Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 785
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Бриа, съболезнования за тежката загуба.🌹

Аз съм на 90 км от морето, чакам sharpy да се включи да видим кой как си е закарал доматите 😂

Снимки няма да ви пускам, че ще звъннете на WWF със сигнал за кит на брега на Черно море.

# 601
Специално за вас се снимах с таблета тк батерията на телефона падна 😁🤷♀ Не споделяйте да я изтрия след малко 😁
;

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 17:30 от Bria

# 602
Бриа, чудесно изглеждаш и навсякъде си имаш, каквото трябва!😘 Така и не разбрах къде е "сланината около корема".😅
Аз не мога да се включа все още в отбора на фиданките, обаче пък постоянно подобрявам показателите в изследванията, та все някога и това ще стане!😁
Тайс, чакам да разказваш!😃

# 603
  • Paris, France
Уау, Bria! Супер телце си изваяна. Че талията ти е завидна. Прекрасно изглеждаш. Отслабвай си ако искаш, но си готова за зала ако желаеш да си промениш визията.

Бриа, съболезнования за тежката загуба.🌹

Аз съм на 90 км от морето, чакам sharpy да се включи да видим кой как си е закарал доматите 😂

Снимки няма да ви пускам, че ще звъннете на WWF със сигнал за кит на брега на Черно море.

Сигнал за кит, хиля се с глас. А, кит да яде домати пък. Най-много английска домакиня, но те рядко имат такива крака и задници. Видях те на минус 20 кила и не мисля, че изглеждаш различно от рубенсова, френска мадама. Все забравям - снимай се, докато е време! В гръб, в профил, с корема, както искаш. В трудни моменти можеш да залепиш снимките на хладилника. Съжалявам, че не го направих. Другото, за което ме е яд е, че не си измерих талията.

След десетилетие в Лондон, 90 и 100 кила изобщо не ме впечатляват. Бях шокирана като пристигнах. 20 годишна, с три деца и над 130 кила, в клин, раздърпана тениска и по сандали, без чорапи на 11°С навън. Бебетата и децата боси в количката, някои по къс ръкав и им текат сополи. И живи! И ми казва, че планира четвърто дете 😇.

Да, dolce, и аз търся сланина по корема с лупата. Отивам да взема микроскоп от мазето.

Темата да я прекръстим " Недоскиви с телесно дисморфично разстройство"

# 604
Бриа, съболезнования за баща ти..Да почива в мир!

Ти изглеждаш чудесно! Прекрасна си 🌷

# 605
Брия , супер изглеждаш. Браво!!!
Въпреки тежката загуба си съумяла да се държиш. Съболезнования за баща ти!

# 606
Благодаря ви момичета преди няколкото Ковида изглеждах така ..

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 17:31 от Bria

# 607
BalloonBalloonБриа, супер си, момиче Heart Eyes

Ох, вие ще ме уморите от смях, особено Нати, Долче и Китчето, невероятно чувство за самоирония имате, това е висш пилотаж и рецепта за дълголетие и психическо равновесие Joy

Невето, много ти благодаря, ще го търся този окислител да вино в сортови семена, другите неща ги намирам в Зоя и на по-малки грамажи, само дето трябва да се замъкна дотам.Flowers Hibiscus

С това да снимам яката дупара и малко цицара, ще врънкам сестра ми, щото мм тръгваше за риба и викам изчакай да туря един ток и да врътна дупето да ме снимаш отзад, и той пита "за къде Flushed " и като му казах, че е за лечебната ми тема, беше силно скептичен , нЕма да  ме хване хубаво, а и ме е обявил за лЮда, като казах, че ми трябва прах за бъчви Joy
А иди обяснявай на невежи за ко става дума Joy

Да сте ми живи и здрави, много ме радвате , да знаете Balloon

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 20:59 от tays

# 608
  • Paris, France
tays,

1. Калиев бикарбонат. Избираш 500г, излиза 7.50 лв:

https://vinarko.com/magazin/otkisliavashti-agenti/kaliev-bikarbonat

2. Лимонена киселина, под 8 лева излиза:

https://alphachim.com/laboratory-chemicals/item/199-limonena-kiselina-monohidrat

3. Аскорбинова киселина, 25 лева за кило, 30 лв с ДДС:

https://alphachim.com/laboratory-chemicals/item/52-askorbinova-kiselina

И си пиеш магнезиевия, който имаш.

Жалко, че не съм там да комбинираме доставка.

Bria, Супер си била преди Ковид, но сега ми изглеждаш по-мускулеста и ми харесваш повече.

# 609
Неве, благодаря ти, ама с това Винарко много ме напушва смях, честно.Joy
Днес съм си в супер настроение, защото съм си вкъщи вече, само обикалям от сутринта да си набавям неща ,
твърдо съм решена да оправя това пх, че много се бях смармальоцала.

# 610
Невена, към теб се обръщам защото си по-знайна от към тези неща ( но ако и другите имат идея ще съм благодарна) - та, решила съм да пробвам да правя разни домашни тахани, брашна, масла от ядки/ семена и понеже в нета има странно никаква или прекалено различна информация ще питам тук:
Първо за слънчогледа - на доста места попадам вече на рецепти със слънчогледово брашно..смятайтенпросто смлени слънчогледови семки, или направени на тахан (пак смлени, ама за по дълго че да станат кремообразни)..някой чувал ли е нещо за тези методи..да е пробвал.. слънчогледа как влияе на ИР и секрецията на инсулин?

Същото и за тиквеното семе и по специално тиквен протеин, който се извлича от него- Dragon foods имат такова, Зоя също. За тилвеното семе специално попаднах на тази статия : https://link.springer.com/article/10.1007/s11756-022-01112-9

В заключението най долу е обобщен резултата. В същото време съм чела на места че тиквата имала способност да вдига секрецията на инсулин.. какво ви е мнението?

Пс: пробвах на два пъти да направя фъстичено масло. Първия път го направих от сурови и леко  печени фъстъци без да ги кисна..стана перфектно масло.
Вторият реших да ги накисна ама нещо ми избяга явно начина, забравих ги накиснати към 20 часа че и повече, и после защото нямам дехидратор просто ги оставих да съхнат на терасата..два дена и пак не можаха да изсъхнат..стояха си едни меки и лепкави..ама все пак реших да се пробвам да ги правя на масло..не се получи..че и гадно миришеше резултата и го изхвърлях..да нв би да трябва да се киснат само с черупка докато са? Тезу бяха без черупка...

Пс2: последно време намирам сусамов тахан на промоция и яко го ям, особено в комбинация с фъстичено масло..а е страшно калоричен...

# 611
  • Paris, France
tays, Че кво му е на Винарко? Или те влече готовия продукт 🤓? Все от винарски сайтове купувах вит С, лимонена киселина и калиев бикарбонат. Магнезиев нямат. Само дето във Франция доставката прави цените непосилни. С приятелка сме си разделяли 5кг чувал с калиев бикарбонат. У майка още има от него.

Да те предупредя - В началото може да ти се вдигне КЗ, защото черният дроб ще изсипва повече глюкоза. Като му свърши глюкозата, влизаш в кетоза да си гориш холестеролите. И друго - трябва да увеличиш магнезия ако пиеш калий. Резултат ще видиш след месец. Не пиеш по много наведнъж, а по малко и често.

Успех tays и дано това да е проблема!

kokix, можеш да хапваш по малко тахън - сусамов, от тиквено семе, фъстъци, но тогава увеличаваш прием на златиста чия (Не черна, че черната товари бъбреците) и ленено семе. Тахъните са 50% омега 6 и ти трябва много омега 3.

На мене ми казаха да не ям повече от 10-20г ядки дневно. Причината, освен омега 6 е, че са си калории, мазнотии и често се прекалява с тях.

Баба ми правеше тахън, от сусам, в хавана. Името тахини идва от думата за счукване на арабски. Добавяше олио, сол, но не киснеше ядките и не добавяше вода. Водата е среда за бактерии.  

Брашната от ядки не са просто смлени ситно ядки, а смлени и обезмаслени ядки. Орехово брашно са правели след извличане на шарлана. Тогава ядките се варят с вода, но нямам представа как точно се прави.

С ядки трябва да се внимава при ИР. В много режими за диабет ги изключват напълно.

# 612
Брия, страхотна си. Преди или след ковида, все си хубава.
Ти просто трябва да работиш не за отслабване, а за оправяне на стойностите на кз и инсулин.
Това значи правилно хранене и спорт. Лесно ще ти е.
Впрочем от планинския катерач много добре се чувствам. Страшна енергия идва, то пише, че и метаболизма засилва.
Неведнъж сме писали, че и слаби хора имат този проблем.
Аз какво да кажа като съм била години над сто кила и чак на 39 дойдох на нормални кила и нямам тялото, което ти имаш и няма да имам.
Но на мен ми е важно да се чувствам добре и стойностите да са важни.

# 613
  • Paris, France
Какво ти е на тялото, Елора? Ако искаш да се сменим 🥳? Само дето моето идва с разширени вени и гнусни капиляри по целите крака, халтави стави, херния и още 10-15 години употреба и злоупотреба. А, нося и очила вече. Като позитив - ще можеш да си махаш без сутиен и никой няма да забележи 🤩, ще пестиш от сутиени, освен от закуска.

За мене изглеждаш супер слаба, освен супер, но ти и дебела си изглеждала добре.

# 614
Тази статия много ме развесели. Точно така излиза, че нищо което ядем, не е здравословно.
https://-spam152-/bg/2016/nutrition-bg/kogato-osznaesh-che-vsich … o-koeto-jadesh-e/

Някой дали е чел нейни книги и какво му е мнението?
Тайс,как мина при кардиолога?
Бриа, много съжалявам за загубата ти! Желая ти сила и душевен мир. Иначе изглеждаш чудесно и не мисля ,че имаш килограми за сваляне.
Неве, твоите знания са много полезни за темата, но всеки път като, вляза и чета , че нещо не трябва да ядем. Ами то не остана нищо за ядене... Свинско ,мляно месо ,ядки, тахъни ,мазнини. 100 гр мазнини било много на ден. Пак питам,като не искаш да отслабваш и не ядеш въглехидрати, от къде да дойдат тези калории?

Общи условия

Активация на акаунт