Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 24 339
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм и стара, след месец чуквам 52г, влизам в менопауза и хормоналните ми нива не позволяват лесно качване на мускул. В зала и с тежести не мога да тренирам в момента.
Алоууу, да не чувам тази дума! Какви засукани мацки има около мен между 50-55 години, могат да сложат много 20-годишни момичета в малкия си джоб.

# 166
При мен нямаше отслабващ ефект от Глюкофажа. Без режима, и за КЗ нямаше да има съществена разлика. Не съм имала странични и ефекти като гадене или убиване на апетита.
Diabetes, не мисля, че точно в цикъл е най-добре да се гладува, но щом си решила, дано да мине леко!🙂

# 167
Здравейте ,моля за помощ (на НВ съм)
С кз преди обяд 5,1 ммол
1 час след като хапнах 4,7ммол
Това добре ли е или Инсулина се вдига за сметка на захарта ?

# 168
Клетките на човека се хранят само тогава, когато има инсулин, или с други думи, той е шефа, когато шефа дойде, тогава клетките ще се хранят. Инсулина е фактор, който позволява на клетките да се хранят и така да живеят и работят. Инсулина се отделя винаги, когато питателните вещества са се всмукали в кръвотока от червата.

# 169
Клетките на човека се хранят само тогава, когато има инсулин, или с други думи, той е шефа, когато шефа дойде, тогава клетките ще се хранят. Инсулина е фактор, който позволява на клетките да се хранят и така да живеят и работят. Инсулина се отделя винаги, когато питателните вещества са се всмукали в кръвотока от червата.
Това е така,но аз питам дали КЗ е ок в тези стойности в определеното време или не?
Понеже отскоро съм с лека ИР и не съм наясно с много от нещата
Нямах нужда от лекция за Инсулина и какво е действието му,а от прост отговор(да продължавам ли в същия дух или правя нещо грешно и трябва промяна)
Съжалявам ако съм груба просто съм притеснена и търся отговори и насоки

# 170
Днес ми приключиха инжекциите слава богу оцелях 😌
Кулограмите  ги задържах, но ложе би ще е нужно месец два да се изчистя от химията.
Вечеря лаврак на скара със зелена салата.

# 171
FBID19, имаш ли някакви симптоми? Какво точно яде? След всяко хранене има отделяне на инсулин, така че 4,7 не ми се струва странна стойност, особено ако нямаш неприятни симптоми...

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 23:54 от dolce miele

# 172
dolce miele,   провалих се с постенето само 16 часа успях да направя, походих след работа 3км и така огладнях, кз след тези 16 часа - 5,7 ... а и нещо не се чувствах добре, не така както съм била досега като постя. А защо не е добре по време на цикъл? Flowers Cherry Blossom

FBID1936246016404213, трудно е така да се каже, някакви симптоми, нещо повече да кажеш.

# 173
dolce miele
Нямам симптоми,от известно време съм с лека ИР и съм на НВ и затова си следя захарта ,за да се ориентирам какво да хапвам по често и какво не
Иначе в случая ядох броколи със сметана и едно кюфте
Притесни ме факта че преди ядене КЗ ми е по-висока от тази след като хапнах,затова попитах...
Да разбирам че е достатъчно да следя КЗ на гладно да не се качва над 5 ,за да знам че съм на прав път?

# 174
  • Paris, France
Здравейте ,моля за помощ (на НВ съм)
С кз преди обяд 5,1 ммол
1 час след като хапнах 4,7ммол
Това добре ли е или Инсулина се вдига за сметка на захарта ?

Не може да се каже. Зависи какво си яла, дали това, което си яла е още в стомаха или вече е заминало надолу, бързо или бавно се празни стомахът ти, с мазнина ли си яла или без, как реагират инкретините надолу по червата. Също има значение какво се случва в следващите часове и дали КЗ продължава да пада или се качва.

Защо си мериш КЗ? Какво яде и след колко време глад? Била ли си в калориен дефицит предните дни?

А глюкоза си влиза в клетките и без никакъв инсулин. Мозъчните клетки и тези в черния дроб имат други рецептори, Glut1, Glut2 и Glut3 и там глюкоза влиза без инсулин. Добре е обяснено тук:

http://www.columbia.edu/cu/biology/courses/c2006/lectures11/lect16.11.html

Също може да влезе по осмоза в клетките.

Инсулинът е важен фактор на разтежа. Също е важен за влизането на аскорбинова киселина (витамин С) в клетките, но за да влезе тази киселина, условието е клетките да са опразнени от глюкоза.

Някой писа, че бъбреците се натоварвали при кетогенна диета. Те и нищо като не ядем си работят и се товарят. При пълен глад също филтрират кръв, вадят ненужното и електролити и го отвеждат към урина и задържат нужното. Ако горим с движение отделения, от мазнините, ацетоацетат, то той не попада в урината и не създава кисела среда 🥳. Ако Не го горим, гаврътваме цитрат и бикарбонатът, произведен от цитрата в панкреаса неутрализира оцетната киселина. 

Кефирът пристигна жив и здрав. Е, малко се беше разлял в плика, но беше заквасил млякото, с което го поляла майка. Сложих в голям буркан и вече квася втора доза. Това чудо расте като лудо. 500мл ми закваси от обяд до към 18ч,, но сега е 33°С тук и над 25° в кухнята. Вкусът нещо не ми харесва, но ще се пие. Може би трябва да свикна. Определено предпочитам кисело мляко.

tays, благодаря ти за всичко, за прекрасния подарък, който оригинално ми напомня за любимия ти зеленчук 🎃. С твоя тахън от тиква човек няма извинение да не иде в парка цял ден. Майка вече е пропила кефир 💐.

# 175
"А глюкоза си влиза в клетките и без никакъв инсулин. " - не е вярно твърдението! Нервните клетки се хранят непрекъснато, не могат да се запасяват, за това в кръвта е поснояно съдържанието на КЗ, 0,1% от количеството й. А всичките останали клетки се хранят, когато има инсулин.

# 176
Nevena Virolan
Един пост преди вашия съм написала почти всичко,+на втория час пак си беше 4,7

# 177
  • Paris, France
FBID, добре е тогава. За час си изразходила част от глюкозата в кръвта и храната и понеже не си приела много ВХ, глюкозата е паднала, влязла си в кетоза и КЗ ти е стабилно 4.7 и на втори час. Добре е. 💐 Извинявай, не ти видях поста с обясненията.  

"А глюкоза си влиза в клетките и без никакъв инсулин. " - не е вярно твърдението! Нервните клетки се хранят непрекъснато, не могат да се запасяват, за това в кръвта е поснояно съдържанието на КЗ, 0,1% от количеството й. А всичките останали клетки се хранят, когато има инсулин.

Пуснах ти линк с обясненията за работата на инсулин. Тук в темата, повечето имаме инсулин и на тебе да дадем, дори като се храним кетогенно. Нервните клетки няма нужда да се запасяват. В кръвта има достатъчно глюкоза за тях. Ако падне, черният дроб пуска ново количество и това се случва и когато не се приемат никакви ВХ. Просто минава на глюконеогенеза. Кетогенното хранене на спира производството на инсулин. Даже може да го увеличи ако сме в дефицит на калории и панкреасът е омазнен 🥳. Това се случи с Азара. Инсулинът и на гладно беше 1.6 в началото на режима, като е бил и по-нисък. След време измери 6 на гладно.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 21:28 от Nevena Virolan

# 178
FBID, добре е тогава. За час си изразходила част от глюкозата в кръвта и храната и понеже не си приела много ВХ, глюкозата е паднала, влязла си в метода и КЗ ти е стабилно 4.7 и на втори час. Добре е. 💐 Извинявай, не ти видях поста с обясненията. 

Пуснах ти линк с обясненията за работата на инсулин. Тук в темата, повечето имаме инсулин и на тебе да дадем, дори като се храним кетогенно. Нервните клетки няма нужда да се запасяват. В кръвта има достатъчно глюкоза за тях. Ако падне, черният дроб пуска ново количество и това се случва и когато не се приемат никакви ВХ. Просто минава на глюконеогенеза. Кетогенното хранене на спира производството на инсулин. Даже може да го увеличи ако сме в дефицит на калории и панкреасът е омазнен 🥳. Това се случи с Азара. Инсулинът и на гладно беше 1.6 в началото на режима, като е бил и по-нисък. След време измери 6 на гладно.
самото заболяване Диабет, при което трябва да си биеш инсулин, за да не умреш, е отговора, който разбива твоят довод,..... щях да ти го напиша по-рано, но прецених, че ще те изложа...ето, че ти сама си го причини....

# 179
'''самото заболяване Диабет, при което трябва да си биеш инсулин, за да не умреш''.... Мисля, че е по-добре ти да спреш, защото се излагаш, ИваИво.

Общи условия

Активация на акаунт