Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 782
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Какъв е този планински катерач - на пътеката на наклон ли ?
Ако е упражнението и него правя
https://youtu.be/zgcMjHxjSgo
Цял живот съм тренирала цял ден работя а вечер тренирам с треньор в зала.
Преди месец платих целогодишна карта в Пулс и заплата дадох за треньора но ставите ми бяха торал щета ...
А как боли да бе ви разправям 🫤 Вечер се будех от болките 😐
Тренирам 4-5 пъти седмично в зала малко кардио а после с тежести правя( правех) всичко за което се сетите . Клекове, напади, съмо клекове, тяга, коремни преси, бърбита, хип тръст, планк по 2 мин че и повече държа .
Но много дълго се възстановявах от първия ковид ..

# 616
Вода на тахан категорично не, все пак не искате да ви мухлясва, освен че и няма нужда. Ядките или семките ги сушите във фурната, няма нужда чак да се пекат а да се намали влажността им. Суров е по-полезен, запечени с малко цвят е по-вкусно обаче, та всеки да си преценява - ако се яде рядко и по-малко не мисля че има значение. Само фъстъците естествено не сурови, то яде ли ги някой така? И те не са за наяждане, така или иначе.
Иначе лесно става, най-много да трябва на почивки ако ви загрее блендерът, иначе просто мелите докато стане, ще стане все някога.

Темата вярно се напълни с хубост по тия снимки, а иначе ако чете човек кой знае какви болни и окаяни глигани си представя Grinning Здраве да има, пък другото лесно - а и отдавна не сме в епоха дето да е привлекателно една жена да има болнав и измъчен вид. Според повечето мъже около мен здраве, ум и самочувствие са това което прави жените привлекателни, а не този размер или онзи. Според мен важи и за двата пола това, де.

Бриа, съболезнования и от мен и пожелание да си силна за да се справиш със загубата.
И на двете снимки хич не изглеждаш като за в тема за отслабване, според мен. Ще вкараш и показателите в норма и после ще влизаш тук само Здрасти да кажеш чат-пат.
От другите май повечето снимки съм ги пропуснала но и от тези дето успях да видя съм искрено впечатлена и отивам да се срамувам в ъгъла - редно е да почна редовно поне клекове или нещо, а ме мързи за шестима Grinning

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 16:23 от natka

# 617
  • Paris, France
Summer, когато не целим отслабване, а се храним кето, ядем по 2-2.5г протеин на кг активно тегло (общо тегло минус тегло на телесни мазнини), зеленчуци за фибри и витамини и останалата енергия идва от мазнини. Това се подразбира. Мазнините са проблем, когато имаме прекалено много, циркулиращи в кръвта, мастни киселини от собствени сланини + ядем още мазнини, а нямаме достатъчно витамини, ензими и кофактори за да ги обработим, не успяваме да ги изгорим директно заради висок инсулин.  Количеството мазнини се моделира според това дали отслабваме или седим на дадено тегло и колко енергия горим. Протеинът е статичен за дадено, активно тегло, винаги. 

Винаги е по-удачно да се предозира с протеин, отколкото с мазнина. Протеинът се усвоява на 75%, а мазнините и ВХ на 90%. От излишния протеин тялото може да направи мускул, да произведе глюкоза или мазнина. Излишната глюкоза и мазнини се складират като мазнина.

Ако изядеш 1000 калории от протеин, усвояваш 750. Ако изядеш 1000 калории от мазнина или ВХ, усвояваш 900. 150 калории разлика. Умножи по 365 дена, по 20 години и става страшно. Окаян глиган, дето вика natka, шопар или както искаш.

При затлъстяване намалява топлинният ефект от храната. Намалението корелира със степента на ИР.

"TEF in obesity is related to the degree of insulin resistance, which may be influenced by a low level of sympathetic activity"

https://www.researchgate.net/publication/13781860_The_thermic_ef … A_critical_review

Затлъстелият гори по-малко калории в покой, отколкото би трябвало според теглото.

Bria, почини си сега! Не се коси за залата! Мостове, хип тръст може и в къщи, с тежести, без тежести.

# 618
Да Брия, точно това е.
Колко време го правиш?
Броиш ли или минути засичаш.
Аз засега мога да броя до 15 и каталясвам Joy

# 619
4 x 20 повторения правя
Всичко правя по 20 повторения ако каталясам треньора стои до мен и докато не приключа не ме пуска...брои до мен и той случайно да не ги намаля 😂
На тежкото въже 30 пъти издържам

# 620
Скрит текст:
Тази статия много ме развесели. Точно така излиза, че нищо което ядем, не е здравословно.
https://-spam152-/bg/2016/nutrition-bg/kogato-osznaesh-che-vsich … o-koeto-jadesh-e/

Някой дали е чел нейни книги и какво му е мнението?
Тайс,как мина при кардиолога?
Скрит текст:
Бриа, много съжалявам за загубата ти! Желая ти сила и душевен мир. Иначе изглеждаш чудесно и не мисля ,че имаш килограми за сваляне.
Неве, твоите знания са много полезни за темата, но всеки път като, вляза и чета , че нещо не трябва да ядем. Ами то не остана нищо за ядене... Свинско ,мляно месо ,ядки, тахъни ,мазнини. 100 гр мазнини било много на ден. Пак питам,като не искаш да отслабваш и не ядеш въглехидрати, от къде да дойдат тези калории?
[/spoiler]

Тази дама ми става любимка. Радвам се, че нямам проблеми със сърцето, обаче е и строга някаква, а и с чувство за хумор. При нея отидох с целия си арсенал , отразен на хартия , от провали по всички показатели, обаче тя пак ме сложи на машината, прави ми и нещо допълнително, кръвното ми беше и при нея леко понижено от предния път. Пита ме записвала ли съм, да, записвам , но не отнесох, защото ми е трайно ниско, а тя се вълнува дали съм го вдигала. Викам преди се вдигаше от бирата. А тя - не е от бирата, а от мезетата Grinning
Разправям и, пия кефирена гъба, дали от нея се понижи , а тя- в моите учебници нищо не пише за кефирена гъба Joy
Каза, че не съм за хапчета, да си карам на режима / нейния/ ,и щом съм от семейство на дълголетници, да не се притеснявам. Като разбра, че пуша по кутия цигари, ми изнесе една лекция как да ги спра по едни смешни методи, изслушах я, ко да правя. Взе, че ми изчисли колко ми се увеличава риска да получа инфаркт в следващите 10 години, ако продължа да пуша така- 4 процента. Не се впечатлих, голЕма работа.
Каза, че кръвта ми е гъста, да пия вода и че имам възпаление, но не може да определи от какво. Питах я за пх то да ми изпише нещо, тя- организмът е съвършена система и се възстановява, такива хапчета не изписвам.
Викам кръвна захар, гликиран, инсулин, а тя- към ендокринолог.
Пийте си бира вика, аз позволявам, ама без мезетата. И така се разделихме по живо по здраво.
Проблемите са другаде и сега меря пх на водите, е сега си взех Банкя, пише пх 8, 33, а на моите тестови ленти не виждам да е повече от 7, 5. Ама поне видях как трябва да изглежда лента с хубаво пх Blush, че моите все розовеят и оронжавеят отгоре.
Въобще, с тези ленти е не е много точно, ще си взема от препоръчаните в темата, записала съм си.

# 621
Тайс, Грийн мастер имат магазин на Пиротска, но не знам дали продават без дистрибутор. Мога да проверя след 10-ти и да пиша тук.

# 622
Тайс, Грийн мастер имат магазин на Пиротска, но не знам дали продават без дистрибутор. Мога да проверя след 10-ти и да пиша тук.
Видяла съм, на 151 но не работят в събота и неделя.
Иначе да съм зафърчала днес, някъде ок. Димитър Петков е .

Ще отида, ако е само с дистрибутори и не е магазин, ще поръчам. И други работи си харесах оттам.

# 623
Момичета, имате бойна задача от мен Stuck Out Tongue Winking Eye
Няма да ме има няколко дни и скоро ще трябва да се пуска тема, че сте големи спамерки Joy
От телефона не мога.
Ето ви файлчето

https://dox.abv.bg/download?id=4c5aecbc1f

Готова е. Само давате нова тема, слагате заглавието, пействате всичко и това е.

# 624
Бау! Привет от морето, от на Мич Бюканън сестра му 😁
ДоматитУ благополучно пристигна. Днес се олях малко с яденето, в смисъл че по-големи количества изядох, и то свински пържоли за вечеря и кюфтаци на обяд. Бай Манго като минава по плажа с дежурната си реплика "царевицааааа", ми идва да го навра в коша с царевицата, имам чувството, че на челото ми пише "обичам царевица" и този все до мен спира да ми замирише. 😡

Бриа, моите съболезнования! Съжалявам за загубата ти! Кураж и сили да продължиш напред!

# 625
Шарпи, е, нали си имаш домати...за какво ти е и царевица?😝
Моята вечеря. Не съвсем режимна, но...за първи път ям такова. "Бухти" с 40% калмари, чеснов сос и (да не ми стане нещо) отворих и една консерва със скумрия.🙃

Час и половина разходка, 40 минути на спортните уреди.🙂

# 626
  • Paris, France
Елора, пиша само от телефон и не мога да пусна тема. Хич ме няма в тези неща. Моля някой, който може, да свирне, ако обича.

sharpy, с такова тяло едва ли привличаш само продавачи на царевица 🥳. Аз си ям царевица като намеря. После малко ходене и готово. Можеш да си купиш сурова и да я слагаш в микровълновата за 3-4 минутки. Ядеш и бегом да плуваш 🤩. Отдъхнах си за доматитУ. Поздрави на брат ти Мич и да яде думатиту само като е с униформата с червенУтУ гащУ , че няма да личат петната 😇.

dolce, я метни рецептата за калмарите, ама само ако не е сложна. Ако трябва да ги режа, варя, цедя, охлаждам, топя в бадемови брашна и яйца,  мани!

tays, не леж на кълката за саморегулиращия се pH! Саморегулира се, да, но само в кръвта и някои органи и бъбреци и пикочен мехур го отнасят. Кардиоложката няма да дойде да ти събира кокалите като се почупиш от остеопороза. За да се регулира pH, трябва от някъде да дойде алкален материал. Няма да дойде от нищото. Става rob Peter to pay Paul (крадеш от Петър за да платиш на Павел).

# 627
Невена, рецептата за калмарите е много лесна😅 И нережимна, но може да бъде модифицирана до режимна.🙂 Купих замразените панирани калмари и ги метнах във фурна с вентилатор да се пекат. Чесновото сосче забърках само от кисело мляко, чесън и малко сол (защото, както обикновено, нямам майонеза).🙂 Панирани са в брашно и галета, но ако имах туби от калмари, бих пробвала да си ги панирам с нещо режимно...
Това е рецепта от една друга тема:

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 06:41 от dolce miele

# 628
  • София
Привет и от мен, последните дни не можах да чета, съответно не видях ниииито едно изваяно тяло Hug Не мога да следя постоянно темата, а чета, когато имам повече време и спокойствие, за да осмислям информацията Stuck Out Tongue Winking Eye

Bria, съжалявам за загубата ти! Pensive

Писах и преди, че от известно време пия мин. вода Горна баня, защото pH е 9.8, и общо взето не е много минерализирана и подходяща за дълготрайна употреба, липсва флуор.

Oт DM преди време си бях взимала Basen-Pulver или алкализираща добавка (не го намирам в българския сайт, затова качвам от немския), която съдържа магнезиев цитрат, калиев цитрат, цинков цитрат и др. :

Имам я отпреди няколко години. Как ви се струва?

# 629
sharpy, с такова тяло едва ли привличаш само продавачи на царевица 🥳. Аз си ям царевица като намеря. После малко ходене и готово. Можеш да си купиш сурова и да я слагаш в микровълновата за 3-4 минутки. Ядеш и бегом да плуваш 🤩. Отдъхнах си за доматитУ. Поздрави на брат ти Мич и да яде думатиту само като е с униформата с червенУтУ гащУ , че няма да личат петната 😇.
Може и да съгреша с един кочан, това лято не съм си го позволявала, а много обичам варена царевица. После ще плувам, дето викаш, само да е позволено, че вчера флага беше червен. Иначе плувам, не съм като пирон в кисело мляко. Като гледам днес времето тук, хич не ме кефи. Искам слънцееее.
И да се оплача, както винаги на чуждо място, не мога да се изходя нормално. Снощи се наплюсках като прасе. Две вратни пържоли, една купа салата, парче кашкавал. Сега корема ми е като в четвърти месец 😐

Общи условия

Активация на акаунт