Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 061
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Някой знае ли повече по въпроса с имоти с различен статут от апартамент?
Възможно ли е живеене в помещения със статут на кабинет, ателие, офис и т.н.
Прави ми впечатление, че доста имоти излизат в графа апартаменти при търсене, а след като се зачетеш в описанието се оказва, че са с друг статут...
Благодаря предварително за разяснението

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 10:54 от LLinaa

# 586
Да, аз живея в офис 😄, нямаме проблем. Токът е фирмен, сключихме договор с друго разпределително дружество - не с ЕнергоПро и сме доволни, но се топлим с термопомпа.

# 587
Да, аз живея в офис 😄, нямаме проблем. Токът е фирмен, сключихме договор с друго разпределително дружество - не с ЕнергоПро и сме доволни, но се топлим с термопомпа.
Плащате промишлен ток и сте доволни? Има начин и офиса да мине на битови цени, нали знаете? Разпределителното дружество е само едно - ЕРП,, а фирмите на свободния пазар са много

# 588
Да, нямаме космически сметки, топло и топла вода, както и студено през лятото са чрез термопомпа - плащаме около 70-80 лева за вода на 200 м2 жилище. Договор имам с ЕВН, вероятно не се изразих добре, да, на свободен пазар и цените сме договорили отдавна. Запозната съм с начините да не плащаме промишлен ток, но там има друг голям разход в началото.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 12:56 от BoeL

# 589
Колко точно е този първоначален разход?

# 590
Не мисля, че тук е мястото да обсъждаме тези неща - с нотариален акт се учредява право за ползване на физическото лице - таксите зависят от размера на наема, периода, за който се учредява и т.н.

# 591
Аз сменях тока на ателие, и не съм плащала нищо.

# 592
Аз затова питах?

# 593

Аз също НЕ съм плащала за смяна на ток на ателие.
И такса битови отпадъци към община Варна също си промених преди години, без да сменям самия статут. Все още си се води ателие.

# 594
Възможно е да се живее, но не може да вземете адресна регистрация. Което може да е минус ако имате дете и искате да го запишете на ясла/детска/училище.

# 595
Възможно е да се живее, но не може да вземете адресна регистрация. Което може да е минус ако имате дете и искате да го запишете на ясла/детска/училище.
Къде не може да се вземе адресна регистрация?
Защото на ателие може.

# 596
Ателието ако е единствен имот за някой от вас може да се признае за жилище и от там вече идват всички екстри - ток, регистрации.. без две - отстъпка от данък сгради като основно жилище, ако не му смените предназначението и данъчното облекчение за млади семейства с ипотечен кредит

# 597
Не ми е основно жилище ателието и пак смених тока. Даже мисля и една експертиза да му направя, да намаля таксата смет.

# 598
  • Варна
Статут на офис и статут на ателие са съвсем различни неща. При офис, за какъвто се коментираше по-горе, не знам дали за възможни някакви промени.

# 599
Здравейте , бих искал да попитам някой от вас , защото ви следя и гледам доста навътре влизате със обясненията и следите почти всички новостроящи сгради.Въпроса ми е във връзка комплекса "Парк Вю Възраждане" имате ли информация че строежа е бил спиран поради проверки и несъответствие във вложените материяли във строежа поради което има и забавяне със АКТ 16.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт