Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 308
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
И предната серия щеше да се жени. Те Таргите ги уреждат тия неща.

Скрит текст:
И крал ще става, на Стъпалата и Тясното море! Simple Smile
И все ще се ожени.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 14:52 от Веско-Варна

# 541
  • Варна
Доколкото помня още не е бил крал като си ги е взел за жени. После коя е била кралицата от двете реално?
Егон е завоювал правото си да бъде крал. Двете му сестри са му кралици консорти.
Той е средното дете, но е взел кралство с правото на силата.

И предната серия щеше да се жени. Те Таргите ги уреждат тия неща.

Скрит текст:
И крал ще става, на Стъпалата и Тясното море! Simple Smile
И все ще се ожени.
Не ги разбираш кралските работи, Веско. Simple Smile Няма как Ренира да стане действаща кралица и втора съпруга.
И без това като жена, трябва да се старае повече.

# 542
  • Варна
Ще се доверя на мнението ви, лейди Уент! Simple Smile

# 543
Изгледах епизода най-после и аз! Малко кратък ме се стори този път - може би защото вече бях чела коментарите ви и нямаше много изненади за мен. Не съм съгласна обаче с пишещите тук, че протакат историята - може би имате такова усещане, защото в GoТ има много сюжентни линии - покрай основната има десетки други истории и изглежда много по-динамично. Тук историята си е една.

За самия епизод това което направи Демън беше глупост за мен - толкова нереалистично - дори и за филм. Можеше някак по-достоверно да го представят. Иначе актьорската игра беше добра - спор няма. Ще започна да го харесвам този Мат.

Ранира и Алисант - в момента чета и книгата и там сякаш Ранира ми е фаворит, обаче тук Алисант ми е доста по-симпатична. За сега се опитва да предотврати конфликта единствено тя.
Не знам защо пишете, че Ранира е убила глигана - аз видях как той я нападна, тя беше отдолу и се бореше, но рицаря го прободе, после глигана се размърда и тя го довърши, но като цяло си беше победен, просто тя в отчаянието си и озлоблението си към всичко, което я подтиска в момента не можеше да се въздържи и си го изкара на него. Много символични бяха сцените с животните в този филм. Белия елен се яви на нея - тя го пощади. Може би с идеята, че това е трофея на баща й - т.е. показа, че за нея в момента баща й е крал и той решава, а тя ще се съобрази с мнението му - поне за сега.
Сцената с елена на Визерис пък има друг смисъл за мен - не, че той е некадърен и слабохарактерен, а просто че е принуден да изпълнява неща, които се изискват от него и той няма особен избор, защото такива са очакванията на всички останали.

# 544
  • Варна

За самия епизод това което направи Демън беше глупост за мен - толкова нереалистично - дори и за филм. Можеше някак по-достоверно да го представят. Иначе актьорската игра беше добра - спор няма. Ще започна да го харесвам този Мат.

Това което направи беше задължително! Не можеше да остави Краля да му открадне победата." Вторите синове не получават нищо, те трябва да си го завоюват."

# 545
Съгласна съм със ssiilvvyy, само за белия елен си мисля, че Ренира го пощади, защото го възприе като поличба, знак, за властването и. Все пак се яви на нея и явно е от значение. А, може би, пощади и баща си по този начин. Тя мисля обича баща си, може да се цупи и мрънка, но има обич в сърцето и за него.
Пп И да, не Ренира уби глигана. Тя го доуби. Wink

# 546
  • Варна
Придворния шут Габарко би казал, че ролята на Драхар е била кратка, от Хранещия раците до Нахранилия раците! Joy

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 11:02 от Веско-Варна

# 547
[

Това което направи беше задължително! Не можеше да остави Краля да му открадне победата." Вторите синове не получават нищо, те трябва да си го завоюват."

Чак пък да е задължително?Smile Има стотици начини да се добере до власт - да организира преврат, да се държи като Ото ................... Хубаво - избира варианта да направи нещо дръзко и смело, като рискува много, но да бяха го представили някак по реалистично. А те като в холивудски екшън - стрелите не го ловят, а хората  тръгват по 3-4 ма срещу него, като се изчакват да са  един след друг за да може да ги посича с меча си. Дори и човек като него трябва да има някакви граници на лудостта си - не ми изглежда достоверно, да е толкова пък безрасъден и толкова пък непобедим супергерой.

# 548
  • Варна
Демън не би тръгнал срещу брат си, връзката им е толкова силна, колкото характерите различни. Морската змия използва момента на скарване за да привлече Демън към своята кауза. Пак Веларион обсъждаха да пратят стръв за да изкарат Хранещия от пещерите. Каква по хубава стръв от Тарг без дракон?
С какво примами Демън ще видим в самото начало на епизод 4.

За битката ... не е лесно да се биеш/стреляш докато с едно око гледаш небето. Simple Smile
Има битки на Валирия, които Холивуд ще се озорят да направят, дори за този сериал не вярвам да нарисуват двадесетина дракона по-отделно, а си представи 400 на куп(победата над Ройнарите).

# 549
Това с лова много добре си го показаха как реално се е случвало в средновековието, най-големият улов трябва да е за краля и буквално му го поднесоха колкото да го бодне с копието.
Относно Алисънт и Ренира, чакам вече да подменят актрисите, че тази която в момента играе Ренира ми е много зъбата, а пък съм голям фен на Оливия Кук, която ще е по-зрялата Алисънт

# 550
Аз пък си мисля, че Робърт Баратеон сам си ги трепеше глиганите, а и те него...

# 551
  • Варна
Аз пък си мисля, че Робърт Баратеон сам си ги трепеше глиганите, а и те него...
Робърт и до последно е участвал в мелета по турнирите. И там Церсей беше заложила капан. Wink

А те като в холивудски екшън - стрелите не го ловят, а хората  тръгват по 3-4 ма срещу него, като се изчакват да са  един след друг за да може да ги посича с меча си.
Ако бяха излезли всички наведнъж пък, драконите щяха да си хапнат барбекю.

# 552
  • София

И за тези, които като мен, не могат да си спомнят стрелеца. Simple Smile

https://youtu.be/ozrsNpdpFv0

# 553
  • Варна

Joy Joy Joy

Не можах да устоя! Joy

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 09:35 от Веско-Варна

# 554
  • Варна
Скрит текст: