Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 299
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Вестерос
Аз няма да казвам, че ще издам.

Топчетата не са описани в книгите, поне не помня такива нещо.

Да, Визерис обича брат си. А брат му е този, който прави стражата стража, както и златните плащове истинска кралска гвардия.

Сцената с раждането я превъртях.

Чернокожият е Корлис Веларион, Морската змия ли беше?, Веларион е  също род от Валирия като Таргите. Женен е за  Ренис Таргариен.

# 76
Защо пък да не забъркат Ранира и Деймън във връзка. Таргатиен се женят помежду си. Но някак мила беше срещата между чичо и племеница.
Може пък да запазят добрите чувства помежду им в по-нататъчните борби.
Ах, няма ли да подскажете нещо в спойлери, моля

# 77
Интересно ми е и в книгата ли има руси чернокожи или това е модерна приумица на продуцентите, за да не се чувстват пренебрегнати?
Приумица. Веларионите имат външния вид на Таргариените в книгите. Е, винаги може да се обясни с някоя черна майка, от която да е взел цвета.

# 78
Блгодаря за отговора. 🙂

Иначе и на мен ми се стори малко нетипична тази близост между чичо и племенница, най-вече заради слагането на колието. Беше много показателно, особено когато каза, че е красива на някакъв странен за мен език(простете ми невежеството, не съм запозната).🙈 Много прочувствено беше, как я погледна само, като любима жена. Може и да съм с извратено подсъзнание, знам ли…😀След толкова изгледа сезони на ИТ, кръвосмешението не ме изненадва вече. Само във филмите, де. В реалността е друго.

# 79
Подкрепям.
И добавям - единият трябва да умре в борбата за трона.

# 80
Аз всъщност никога не съм приемала Джейми и Церсей като брат и сестра, защото още от самото начало дадоха други отношения и някак си ги възприех като мъж и жена, и така кръвосмесещенито не ме травмира. За разлика от Джон и Денерис, защото още по-рано бяхме разбрали кой е Джон и че са роднини, и после вече тя започна да му се натисна, и беше отвратително, особено че той не искаше......
А може би, защото нямам брат, но имам чичовци, а съм човек, който лесно се сугестира с героите.

Та сега тези двамата още като се видяха в тронната зала и като й сложи колието... вече ги възприех по друг начин, не като чичо и племеница, за да не бъда по-късно изненадана. Искам да има и битки между тях за надмоще хехе

То в GoT по-скоро ме травмираше, ако си харесам някой герой и го убият скоро.. Специално място в сърцето ми имаха Тирион и Шей, бях толкова шокирана, когато се разкри каква е била нейната роля в това. Затова ще внимавам сега, ще има време в този сериал.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 21:43 от T.Valcheva

# 81
  • Варна
На мен пък ми се стори, че Алисън/Алисан - абе на Ото Хайтауър щерката, определено си пада по Демън. На турнира май и той я посвалваше, а тя погледна баща си за да види реакцията му. После като я повика баща й, за да я прати при краля да го утешава, определено изглеждаше разстроена.
Демън явно го раздава голям женкар - то не е "мил" с племенницата, с Алисън - дайте ми знак за благоразположение, милейди, курви по вертепите, жена в Долината...
Тоя Писан камък вади очите в превода Simple Smile

# 82
  • Вестерос
Защо пък да не забъркат Ранира и Деймън във връзка. Таргатиен се женят помежду си. Но някак мила беше срещата между чичо и племеница.
Може пък да запазят добрите чувства помежду им в по-нататъчните борби.
Ах, няма ли да подскажете нещо в спойлери, моля
В предната тема към края съм пуснала цялата история от едната книга. По-големи спойлери няма 😁

# 83
Аз видях по-специално отношение между Демън и Ренира, но не в смисъл на сексуално, като мъж - жена. Не мисля, че е това. А и нея нали я дадоха как с особен интерес загледа рицаря, който победи Демън на турнира.

# 84
Превода беше зле, незам дали от ХБО го изкопираха суб мейкърите ама имаше потресаващи грешки. Примерно героя казва "dear" те го превеждат "мъртъв" 

# 85
  • The point of no return
Тоя Писан камък вади очите в превода Simple Smile
Satisfied Определено, както и името на дракона Сиракс, като всъщност е Сайракс.

И аз си мисля, че сигурно ще има нещо между Ренира и Деймън. За Алисънт
Скрит текст:
освен да му свири някоя поред цигулка на него,
вече знам тя с кой ще е, поне официално.

Преглеждам сезон 8 на Троновете, докато чакам новия епизод, ей тази Санса как не мога да я трая. Надула се е като пуяк пред Денерис, ама кой й спаси лицемерната кожица?! Аря и тя чете уроци по семейство на Джон, вместо да му благодари, че е намерил помощ срещу врага, при това каква помощ.
Супер беше сцената, в която Джон казва на Дани, че северняците на са гостоприемни и в този момент драконите се появиха! Усмивката на лицето на Дани - един път.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 00:57 от Roya

# 86
  • София
Доволна съм от първата серия...не мога още да свикна с Мили Алкок и Мат Смит (просто не мога да ги възприема на този етап), липсва ми Питър Динклидж и на мен - присъствие, остроумие, духовитост...да видим дали няма да се появи някой герой с неговите качества...чудех се какво пробутват тази мацка Алисънт, а то какво било - благодаря за разясненията😊 Даже драконът в началото не ми беше убедителен,  а ще да е правен от същия екип по визуални ефекти, както и GoT - признавам си, че аз късно започнах Игрите - доста се дърпах в началото, обаче като видях колко убедителен и впечатляващ е драконът на Данерис и си казах, че няма как да са се постарали толкова в специалните ефекти и сериалът да не става🤣Та отзад-напред бяха нещата и се превърнах в тотален фен!

# 87
В Wiki of Ice and Fire има доста от историята, за който не е чел книгите (като мен). Общо взето като прочетох историята на двата персонажа - Ренира и Деймън и сюжетът ми стана ясен до края. Въпросът е дали ще се отклонят сценаристите така, както бе в Песен за огън и лед.
Деймън: https://awoiaf.westeros.org/index.php/Daemon_Targaryen
Ренира: https://awoiaf.westeros.org/index.php/Rhaenyra_Targaryen

# 88
И аз го изгледах много ми хареса. Всичко сте написали, хареса ми и напомнянето за Гот с музиката - не е само накрая. Още в началото при дракона има елементи от темата, а после когато Ренира и Алисънт влизат в замъка си върви на заден план. Нямам търпение за следващия епизод.

# 89
  • Вестерос
Ако и друг е пропуснал това като мен

Общи условия

Активация на акаунт