Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 786
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Моята салатка- домати и айсберг:

Към нея имаше 3 броя ужасно вкусни кебапчета и малко дроб и мазнина от треска за омега 3.😍 Обядът беше айрянест (много рядък, разреден с вода) кефир с ленено и слънчогледово семе и цейлонска канела. И кафе с мляко. Като че ли цейлонската канела ми се отразява много добре, не се чувствам замаяна, както след едни капсули с канела преди години, когато се оправях само като хапна плод или друго с вгх...🙂
Днес си купих сутиени за кърмене от Лидъл.😅 Не ми беше зор да са точно за кърмене😆, обаче моделите са много удобни, имат визия и банелите са гъвкави като от пластмаса (помислих си, че поне те няма да ми се чупят или да ръждясват, каквато е съдбата на металните).🙂
Натка, спИциЯлен поздрав за теб😝😬, нова цена:

Моето първо изследване на вит. Д беше след 5-6 месеца суплементиране с капки вит. Д (на Нейчъръл факторс бяха, но не помня в каква доза ги пиех)- нещо между 32 и 36 беше...Тогава си мислех, че слънчевата ми алергия се влошава с възрастта или от хормоналните проблеми след раждането и кърменето (всяко лято ставаше все по-зле).🙂

# 586
  • Paris, France
Моят беше 8 ☹. Ай спра да пия вит Д, дори лятото, пада на едноцифрени стойности. Само докато пия пробиотици седи над 30 и 40 без да пия допълнителен, но не мога да ги пия 2-3 пъти дневно непрекъснато. Б12 се вдигна трайно и отдавна не пия, но Д3 не ще.

dolce, къде я намираш тая цейлонска канела? Не ми се поръчва. Аз пия обикновена и ми действа добре. Утре отивам в един турски магазин и ще си накупя куркума на прах, черен пипер, канела, сух риган и челебитка (черен кимион). Последното трепело хеликобактер. Ще си направя едно есенно курсче с пребиотици и подправки, ей така.

Моята салата я ометох. Днес е петък и съм на риба цял ден. Купих сардиния от северния океан. Утре ще дояждам.  Ядосаха ме домашните, че пържих, готвих, а те излязоха на японски ресторант. Карай! Тъкмо утре няма да готвя.

Този кефир втасва и затворен в хладилника! Оня ден му налях мляко, но съм затворила капачката. Сложих го в хладилника, уж да седи без да ферментира, но днес е почти готов. Имам и на вторично утаяване в друг буркан. Интересно, че седи рядък и няма мехури. Но си мирише на кефир, де.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 00:57 от Nevena Virolan

# 587
Невена, в кварталните супери я има,в Кауфланд също. И в магазинчета за подправки и здравословни магазинчета, но аз по такива не ходя по повече от 1-2 пъти годишно (и пак, ако случайно мина оттам). В Лидъл няма цейлонска канела- имат много хубава от обикновената, която е касия, но цейлонска не. Бях си купила едно стъклено бурканче с дупки с био цейлонска канела (беше намалена тогава), оттогава си го пълня с цейлонска канела от пликче- но в пликчето пак е био, а цената е 3 лева за 100 грама (не за 20 грама).🤪 Обикновената канела съдържа много повече кумарин (дано не бъркам думата), а в цейлонската канела има само следи от това вещество и не е токсична и при по-големите дози. Едно пакетче от 100 грама стига за много време. Челебитка имам, предимно с домати ми върви. Идеи за други комбинации?

# 588
Става си кефирът и в хладилника, но по-бавно разбира се. И не знам доколко е оптимално че та са толкова много щамове че кой ги знае кое колко се въди на по-хладното там. Може и малко по-различен да става, знам ли го. На вкус и без това два пъти досущ еднакво не е никога Grinning

Това за изгарянето на слънце и аз съм си го мислила - кой знае с какъв зловещ дефицит съм се разхождала, щом при малко над 20 не започнах пак да ставам червена на слънцето... Дълги години не можех повече от няколко минути да съм навън без защита, най-фрапиращото беше веднъж през март да си мажа носа с кисело мляко след половин час в парка че беше червен. Като започнах да чета и ровя за ИР, започнах и витамин Д заедно с режима. Къде редовна, къде не, ама качила съм там явно - от тогава насам не ми се е случвало да изгарям почти моментално като същи вампир. Даже редовно си се прибирах пеша в 3 и нещо следобед ако съм била първа смяна, под най-силното слънце лятото. И хващам тен вместо да стана червена, чудо невиждано! Е, според околните съм станала просто тъмно бяла , ама пак се брои пък Grinning

Цейлонска канела май в руските магазини бях мяркала, поне в този в Габрово имат някакъв такъв здравословен щанд. Пак там съм вземала и голяма разфасовка хлебна сода. Челебитката поне аз я свързвам с печива, знаете как я ръсят отгоре в пекарните. Иначе за всякакви салати са ми я препоръчвали, затоплени семенцата леко на сух тиган колкото да са по-ароматни. Който си прави режимни печива разни, на солените със сигурност ще им отива. На мен не ми се занимава с такива и съответно вкъщи челебитка от години няма.

# 589
Запалихте ме с този кефир. Някой да има излишна гъбка за София?

# 590
Невена, в био магазините ( Натуралия, la vie claire, bio c'est bon) има цейлонска канела в бурканчета по 80 г и беше някъде около 4,50 евро. На био щандове в другите магазини я няма.
За канелата Касия съм чела, че не трябва да се ползва в голямо количество, следователно за сладкиши става, но иначе и като добавка-не.
Ако не пише "цейлонска канела" това е касия или друго (съмнително) нещо.

# 591
Здравейте, тези дни за мен бяха доста тежки 😭
Баща ми почина, отърва се от  мъките от тази ужасна болест рак 😭
Аз се държа до колкото мога, помага ми това, че ходя на работа, като се прибера чистя неистово у дома нещо нетипично за мен самата.
Снощи за първи път успях да спя от седмици наред стрес и безсъние.
Имам подобрение с краката и ще включа кратки разходки около морето.
Лошото е че течния колаген на Допел херц, който съм купила за 30 дена е с мед, който действал противъзпалителни а лекаря ми изпуса добавки три вида има ефект.
Килограмите са 60 кг или - 15 кг за 1 година.
Дай боже да ми дойде акъла и да не ям повече каквото ми падне.
Друго няма ще включвам йога 20-30 мин на ден.

# 592
Здравейте, тези дни за мен бяха доста тежки 😭
Баща ми почина, отърва се от  мъките от тази ужасна болест рак 😭
Аз се държа до колкото мога, помага ми това, че ходя на работа, като се прибера чистя неистово у дома нещо нетипично за мен самата.
Снощи за първи път успях да спя от седмици наред стрес и безсъние.
Имам подобрение с краката и ще включа кратки разходки около морето.
Лошото е че течния колаген на Допел херц, който съм купила за 30 дена е с мед, който действал противъзпалителни а лекаря ми изпуса добавки три вида има ефект.
Килограмите са 60 кг или - 15 кг за 1 година.
Дай боже да ми дойде акъла и да не ям повече каквото ми падне.
Друго няма ще включвам йога 20-30 мин на ден.

Bria, моите съболезнования!😞

Светъл път на душата на татко ти!🙏

Сега от теб се иска да стъпваш здраво, да не се зарязваш и депресираш, разбирам болката ти, аз загубих мама преди 3 г.
И до днес не знам как съм жива и защо, но явно има причина! Това важи и за теб, хващай се здраво за работа, вкъщи, навън, но да си заета и действай по здравето! От нас имаш подкрепата.
Ще се справиш, нареви се, ако са ти останали сълзи, слушай музика, бачкай и бъди заета като цяло!

Дерзай! И най-важното - Господ те обича, знам че сега не ти се вярва, но е така!💪💪💪

# 593
Бриа, съболезнования!🤗😥

# 594
  • Paris, France
Bria, дълбоки съболезнования . Да почива в мир баща ти 💐. Съжалявам за болките, през които сте минали и минавате в момента. Надявам се да намериш покой.

Радвам се за постижението с храната и килограмите и също, че баща ти те е видял отслабнала и в подобрено състояние. Родителите искаме децата ни да са здрави и щастливи. 15кг си е постижение. Приключи ли с отслабването или има още? Абе, щом си махала 15 кила, останалото ще си иде по местата с правилно хранене и добавки.

А добавката аз бих си я пила. В меда има ензими, разни полезности, а и колко мед да има в ампула колаген? Ядем къде къде повече глюкоза и фруктоза от абсолютни боклуци (понякога).

tania6, благодаря 💐. Тази сутрин се запазих със сайгонска от един турски магазин, но тя съдържа доста кумарин, та ще купя и тази, следобед. Вчера купих сол Нигари в Натуралия, а не се сетих да питам за канела. Има Натуралия до нас.

За доматите - че все забравям. Доматите са алкална храна. Не толкова алкална, колкото краставиците, но балансът е алкален. Малко като с лимоните - алкална храна са въпреки киселия вкус.

natka, вкусът на кефир си е същия и след ферментация в хладилник - гаден 🤩. Ще почна да правя кисело мляко и да ги смесвам като ги ям. 

Мария 1979, питай в темата за кефирна гъба! Аз там попитах, по съвет на dolce miele. Никой не отговори с дни, но после изведнъж ми писаха двама човека. Вторият ми писа, когато tays вече беше прибрала гъбата. Писах тук, в темата, на Елора, но не се намериха кандидати. С търпение до 2 седмици ще намериш гъба. Само те съветвам да я търсиш в твоя район и да я вземеш лично, та да не вкисва по таксита, пощи и складове. После е лесно. Аз даже дадох половината на съседка, че едвам и смогвам да я храня.

# 595
Bria, моите съболезнования.
Нека почива в мир.

# 596
Невена, за гадния вкус на кефира не мога да се съглася- за мен е чудесен.🤩😛 Но пък може да има вариации в зависимост откъде е гъбата- моята, като дойде, беше морска "снаха", от Созопол.😅 Вече я броя за пловдивчанка.😄 Можеш да пробваш да правиш кефир с повече мляко и/или с по-малко количество гъба, а и да прецеждаш, преди да се отдели суроватката. Вкусът зависи и от млякото, което ползваш. Аз използвам 3,5%. Като пробвах два пъти с мляко 2%, стана рядък и супер вкиснат и газиран- обаче пък сякаш гъбата растеше по-бързо и и' харесваше. Ама аз искам на мен да ми харесва, да е гъст и резлив, ама не чак вкиснат или нагорчаващ...😃

# 597
Здравейте, банда.
Завърнах се и ето, Бриа и с голяма загуба.
Бриа, много съжалявам, светъл път на душата на баща ти Heart

Аз имам много да ви разправям, но засега да поздравя всички прекрасници, които показаха снимки тези дни, в това число и мазно слабата ни Невена Flowers Hibiscus Чудни сте , момичета, показвайте се по- често. Джерами го пропуснах.

Аз се побърках тези дни с моето пх и съм на път да напиша цял труд по темата , но от днес започвам да си набавям вещества и добавки.
Неве, намерих едно нещо Алкамин, моля те, погледни съотнощението на тези цитрати добро ли е, че съм хукнала да го купувам.
https://remedium.bg/alkamin-ph-balans-pudra-h150-grama-herba-medica-66877/p
То, просто в Медеята до нас го нямаше, та затова не съм взела, сега отивам към Субра и Ремедиум.
Разучих всички пх на минералните води, дори пробвам с летничките за пх то наличните у нас.
Ще го вкарам в ред това чудо, това е изворът на всичките ми беди, според мен.
Тези дни си бях на режима, имаше физиономии, но аз бях предупредила. И пиех по над 3 литра вода.

Мария, за гъбата , ако никой не ти пише там, имай търпение, моята не расте много, защото я държах затворник, но ще стане в скоро време за даване.
И на Елица съм обещала.

# 598
Nevi 168 см - килограми 60
Купих да пия добавката Диабе фор глюко, тк от инжекциите кз сутрин е 6, но и грам не се чувствам добре …
Още трябва да сваля поне 4-5 кг, ако искам по малка талия ( да няма сланина около корема), краката и дупето ми са малки 😁
Скоро ще ви пусна и аз снимка, но искам да съм в по- добра форма 😊

# 599
  • Paris, France
tays, не става добавката, съжалявам ☹. Пълна е с натриев бикарбонат, а натрий на тебе не ти трябва. Все пак ядеш и сол. 20 лева за натриев бикарбонат и посмъртно няма да дам. 3.6г обикновена сода за някакви мижави нула цяло и нещо, други.

Съветът ми е да си купиш кутии с:

1. Лимонена киселина 1кг. Става и за чистене на пералня и миляна.

2. Аскорбинова киселина 1кг. От нея слагаш по малко в бикарбонат и става аскорбат. Хем си набавят вит С, хем няма да дразни стомаха.

3. Магнезиев бикарбонат.

4. Калиев бикарбонат. Има във vinarko.

Туряш в чаша малко бирарбонати, нещо като четвърт лъжичка, малко цитрат и на върха на лъжичката витамин С и си готова. Ще имаш количество за години наред, комбинираш както си искаш и си свиркаш. Няма да те товари излишно с натрий.

Звучи сложно, но не е. Можеш и да си направиш готова смес в един буркан. Половината бикарбонат и другата половина лимонена киселина и малко аскорбинова.

Ако искаш да ти намеря телефон на сайт, който доставя аскорбинова и лимонена киселина??????

Снимай се и ти, идеално в профил, та и дупарата, но и деколтето да личат 🤩. С повече такива снимки темата ще се популяризира.

Вria, че ти вече си фиданка! Браво!

Оня ден гледах снимките и си мислех, че като ни чете човек, би помислил, че сме лоени топки, с преливащи, от панталоните рула сланина. Като се покажем, всъщност сме по-слаби от средния, ходещ по улиците човек. Снимките на Елора и sharpy са за фитнес списание направо!

Общи условия

Активация на акаунт