Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 34 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Вестерос
Така е
Скрит текст:
Rhaenyra had her family's Valyrian looks, wearing her silver-gold hair in a long braid in the manner of Queen Visenya Targaryen.[8] Beautiful as a child,[9] Rhaenyra was later declared by her uncle, Prince Daemon Targaryen, to be the most beautiful maiden in all the Seven Kingdoms.[4] Rhaenyra never lost weight gained from pregnancies, and she had grown stout and thick of waist at the age of twenty after her third pregnancy.[4] Rhaenyra had a large bosom.[8]

# 181
  • Варна
Хубав каст. Деймън(Мат Смит) е идеален, има лудостта в очите на Таргериан. За мен Таргите трябва да са малко извън "човешките" стандарти за хубост. Само Визерис ми е малко като от приказка на Андерсен...

# 182
  • София
Изгледах най-накрая. Хареса ми, но бруталността ми идва в повече. По принцип можеше да се очаква.
Според мен са избрали Ренира да прилича на Денерис.

# 183
На мен Таргариените ми навяват на елфите на Толкин като визия. Иначе напоследък вече излезе от мода да слагат красиви актьори в главни роли, социалистическият реализъм се завръща в изкуството, повсеместно дойде времето на редовата човеша физиономия Satisfied

Колкото и да е злодей в сериала, Мат Смит все ми изглежда като че ще изрече някой виц и ще се окаже че сме в детски филм. Не мога да го взема насериозно ¯\_(ツ)_/¯ Кралят в момента ми е много смотан също, но това вероятно е нарочно. Само дето все още липсва силна централна фигура с актьор, който да ти стои добре на постер на стената 🤨

# 184
За съжаление Мат Смит наистина не е попадение. Не мога да го възприема и аз...

# 185
  • Варна
Срам не срам, чак сега изгледах серията.
Хора... много съм впечатлена... Според мен HoD е класа над ГОТ.
Първо, много добре се усещаше атмосферата на КЧ, на Червената цитадела, на тронната зала, направо се пренесох във Вестерос.
Таргариените са супер. Много добре подбрани. Повярвах на всеки един. Демън е перфектен, той и по принцип не е красавец, идеалната физиономия има на "принц - ренегат". Бронята му беше много добра - точно с  такава си представям и Регар. Демън и Ренира верно че имат рептилско излъчване.
Много добре представиха Златните плащове и как Демън ги обучава, за в бъдеще това ще има значение. Видяхте ли Николай Костер-Валдау като един от ЗП?
Скрит текст:
Веларионите ми харесаха и двамата. Хайтауър можеше да са малко по-величествени, ама пак ги одобрявам.
Лорд Стронг не е точно каквото си представях, но може би този, който беше на съвета е е дин от няколкото.Wink
Кристън Коул винаги съм си го представяла че е русоляв, но пък верно че е дорнец  - и него одобрявам.

Към Рицарския турнир имам малка забележка, че наподобяваше гладиаторска арена като външен вид и атмосфера, но не беше нещо фрапиращо. Не се потресох от кървищата там, а когато притиснаха родилката да вадят бебето... Sad
Алисънт наистина напомня Санса като характер, а на външен вид ми изглежда като младата Мишел Феърли.
За челите книгите: Момичето с което беше Демън в бордея, дали е Копривата?
И
Скрит текст:
Напълно разбираемо би било решението на Визерис да се ожени пак и да има наследник. Как би могъл да избира между дъщеря си и брат си. И като избере дъщеря си, дали няма да застраши собствената си легитимност че е бил предпочетен пред Ренис, която е била пренебрегната защото е жена. Избърза май, но и Ото му помогна за решението

П.П. Писах ли, че след излъчването на първия епизод в петък е имало рекорден брой зрители /по-голям от в понеделник/ и е взето решение за снимането втори сезон. Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 07:22 от Хексе

# 186
  • Варна
Таргериан нямат нищо общо с елфите. Девизът им е "Огън и кръв". По скоро са като ранната Османска империя. Откъдето са минали са завоевания, кръв и роби. За късмет на Вестерос много малко от тях присигат  в Драконов камък.

# 187
На мен пък Алисънт ми се струва по-оправна от Санса, по-точно от Санса в първите сезони на Троновете. Всъщност повече я свързвам с Марджери Тирел. И двете са лейдита от Предела, от богати семейства с амбиции за Трона и се опитват да се сближат с текущия крал.😀

На Демън девойката се казва Мисария. В книгите е танцьорка от Лис и има сребърноруси коси. Копривата си е отделен герой.
Скрит текст:
Има и вариант да са слели персонажите, т.к. актрисата на Мисария отговаря на описанието на Копривата от книгите.

На мен ми е интересно докъде ще стигнат с повествованието. Иска ми се да направят няколко сезона и финалната сцена на последния епизод да е убийството на крал Ерис от Джейми. 😀 Ама не вярвам, че ще стигнат толкова далеч. Спомням си, че и Мартин не искаше да се екранизира историята на Регар и Лиана.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 14:17 от EsmeWeatherwax

# 188
  • Варна
И аз се чудех докъде ще стигне този сезон. Струва ми се, че Танца може да покрие един сезон. Иска ми се в следващите сезони да видим Егон 5, Великите копелета, Блекфирите, после Егон 6 и така до Летен замък. Дори да не филмират Бунта на Робърт и историята на Регар и Лияна.

# 189
И на мен ми е любопитно до къде смятат за снимат, вчера свърших книгата и честно казано, много се чудя колко сезони мислят да направят. С удоволствие бих гледала преврата на Робърт и любовната история на Лияна и Регар! Вчера ни зарадваха с новината,че ще има 2ри сезон, аз го очаквах и не се учудих,че рейтинга е бил толкова висок, все пак феновете,колкото и недоволни да бяха искаха отново да се върнат във Вестерос!

# 190
  • Вестерос
Въобще не съм видяла Джайм 😁😁 Много яко!!!

И според мен може да са обединили Мисария и Коприва.

В книгите пише, че след турнира е имало т.нар. меле, демек са се били на крак, така че е било очаквано и накрая на турнира.

Мен малко ме дразни, че Ленор и Лена Веларион са мулати, което реално означава, че и децата им няма да са от светлите...

# 191
Ааааа, и аз не го видях Ланистъра, ама джитках на компа през това време защото знаех че стражата ще организира погром и не ми се гледаше подробно. Обаче от драконовските крилца на Демън ме досмеша, беше прекалено натруфено както правят по комедийните скечове. Кристън Коул май ще е някаква фигура като Джон Сноу, много си приличат и визуално, благородната здравомислеща глава която ще спасява света.

# 192
Аз имам един малко глупав въпрос относно имената, защото виждам, че се изписват по два начина и ми стана интересно. Та въпроса ми е: ТаргАриан/ен или ТаргЕриан/ен и РАнира или РЕнира?!

Пп И на мен Алисънт ми напомня Марджери Тирел.

# 193
Много интересно , защо Мартин няма нищо против да се екранизира всичко,  но стане ли дума за Регар и Лиана е забранил  . Дали не е с някаква сантиментална стойност за него , ако някак си е описал лична история в книгата , което само той си знае какво е...

На мен ми е интересно как от най-силните изведнъж биват прогонени от цитаделата,  Ланистъри се настаняват там и накрая стават най-слаби Таргариени. Все още на разбирам !

Според мен е Ренира и Таргариен.

# 194
  • Вестерос
РЕнира ТаргАриен.
Rhaenyra

Ренис Таргариен
Rhaenys

Както е Егон
Aegon

Ae се чете Е в света на Вестерос, също както по-назад Хексе обясни, че У се чете И- Syrax е Сиракс

Общи условия

Активация на акаунт