Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 864
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Тръгнах да се възмущавам откога ендокринолозите предписват такова лечение... и после се сетих че дори по здравна каса може статини про диабет тип 2 да се предписва, има там няколко дето могат на Е11 да се слагат.
Добавките са необятен бизнес, съответно и производителите им ужахват лекарите много. Ама като казвам много, разбирай наистина много. За тях не знам но от фармацевтите се нагледах как по-голямата част не четат и проучват по собствена инициатива, но пък изслушват хвалбите на всички представители дето идват, съответно доста от информацията им за такива продукти е от тия презентации. За медикаменти и действието им са повече в час защото това са го учили и са държали изпити на него, но за добавките дето са безброй и все хвалени... сещаш се че няма как да са в крак с всичко. Но получават информация и брошури от представителите. Получават и други стимули, да подсилят доброто впечатление от продукта,  един вид Grinning

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 09:12 от natka

# 481
ох, аз се точа на тиквеник като отслабна с повечко канела и многооо тиква Simple Smile))) спорен ден група!

# 482
  • Столичанин ама не в повече :D
Като писах за ходене до тоалетна веднъж на 30, 40 или 50 дни имах предвид точно силно затлъстели хора, които гладуват на витамини и електролити с месеци, 365 дена и повече. Дълъг, пълен глад е най-успешният метод за трайно отслабване при силно затлъстяване. Всички гадории в червата измират, тялото забравя, че някога е тежало 190 или 250 кила и въпросът е решен.  

Агнешко, овче, все са полезни меса ако не се ядат мазнините. Опашната мазнина е palmitic acid и още някаква киселина, която вдига ИР.

Баклава не съм яла от поне 8 години, кадаиф от 20 или 25 години и не ме блазнят. До нас продаваха палестинско кнафе, със сирене вътре и супер гъст сироп. Ядох веднъж и сега подминавам. Нищо от балканските десерти не ме блазни, освен българска грис-халва с орехи. Всичко е супер сладко, с нишестета. Торта Гараш обичам, но тя е с австро-унгарски привкус. Харесвам само северни десерти, като унгарски и австрийски са ми любимите. От южните кухни само мароканските ми харесват, а испанските никак. Много сладки.

А баклава и кадаиф ще можеш да хапваш като приключиш с отслабването. Имам си свински ден и не прощавам на това, което ми е вкусно.
Абе надявам се да не е толкоз зле положението Smile
(кой гледал гледал (то не че имаше и толкоз за гледане де Laughing )), ох ама как ме мързиии  и изобщо не ми се работи пффф Sweat Smile Инак мани ги ти тея грисове гараши марокански испански турски, дай ми на мен крем карамел Yum и гледай змея спас (нали това е мъжкото на ламята спаска Thinking ) как се развихря Laughing , еех ако можеше да се живее на крем карамел без всичко да се влошава направо рай.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 11:17 от jerami

# 483
Невена, всъшност мазнините са ми от зехтин, маслини, млечни, рядко от месо!

Отслабвам яко и орелефявам, днес съм 59 кг. , без да усетя, че съм ги свалила, тръгнах от 89 кг. Около 120 гр. протеин приемам.Горя яко подкожна мазнина, правих замерване с калипер, отслабвам мазно, не мускул.

Jerami, изключила съм въглехидратите почти, като изключа и мазнините, ще съм на вегетация.

# 484
Jerami, ей сега ти си за бой!!! Текнаха ми лигите, човек! И аз обожавам крем карамел.  Green Heart
Не ламята Спаска, ми направо триглавия тиранозавър ставам!

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 15:55 от sharpy

# 485

Отслабвам яко и орелефявам, днес съм 59 кг. , без да усетя, че съм ги свалила, тръгнах от 89 кг. Около 120 гр. протеин приемам.Горя яко подкожна мазнина, правих замерване с калипер, отслабвам мазно, не мускул.

Jerami, изключила съм въглехидратите почти, като изключа и мазнините, ще съм на вегетация.
Мне, не изключваш и двете изключваш едното, примерно последната седмица ядох основно месо яйца и салати (допреди няколко дни ядох и млечни, ама сега отново ги спрях и смятам да е без тях до края на годината), ама боб ориз леща, нахут не съм докосвал, горенето на мазнини хубаво, но не трябва да е за сметка на здравето, нали всмисъл приказката трай бабо за хубост в случая не мисля, че е добра идея. Но разбира се браво за килограмите, просто би могла да попромениш някои нещица, нали знаеш, че дребните камъни обръщат каруцата. Simple Smile
п.с. шарпи моля те редактирай си обаче мнението да е без моя пост, че може би и аз ще редактирам нататък. Wink

# 486

Мне, не изключваш и двете изключваш едното, примерно последната седмица ядох основно месо яйца и салати (допреди няколко дни ядох и млечни, ама сега отново ги спрях и смятам да е без тях до края на годината), ама боб ориз леща, нахут не съм докосвал, горенето на мазнини хубаво, но не трябва да е за сметка на здравето, нали всмисъл приказката трай бабо за хубост в случая не мисля, че е добра идея. Но разбира се браво за килограмите, просто би могла да попромениш някои нещица, нали знаеш, че дребните камъни обръщат каруцата. Simple Smile
п.с. шарпи моля те редактирай си обаче мнението да е без моя пост, че може би и аз ще редактирам нататък. Wink

Jerami, от 8-9 дни вече съм на 50 гр. мазнини, ако трябва ще намаля още! Ще се консултирам, прав си, няма да оставя така нещата, ще пусна и в друга лаборатория контролни холестерол!

Апропо, триглицеридите са ми 0.6 , но ще проследя всичко.

Благодаря!

# 487

А сурови ядки и семена ядеш ли? Simple Smile И всъщност не си отговорила колко ти е лдл? Инак аз като вдигах кръвно покрай високите холестероли мисля, че триглицеридите ми бяха около 0.6-0.7. Thinking

# 488

А сурови ядки и семена ядеш ли? Simple Smile И всъщност не си отговорила колко ти е лдл? Инак аз като вдигах кръвно покрай високите холестероли мисля, че триглицеридите ми бяха около 0.6-0.7. Thinking

Да, ям, орех, бадем, макадамия, сусам!

LDL ми е 5.5, HDL е 2.4

# 489
Здравейте, банда! От три дни се завърнах от почивка и сън не спя да изчета какво сте писали.

От последното изписано за магнезиевия цитрат не ми стана ясно - товари ли бъбреците или ги разтоварва? Ако правилно съм разбрала Невена магнезиев цитрат трябва да се пие освен поради други причини и при кисела урина (Ph под 6,5-7), защото в противен случай се товарят бъбреците и може да се образуват камъни. От друга страна, jerami в последните си постове написа, че магнезият товари бъбреците, което съвсем противоречи на гореописаното. Може аз нещо да съм недоразбрала затова моля за разяснение.

Днес мисля да си купя и аз лентички за Ph, но сега бистря какво да приемам при ниско Ph (защото подозирам, че моето е такова). Магнезиевият цитрат си го имам и почнах скоро да пия в малки дози с идеята плавно да увелича (четох някъде, че може да причини дрисък и исках да го избегна). Но ако товари бъбреците по-скоро ще пия 200-400 мг и някакъв друг цитрат ако се налага за киселата урина.

# 490
  • София

Общият холестерол, сам по себе си, нищо не значи. Гледа се HDL да е висок, VLDL да е нисък и триглицеридите да са ниски, а също и някакво съотношение LDL/HDL, но не го помня какво беше.

Total Cholesterol/HDL да е е по-малко от 3.5.
LDL/HDL да е по-малко от 2.
Tg/HDL да е по-малко от 2.

# 491
MinaRu1982, поздравления за свалените килограми, това са ТРИДЕСЕТ кила!!! Браво! За колко време ги свали?
Jerami, ей сега ще го редактирам, ама ми стана странно защо да го правя?!?
Искаш да скриеш от себе си, че си писал за крем карамел ли, м?

# 492
Шарпи, защото в скрития текст има лична снимка...

# 493
MinaRu1982, поздравления за свалените килограми, това са ТРИДЕСЕТ кила!!! Браво! За колко време ги свали?
Jerami, ей сега ще го редактирам, ама ми стана странно защо да го правя?!?
Искаш да скриеш от себе си, че си писал за крем карамел ли, м?

Sharply, около 23-24 кг. ги свалих за година, останалите, от март до сега!

Моята цел беше да си запазя мускулното тегло, не исках да увисвам и да “горя” мускул.
Затова тактиката ми бе, бавно и постепенно да градя и променям вкусовите си усещания, да се дисциплинирам, така щото това да е мой начин на живот, да ми е кеф, а не да влизам от “йо-йо” в “йо-йо”, това ме убиваше психически.

# 494
MinaRu, може ли примерно меню с тези грамове протеин? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт