Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 380
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Враца
Здравейте.
И аз съм от омагьосаните от сериала.
За сега книгите не съм чела, започнах някога първата книга на ГОТ, но не ми вървеше.

Имам въпрос, свързан с пуснатите спойлери, предупреждавам нежелаещите да знаят предварително Wink

Скрит текст:
В графиките на наследствените линии ми се стори, че Ренира ще има връзка с Деймън, даже и деца общи ще имат. Това вярно ли е? Може и да не съм се ориентирала правилно, то и снимките бяха дребни, а аз малко недоскив Wink
За мен си личи специалната връзка, която имат двамата. Дали е сексуална, или просто осъзнават колко много си приличат- още не мога да преценя.
За мен двете сцени- Ренира, която отиде с дракона да взима яйцето, и Деймън, който отиде сам, да направи пробив при оня пират с раците, са идентични. Да, малко по-геройска беше сцената с мъжа, изпечен биткаджия, но и двамата рискуваха живота си, за да се докажат. Имулсивни и смели- много си приличат според мен.
Относно кръвосмешението- братът на Денерис, преди да я даде на Дрого, я гледаше много похотливо, останала съм с впечатлението, че връзките между мнооого близки роднини, като братя и сестри, не са им непознати.
Даже и връзката между Джайми и Церсей не беше критикувана и укривана толкова много заради това, че са брат и сестра, а повече заради това, че децата не са от Робърт Баратеон, и следователно има други наследници. Връзката между близнаците някак си оставаше на заден план като укоримост.

И още едно питане- кой "караше" дракона в третия епизод? Не можах да го разпозная...
Мъжът ми не гледа сериала и вчера му обяснявам, че всеки дракон си има един ездач, който драконът си избира, и не допуска други да го яздят. Коментарът на мъжа ми беше, че драконите били С-класите на тия царе Wink

# 421
Ленор Веларион яздеше дракона. Кръвосмесителните бракове са традиция само при Таргариените и се допуска изключение само за тях. Не е вярно това за Джайм и Церсей - и без децата е недопустимо и осъдително.
Спойлери за бъдещи събитя:
Скрит текст:
Демън и Ренира ще се оженят и ще имат деца. Но преди това тя ще мине през брак с Ленор Веларион.

# 422
  • Варна
Да допълня: Ленор Веларион, син на Корлис Веларион(Морската змия) и Ренис Таргериaн. Брат на малката Лена Веларион от предната серия.

# 423
  • Вестерос
На Ренис майка й и баща й са брат и сестра също.
Визерис и Ема бяха първи братовчеди.
Егон Завоевателят се жени и за двете си сестри- Ренис и Висения Wink

# 424
  • Враца
Защо драконите стават все по-малки и залиняват с годините - май Баристан Селми или Тирион нещо разсъждаваше по въпроса След построяването на Драконовата яма в Кралски чертог драконите спират да растат, т.е. имало е големи дракони, но постепенно стават все по-малки - липсата на пространство явно е ограничавала растежа. Преди това, докато Таргариен са все още само на Драконов камък , драконите не ги държат в "кошарата" както се казва и затова са ставали огромни.
Естествено, магията също е намесена. Но дали магията на Таргариен намалява като тази на драконите, или магията на драконите намалява, защото намалява тази на Таргариен... никой не знае. Или не казва Simple Smile

Roya, ето родословно дърво на Таргариен.
https://www.ploshtadslaveikov.com/wp-content/uploads/2017/08/Targarien-tree.jpg

А кой е слепият дядо, който беше майстер на Вала и казваше, че имал брат Егон, когото наричал Егг?
Чие дете е той и има ли наследници?

# 425
  • Вестерос
Емон Таргариен e третият син на крал Мегор 1 Таргариен и съпругата му Диана Дейн. Роден 198 година от новата им ера в Кралски Чертог. Единият от братята му е Егон, който става Егон Пети. Наследник е на Ренира. Няма деца.

Сега в сериала нямаме още Егон Втори. Всъщност имаме Егон дете- на Визерис и Алисант.

# 426
  • Враца

Сега в сериала нямаме още Егон Втори.

Да, да, просто искам да се ориентирам по-добре за знаковите герои от ГОТ. С това повтаряне на имената ми е доста объркано. Благодаря.
Днес се бях замислила, че май имената на всички Таргериен съдържат буката Р в името си, но очевидно не е точно така- Емон и Егон не съдържат, сигурно има и други.

# 427
  • Вестерос
Имат по-скоро това ае, което се чете е

# 428
  • The point of no return
И аз го забелязах това за имената, че имат Р повечето от тях.

Коментирахме по-напред Висерис и Ренира и как заяви на Ренира, че той си е избрал Алисънт. Така си мисли той, но иначе Ото му я набута в момент, в който той беше адски уязвим. Страхотен манипулатор е Ото.
Според мен Висерис познава доста добре Ренира, вижте как заяви, че ако й каже да се омъжи за еди кой си, тя напук на него ще се вземе с Ланистър, но не и защото той й предлага. Ината и своенравна е и разбира се не винаги може да се предвиди как ще реагира, но наистина ако не правеше все напук на баща си, можеше да не са им така обтегнати отношенията.
Защо имам чувството, че Рени ще има връзка с рицаря?
Гледах пак откъси и изглежда доста символика е имало с елена, който дефакто трябвало да е бял според пророчеството. Еленът, убит от Висерис всъщност беше сив. Белият елен се яви на Ренира. Не бях обърнала внимание на цветовете им, признавам си.

Изглежда не само ние сме се чудили кой е драконът.

# 429
Още на турнира ми стана ясно, че ще има нещо между принцесата и рицаря. После и като го избра сред другите, пак натам навежда мисълта. А третия епизод в гората си следва тази линия вече кристално ясно. Ама да не забравяме, че все пак е Мартин е непредвидим и очаквам рицаря да умре преди да е станало нещо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 430
Още на турнира ми стана ясно, че ще има нещо между принцесата и рицаря. После и като го избра сред другите, пак натам навежда мисълта. А третия епизод в гората си следва тази линия вече кристално ясно. Ама да не забравяме, че все пак е Мартин е непредвидим и очаквам рицаря да умре преди да е станало нещо Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз също. Даже очаквах прасето да го убие.

# 431
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Мнението ми за епизода съдържа спойлери, моля който реши да не чете, за да няма
после сърдити Wink.
Добър трети епизод, да леко мудничък, но необходим, за да се очертаят
бъдещите линии на развитие и да се маркира предстоящия разпад на царуването на Таргариените.
Показаха ни съвсем ясно, че чрез дворцови интриги се правят всякакви опити
Ренира да бъде премахната като наследник на Визерис. Самата Ренира ни е представена
все още като незряло и недостатъчно уверено момиче, сърдита и войнствена, сякаш предусеща какви събития ще последват нататък.
Ото и щерка са ми меко казано неприятни, Ото специално не го трая. Особено в сцената, когато без да
му мигне окото предложи
Скрит текст:
все още невръстния си внук да се ожени за Ренира. Мисля, че самия Визерис се смая
.
Друго знаково поне според мен беше въпросния лов и съпоставката между настоящия владетел и бъдещата такава. Ясно ни показаха, че Везерис е мекушав и несигурен, в случайте, когато от него се изисква да прояви сила и твърдост, той я няма
Скрит текст:
не успя да убие кафявия елен от първия път, макар че му беше поднесен на тепсия. Трябваше му втори опит и прояви даже яд към животното, че не е умряло веднага, когато разбра, че всички го гледат и осъзнават слабостта му.
.
Ренира от друга страна, макар и жена не се поколеба
Скрит текст:
когато се почувства притисната и засрашена, да използва ножа и да прободе глигана. Яростните многократни намушквания към животното бяха изливане на отдавна потискания и безсилен гняв към събитията от последните няколко години.
.
Но говорят и за бъдещите качества на Ренира като владетел. Забелязахте ли как я гледаха всички, когато се върна след лова опръскана в кръв. Някои учудено, някои с пренебрежение, други с повдигнати вежди, но войниците/рицарите и се зарадваха и определено и симпатизират. Относно предполагаемия и роман със сър Крисчън, внимание голям спойлер
Скрит текст:
от всички материали досега разбирам, че първоначално ще имат чувства един след друг, но впоследствие стават заклети, непримирими врагове. Ренира е едната фракция във войната, а Крисчън ще се бори на страната на другата
.
Белия елен е метафора, че Ренира е избраницата и единствена легитимна наследница на железния трон.
Скрит текст:
Тя и Деймън ще се оженят и от тяхното коляно реално тръгва историята, която ще ни доведе накрая до Денерис и Джон Сноу като последните таргариени
.
Най-доволна съм разбира се от последните 10-тина минути на епизода, Деймън е моя човек.
Невероятен каст са направили що се касае до Визерис и Деймън. Пади Консидин и Мат Смит правят сериала
досега, добре и актьора дето играе Ото го присъединявам към тях.

# 432
Според мен това с Елена беше символична заигравка. Визерис уби елена, т.е. дракон уби елена. В ГоТ историята се развива в резултат на това, че Елен (Баратеон) победи дракон.

Друго, което също ми направи впечатление е как Визерис уби елена - като някакъв мухльо - първо го хванаха, после го вързаха и накрая дори му трябваше да го насочат къде да го намушка и не успя с един удар. От друга страна разбеснял се глиган, ранен нападна Ранира и тя го уби. Изграждат ѝ образ на лидер за разлика от баща ѝ.
Тази серия повече ми хареса, но сериалът е много далече от ГоТ и не успява да ме завладее.

П.п.
Писали сме едновременно😀

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 19:18 от gigi-gagi

# 433
  • Варна
Няма нужда от спойлери за третия епизод, само понеделник вечерта, когато го изъчват официално
Скрит текст:
Според мен това с Елена беше символична заигравка. Визерис уби елена, т.е. дракон уби елена. В ГоТ историята се развива в резултат на това, че Елен (Баратеон) победи дракон.

Друго, което също ми направи впечатление е как Визерис уби елена - като някакъв мухльо - първо го хванаха, после го вързаха и накрая дори му трябваше да го насочат къде да го намушка и не успя с един удар. От друга страна разбеснял се глиган, ранен нападна Ранира и тя го уби.Изграждат ѝ образ на лидер за разлика от баща ѝ.
Тази серия повече ми хареса, но сериалът е много далече от ГоТ и не успява да ме завладее.
Там е работата, че Ренира не е съперник на баща си, а на още невръстния си брат. Wink

# 434
Тя не е съперник на баща си, но ни показа разликата между двамата - настоящето и евентуалното бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт