Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 266
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Стронг не се ли появи, в Малкия съвет на няколко пъти, като убеждаваше Визерис да се ожени за Лена Веларион?
Имаше една сцена, където Визерис (след като са му натрапвали кандидати за Ренира), го подиграва, че вероятно ще му представи собствения си син Кокалотрошача за кандидат.

# 616
Ние говорим за Кокалотрошача и брат му Ларис, ти за баща им. Да, на татенцето обърнаха внимание.

# 617
Вече има мемета от 4 епизод

# 618
От Facebook групата Гейм аф Тронс:

Скрит текст:

# 619
  • Варна
Чел съм Огън и кръв. Изключително лош превод, яд ме е, че си хвърлих парите на вятъра. (Писан Камък, меч, който веднъж Блекфир, а втори път - Чернполам и пр.)
В него няма и много нови неща, поне половината от информация от тази информация вече е публикувана в Кралицата и  принцесата и Принцът -ренегат.
ти обаче явно не си ги чел.

Естествено че прочетох Кралицата и  принцесата и Принцът -ренегат, в момента наваксвам с Огън и кръв.
Ти серизно ли цитира Ото Хайтауър относно Демън и Ренира?!?!?! Хахахах!!!
Скрит текст:
Сериозен спойлер!
Скрит текст:
КОГАТО Ренира стана кралица ТОВА ли се случи???

# 620
Вече има мемета от 4 епизод
Скрит текст:

Още едно, с любимия:
Скрит текст:

# 621
Лично аз на мястото на Ренира бих избрал дорнският принц - ще направи разумен компромис между своите лични интереси и тези на кралството.
 В Дорн са с разкрепостени нрави. На дорнеца нямаше да му пука ако Ренира си има любовник/любовница стига да е дискретна. Пък някои принцове – като Оберин – са склонни и да простят недискретност, а Ренира все пак е от кралски произход
Дорнците в повечето случаи са делови хора, сигурен съм че след раждането на първо дете дорнския принц не би я притискал непрестанно за секс, него го устройва и момиче.

Този брак щеше да укрепи и позициите на кралството. Синът на Ренира, щеше да е освен крал на Шестте кралства и принц на Дорн. Ако пък се случеше момиче,  Ренира щеше да знае, че със сигурност има подкрепата на поне едно кралство.
Нека отбележим и че Дорн са единственото кралство победило Егон и сестрите му (едната от двете сестри бива убита в Дорн с дракона си - мисля, че Висения, но не съм сигурен.) и са добър съюзник, но лош враг. Би било от голяма полза, както за кралството, така и за Ренира лично да ги има на своя страна. Родът им също е знатен – произхождат едновременно от Първите хора и от ройнарите.

Веско,
Скрит текст:
реално когато Ренира става кралица, тя наистина  отказва да сключи примирие, макар че има такава възможност и продължава войната .А през цялата война, докато е жив Деймът тя се води по акъла му.
Не виждам нищо смешно.  Ото Хайтауър е благородник, като всеки друг, даже повече, защото участва в съвета. Да, има си своите интереси, но това няма значение, то всеки ги има. въпросът е, за притеснието му, че ако дойде на власт Ренира няма да пожали внуците му, защото ще слуша Деймън.

Впрочем приведеният цитат не е единственият, който показва, че Деймън е изключително жесток и никой нормален човек не го е искал близо до трона.

eто още един спайлер, че Деймън лесно е налагал решенията си на Ренира.

Скрит текст:

Принцът посочил на картата.

— Тук. Харънхъл.

И така било решено
.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 12:50 от Лорд Сняг

# 622
ренис умира в дорн, не висения

# 623
  • Варна
Джони, реално не стана така, кълна се в ц***те на Мегор! Simple Smile
А благородникът Ото е леееко пристрастен!

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 13:32 от Веско-Варна

# 624
Веско, То няма никой, който да е напълно безпристратрен. Ако поставим наобратно въпроса и Деймън е пристрастен. въпросът не бе дали е пристрастен, а дали е имало хора, които да се страхуват, че Деймън ще влияе на Ренира. Джейсън Ланистър, Кристън Коул и пр. и те не са безпристрастни. не знам кой е безпристрастен за теб? Както показах с втория спойлер,
Скрит текст:
Деймън лесно налага собствените си мнения, на нейния съвет.

Бубанке, приемам забележката, както казах не съм сигурен , за името . За мен бе по-важен фактът, че Дорн са ценен приятел и опасен враг; същевременно дорнците са достатъчно разкрепостени и Ренира би имала възможност за личен живот - в рамките на разумното -ако бе избрала принца на Дорн.

# 625
  • Варна
Хексе, историята показва че няма нищо по-просто от това една съпруга да "падне" (като Лиза Арин)и да си строши врата.  Ако Визерис се бе съгласил на сватба с Ренира и съпругата му от долината нямаше да живее повече от пет дена.
Въобще не си прав.
Точно с този тайминг / Разчува се за Демън и Ренира/  най-много да постигнат бунт на Арините.
Не действат така династичните бракове. Лейди Арин не е "просто една съпруга", това е династичен брак.
Ако останалите аристократи се съгласят, при удобна възможност съпрузите да трепят дъщерите им, когато си намерят добра партия, мира в кралството няма да е за дълго.

Случката с ЛИза Арин и Кутрето няма нищо общо. Пък и тя не мина съвсем безнаказано и все още не е минала в книгите. Wink Армиите на Долината чакат пред портите на Кутрето /дето е никой/

П.П Меметата са един път Grinning

# 626
Изгледах и аз вчера,но чак сега ви дочетох.На мен ми харесват отклоненията от книгите,така или иначе ще завършат по един и същи начин,едва ли ще си позволят друг край.И да Деймън тук е в много по добра светлина представен,аз сигурно съм една от малкото,които не го харесват по принцип нито в книгите,нито тук.Ренира си деградира,не мисля че при Мартин нещо някога е било логично,абсурд това с Дорн.

# 627
Хексе, историята показва че няма нищо по-просто от това една съпруга да "падне" (като Лиза Арин)и да си строши врата.  Ако Визерис се бе съгласил на сватба с Ренира и съпругата му от долината нямаше да живее повече от пет дена.
Въобще не си прав.
Точно с този тайминг / Разчува се за Демън и Ренира/  най-много да постигнат бунт на Арините.
Не действат така династичните бракове. Лейди Арин не е "просто една съпруга", това е династичен брак.
Ако останалите аристократи се съгласят, при удобна възможност съпрузите да трепят дъщерите им, когато си намерят добра партия, мира в кралството няма да е за дълго.

Случката с ЛИза Арин и Кутрето няма нищо общо. Пък и тя не мина съвсем безнаказано и все още не е минала в книгите. Wink Армиите на Долината чакат пред портите на Кутрето /дето е никой/

П.П Меметата са един път Grinning
Значи ако се разчуе това вече е друга работа. Но Деймън имаше сто възможности да се отърве от жена си, преди да започне аферата с Ренира. давам примера с Ричард III - жена му Сесили Невил умира, малко след като започва аферата му с Елизабет Йоркска. Това е династичен брак. При това рода Невил,  е имал и други разклонения. Никой не търси сметка на Ричард. Съгласен съм, че е династичен брак, но има и развалени династични бракове. Този съвсем не е изключения. Ами Бракът на Хенри VIII с Екатерина Арагонска? разпада се, заради Ан Болейн. и това е династичен брак.
Да не говорим колко царе просто са изпращали предната съпруга в манастир, преди пак да се оженят. Дори и в английската история ги има такива. говорим все за династични бракове, мисля, че с майката на Ричард I  Лъвското сърце така постъпваха.
Деймън съвсем, ама съвсем не е обикновен аристократ, а брат  на краля и претендент за престола, при това има дракон. Не можем да го сравняваме с никой освен с кралете на ЖТ и с претендентите.

Що се отнася до Кутрето засега му се размина (с уговорката, че не знаем какво ще стане по -натам). Лордовете са разединени, дадоха му срок от една година, за това време може да станат много неща - например някои от тях да умрат, наследниците им да бъдат подкупени и пр. Не бих казал, че Лорд-протектора на Долината, лорд на Харънхъл е "никой". Кутрето поне към момента е под протекцията на Ланистърите, поне докато разберат какви ги върши.

....
Аз пък Деймън в книгите го харесвах , а тук не, прекалено черно-бял са го направили, а той е значително по-"сив".  В книгите ненавиждах Алисънт, тука са я направили "добрата втора майка". Като цяло обаче няма големи отклонения.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 15:38 от Лорд Сняг

# 628
  • Варна
Безсмислено е да споря.
Демън не е крал с каквито го сравняваш, а низвергнатия брат на краля. Според теб е лесна работа, според мен -въобще.

# 629
  • Варна
Джон, хората във Вестерос по време на Танца ги е страх от какво ли не, но с всичките общи приказки не можеш да промениш някой ОСНОВНИ факти за Демън:

Скрит текст:
1. Той не доминира над Ренира!
2. Той е един от поне тримата съветници, които тя изслушва. Но решава тя.
3. Вече е отборен играч.
4. В двора на Ренира е в пъти по-умерен отколкото в двора на Везерис.
5. Никога не сяда на ЖТ(физически) и накрая се жертва за каузата!!!

Общи условия

Активация на акаунт