Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 300
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Мизария няма нищо общо с Варис. Тя е аналог на Кутрето.
Ако Демън се ожени за Ренира ще е крал консорт и пак няма да седи на ЖТ.

# 601
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Добре де, откъде се появяват тези рани по цялото тяло на Визерис? Двата изгнили/липсващи пръсти уж от трона, ама другото?
Алисънт за мен изпитва отвръщение от кекса с мъже и затова така нападна и Ренира. Все едно я вижда вече опетнена, не така чиста и невинна. Не изключвам и това да е влюбена в нея.
Мизария нали уж е женена за Деймън, що така се държаха двамата един с друг. За мен тя ще има ключова роля по-нататък в сериала.

# 602
Алисънт изпитва отвращение от раните на съпруга си. Той непрестанно се порязва на ЖТ и раните загнояват.
Принципно едно поверие твърди, че който се пореже на ЖТ ще умре или нещо от тоя род. Мегор Жестокия се порязвал и го намерили мъртъв на престола.  Визерис май е единственият крал при който загнояват раните. За мен това е много символно. Раните символизират "раните" на управлението му, който постепенно натрупват нови и нови конфликти и те ще пламнат изведнъж.

Венчавката с Мизария не стана. Тя се отказа, защото разбра, че Деймън не е надежден защитник. Винаги ще предпочете себе си пред нея. Яйцето трябва да е  сватбен подарък, пък го върнаха.

Скрит текст:
В книгите Мизария умира малко след несъстоялия се брат и става още една причина Деймън да се ожесточи срещу брат си.

# 603
  • Варна
Алисънт изпитва отвръщение от кекса с мъж, за момента познава един. Simple Smile
Мизария не е омъжена за Деймън, той просто търсеше внимание с откраднатото яйце.

# 604
Да, Деймън искаше да се изяви, да направи напук на брат си, затова обяви, че се венчава за любовницата си. Може и да я е харесвал чисто физически, но Деймън не е глупак. Знае, че трябва непременно за благородничка да се омъжи, за да му даде пари, земи и войски.
Венчавката нямаше да стане поради една или друга причина.

Алисънт -говорим за филма- я показаха, че харесва хубави мъже, заглеждаше и Деймън. Съмнявам се, че е и е приятно да прави секс с един полуразлагащ се труп, два пъти по-възрастен от нея. Но това е цената на властта.

# 605
Ако погледнем от тази страна, че Алисънт харесва жени, то има логика, защото в книгите
Скрит текст:
я описват, че е много озлобена спрямо Ренира. Ако наистина е влюбена в Ренира, а тя спи със всеки срещнат мъж, на всичкото отгоре се държи ужасно с децата й, то е вероятно Алисън да я мрази и поради тази причина. Голямата любов се превръща в изпепеляваща ярост.

# 606
  • Варна
За Мизария:
Скрит текст:
Според по-достоверния источник, Белия червей не умира малко след несъстоялия се брак, а дори един ден се завръща в КЧ като съветник на Ренира.

# 607
Не мисля, че чувствата играят такава роля при царете. Алисънт се надява децата й да управляват.
Реално до този момент има само две претенции - на първородното дете (Ренира) и на най-близкия мъжки наследник (Деймън).Закон няма, но има прецедент - мнозинството е избрал Визерис пред Ренис, почти кралицата, макар нейната претенция да е по-силна. Никой не иска жена на престола. Едно, че не се очаква да води войските, второ че в повечето случаи жените са по-емоционални (Ренира е добър пример).
Скрит текст:
Елизабет Велика например е била известна с непостоянството си.

Сякаш това бе малко, вече има трета претенция- синовете на Алисънт спрямо бъдещите синове на Ренира. Раните на кралството вярно загнояват.Stuck Out Tongue Winking Eye

Да, Веско прав си, съществува и втора версия за Мизария.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 11:19 от Лорд Сняг

# 608
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз пък мисля, че преди да се омъжи за Визерис, Алисънт имаше 50/50 влечение мъже и жени. След това, вече категорично за мен тя чувства погнуса от мъжете, а да не говорим, че прекрасно осъзнава, че е само крава за раплод на Визерис и билет към пълната власт на баща си. За момента с кожичките и физиономиите ни загатват, че при нея ще избие на злоба и насилие съвсем скоро.
Забравих да напиша, страхотен епизод. Държи те залепен за екрана от началото до края.
Чичо и племенница имат невероятна химия заедно. Мат Смит играе супер, заедно с Пади.

# 609
Вескооо, не ги разбираш кралските работи. Ако се ожени Деймън за Ренира, която е много млада, неопитна и емоционална лесно ще я манипулира. А като се има предвид, че ще е женен за нея и има дракон много бързо ще се изгуби разликата дали е консорт или не е консорт за благородниците. Това е още една причина аристократите  да не щат Ренира – в такъв случай реално ще ги управлява Деймън, а той е много жесток. Това пролича и при Каменни стъпала.
 При това няма сигурност, че утре няма да изберат него за крал, защото  мъж, а евентуалния брак с Ренира да укрепи претенцията му. За сравнение-  Ричард III  обявява племенниците си за нелегитимни и сам се обявява за крал…но това не му пречи да има любовна афера с племенницата. Нищо че е „незаконно дете“. Дори е планирал да се ожени за нея; малко след началото на тази афера умира съпругата му. Съществува версия, че той сам я е убил.
Скрит текст:
(и съпругата на Деймън умира по "загадъчен" начин.)
Съществуват и други аналози на Деймън с Ричард III - например, че избухва война между брата на краля и съпругата му, за наследството.

Алисънт ако е искала да е бисексуална да бе ходила в Дорн. В Дорн никой нямаше да я пита мъже ли харесва или жени, млади или стари. Там е имало няколко кралици (най-известната е Нимерия, а съпругът и Морс е нейн консорт). В един от случаите майката на Гемон Светлокосия си имала...фаворитка. Дорнците са изключително освободени сексуално.
Алисънт като се омъжи за краля на ЖТ, естествено ще й държат карез за поведение. Тя е в златна клетка.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 11:17 от Лорд Сняг

# 610
  • Вестерос
Ако погледнем от тази страна, че Алисънт харесва жени, то има логика, защото в книгите
Скрит текст:
я описват, че е много озлобена спрямо Ренира. Ако наистина е влюбена в Ренира, а тя спи със всеки срещнат мъж, на всичкото отгоре се държи ужасно с децата й, то е вероятно Алисън да я мрази и поради тази причина. Голямата любов се превръща в изпепеляваща ярост.
Абсурд, в книгите Ренира е на 8, а Алисант на 18 в началото, какво влюбване 🙄

# 611
  • Варна
Вескооо, не ги разбираш кралските работи. Ако се ожени Деймън за Ренира, която е много млада, неопитна и емоционална лесно ще я манипулира. А като се има предвид, че ще е женен за нея и има дракон много бързо ще се изгуби разликата дали е консорт или не е консорт за благородниците. Това е още една причина аристократите  да не щат Ренира – в такъв случай реално ще ги управлява Деймън, а той е много жесток. Това пролича и при Каменни стъпала.

Не знам откъде ти идват тия! Simple Smile
Мислех, че си чел "Огън и Кръв" ...

# 612
Скрит текст:
Абсурд, в книгите Ренира е на 8, а Алисант на 18 в началото, какво влюбване 🙄
Този момент наистина го забравих Simple Smile

# 613
Чел съм Огън и кръв. Изключително лош превод, яд ме е, че си хвърлих парите на вятъра. (Писан Камък, меч, който веднъж Блекфир, а втори път - Чернполам и пр.)
В него няма и много нови неща, поне половината от информация от тази информация вече е публикувана в Кралицата и  принцесата и Принцът -ренегат.
ти обаче явно не си ги чел.

пускам спойлер от принцесата и кралицата или черните и зелените
Скрит текст:
Ама да не кажете после, че не съм ви предупредил - това е спойлер!
Скрит текст:
Сър Ото им напомнил, че съпруг на Ренира е не друг, а принц Демън.

— Ние всички познаваме неговата природа. Несъмнено, ако Ренира някога седне на Железния трон, нас ще ни управлява Демън, крал-консорт толкова неумолим и жесток, колкото е бил Мегор. Моята глава ще бъде отсечена първа без съмнение, а вашата кралица и моя дъщеря скоро ще ме последва.

Кралица Алисънт продължила като ехо:

— Те няма да пощадят и моите деца, — обявила тя. — Егон и братята му — законородени синове на краля, имащи по-големи права върху трона, от нейните копелета. Демън ще намери повод да ги убие всички.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 12:05 от Лорд Сняг

# 614
Така е. Но пък ако не беше ти да кажеш, че това е Стронг, щях да пропусна подробността с името на рицаря.
Кога са го представили? Те и Ларис май не представиха по някакъв начин, познах го по недъга.
Мда, не се стараят да ги представят по-сериозно при тези първоначални кадри. Ще видим по-натам. Харвин го показаха и предния епизод, но трябваше да се ровя из каста тогава, за да отгатна, че е той. Повечко трябваше да се наблегне, както с Джейсън Ланистър например.

Общи условия

Активация на акаунт