е откакто се върнах да живея във Варна. Гъбата номер две ще е това,  Дом Младост, Графити и т.н.  съдба го чака.

Имотът на автогарата е частен, както е известно вече, но пък частното лице- собственик е доста…хм..ексцентричен тип, така да кажем, много ми е трудно да повярвам, че до тази Коледа нещо там щяло да е завършено…Възможно е да се е осъществила и някаква препродажба вече, разбира се, или някакви здрави договри с инвеститорите, та самото лице  - собственик да е с вързани ръце и да не може да си лудее. Ще видим.

Наемите се вдигат както при всяко наближаване на лятото във Варна, нищо ново.

# 639
Ама то и Гъбата, Одесос, Шах-клуба срещу Черно море, Дом Младост - всичко това са частни имоти, все пак частната собственост в България е неприкосновена. Въпросът е какви законови рамки е сложила държавата/общината и спазват ли се? Ако да - не виждам защо се сипят обвинения към частната инициатива, гневът трябва да е насочен към друго място!

# 640
  • Торонто/Сливен
Здравейте,
Знаете ли къде се намира тази сграда. Би трябвало да е някъде на ул. "Дебър", но не в откривам.
Предварително благодаря!

# 641
Здравейте, обявих имот за продажба и почнаха да ме тормозят брокери. Трябва ми нов номер. Има ли някакво решение на проблема? Много са захитрели, ползват централи с безброй номера и колкото и да ги записвам все се появява нов номер на същите хора.

# 642
Здравейте, обявих имот за продажба и почнаха да ме тормозят брокери. Трябва ми нов номер. Има ли някакво решение на проблема? Много са захитрели, ползват централи с безброй номера и колкото и да ги записвам все се появява нов номер на същите хора.
Трябвало е да си вземете предплатена карта.
Сега можете да им казвате че имота е продаден, за да ви оставят на мира.

# 643
  • Варна
Здравейте,
Знаете ли къде се намира тази сграда. Би трябвало да е някъде на ул. "Дебър", но не в откривам.
Предварително благодаря!

Има една , много прилича, ул.Дебър 19

# 644
  • Торонто/Сливен
Здравейте,
Предварително благодаря!

Има една , много прилича, ул.Дебър 19

Да, и аз видях сградата на Дебър 19, но не е същата. Тази, която аз публикувах се строяла в момента. То там къде още може да се строи не знам....

Общи условия

Активация на акаунт