Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 350
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Защо пък са сложили Мартел? Дорн по това време не е част от Седемте кралства.

# 91
  • Варна
Титлата нали включва и седемте кралства, сигурно за това. Тя и Мери Шотландска се обявява за кралица и на Англия, освен Шотландия, ама...

# 92
  • София
И аз това щях да питам. Дорн така и не са били подчинени. За което винаги съм ги уважавал.
И винаги ме е било яд, че Старките превиха коляно.

# 93
Като цяло мога да кажа, че съм доволна от епизода.
Като минус бих отбелязала саундтракa.
В Ренира може би ме дразнеше обратната захапка.
Кървищата по време на турнира и на мен ми дойдоха в повече, докато сцената с раждането беше много добра!
На Мат Смит много му ходи ролята на Демън. Вероятно не случайно името му е такова.
Скрит текст:
На турнира не очаквах от него да се предаде и се изненадах.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 00:18 от Manique

# 94
  • София
Между другото тези сребристи коси правят всички да изглеждат по-възрастни. Автоматично получават по няколко години отгоре. Simple Smile

Според мен нарочно Кристън Коул печели турнира, за да подчертаят силата на Дорн и как Таргите питаят уважение и респект към тях. Някаква подобна е била идеята на Мартин. Би било прекалено прозаично Демън да спечели турнира. Вижте и реакциите на момичетата. А Демън не загуби категорично. По-скоро беше 50 на 50, като той подцени леко нещата, тръгна да празнува победата предварително, голяма грешка и беше наказан за демонстрираното високомерие.

# 95
Ясно е, че тази случка ще има продължение.
Русият/сребрист афроамериканец се е пръкнал от някоя лаборатория в Цитаделата Grinning

# 96
  • Варна
Тоя Писан камък вади очите в превода Simple Smile
Satisfied Определено, както и името на дракона Сиракс, като всъщност е Сайракс.

Всъщност името е Syrax, a при имената във Вестерос у се чете като и, или поне се четеше преди да се намеси НВО. Simple Smile

# 97
Ясно е, че тази случка ще има продължение.
Русият/сребрист афроамериканец се е пръкнал от някоя лаборатория в Цитаделата Grinning
О, това е много добро!😀😀😀

# 98
  • Варна
Мен ме кефи младата Ренира, въпреки захапката.

# 99
Скучновато, бутафорно, но зрелищно. Старата музика ми е омръзнала до немай, бутончето за обеззвучаване пак ще влиза в употреба, останалото бива. Макар, че е доста предсказуемо, просто гледаш кое е най-вероятно да се случи и залагаш на това да стане точно обратното, 100% успех. Мижавият глас на Мат Смит ме дразни, но това поне се вписва в сценария. И той и Ренира приличат на мишоци. За момента ми липсва герой за който да стискам палци, в основния сериял бяха поне 5-6. Засега в този само драконите са интересни като персонаж и вероятно целия сезон ще плануват как да изпепелят всичко останало, което поне дава надежда, че няма начин накрая зрителите  да сме тотално разочаровани Smiling Imp

# 100
И на мен много ми харесва Ренира.

# 101
На мен Мили Алкок ми прилича много на Сара Драгулева и през цялото време очаквах Папи Ханс (който е гадже на Сара) да се появи отнякъде. 😅

# 102
Вярно, че си приличат. Aма нашето е по-хубаво Simple Smile

Засега няма изявен силен образ, а и липсва Питър Денклидж или по-точно подобен на него.
Персонажът му беше толкова колоритен, а хуморът му няма да го обсъждам.
Денерис и тя беше смотано момиченце в началото... Ще видим.

# 103
  • Варна
Изобщо не ми липсва Тирион. Много ми се щеше да гушне букета накрая, но не би.

# 104
Обожавам Тирион. Най-любимият ми герой от сериали въобще.

Общи условия

Активация на акаунт