МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 57 033
  • 845
  •   1
Отговори
# 150
а другите цифри как са?
дадоха ли ви спермограма след обработката за проццедурата?
предложиха ли да пробвате по-малко въздържание или по-голямо?
много често ембрионите не стават заради неподходяща стимулация.
Данните които имаме са от спермограма правена преди инвитрото, а от самата процедура не са ни дали никаква информация за материала, нито са ни съветвали за въздържанието дали да е повече или по малко всеки път ни е било 4-ри дни. Доктора при който съм все казваше, че всичко е много добре при мен изкараха 13 яйчица 8 качествени 6 се оплодиха. При ММ броя е 9.08 млн/мл; подвижност 27.52% И морфология по кюгер 0.50%.
А SDI тест за фрагментация на сперматозоидите правили ли сте?
Ако не сте, ви препоръчвам да направите.
В случай че е висока, не си губете времето в България.
От личен опит го казвам.

# 151
а другите цифри как са?
дадоха ли ви спермограма след обработката за проццедурата?
предложиха ли да пробвате по-малко въздържание или по-голямо?
много често ембрионите не стават заради неподходяща стимулация.
Данните които имаме са от спермограма правена преди инвитрото, а от самата процедура не са ни дали никаква информация за материала, нито са ни съветвали за въздържанието дали да е повече или по малко всеки път ни е било 4-ри дни. Доктора при който съм все казваше, че всичко е много добре при мен изкараха 13 яйчица 8 качествени 6 се оплодиха. При ММ броя е 9.08 млн/мл; подвижност 27.52% И морфология по кюгер 0.50%.
А SDI тест за фрагментация на сперматозоидите правили ли сте?
Ако не сте, ви препоръчвам да направите.
В случай че е висока, не си губете времето в България.
От личен опит го казвам.
Ами не сме правили. То като за първи опит не знаеме кое, как.. каквото ни кажеше доктора само това сме правили, но този път ще искам да пуснеме повече изследвания за да сме наясно от къде идва проблема за неуспеха.

# 152
Здравейте, дами!
 Нова съм в инвитро процедурите и имаме 1 инвитро опит досега в Турция. До момента на пункцията всичко беше наред , имаше 13 на брой зрели яйцеклетки , но от тях само 6 бяха оплодени. До стадий бластоцист стигнаха само 2. Отговорът на доктора беше лоша спермограма. Преди заминаването ни в Турция в Бг сме правили спермограма,  но не в репродуктивна клиника. Всичко беше наред. Изненадани сме от резултата, защото не беше очакван и никой не изисква втора спермограма там. След прибирането ни в Бг пуснахме самоинициативно и това е резултата,  който в Бг доктора твърди, че е нормален . Моля ви за коментар

# 153
Уоу, на тератозооспермия да ви казват нормален резултат. Морфологията е зле.
Изследвайте и ДНК фрагментация.

В коя клиника бяхте в Турция?
Как бяха оплодени яйцеклетките?

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 09:14 от Мinerva О.

# 154
  • София
4 процента не е чак зле. Все са можели да намерят нормални.
С такава спермограма поради каква причина правите инвитро?

# 155
Уоу, на тератозооспермия да ви казват нормален резултат. Морфологията е зле.
Изследвайте и ДНК фрагментация.

В коя клиника бяхте в Турция?
Как бяха оплодени яйцеклетките?

Причината е тубарен фактор за инвитро. Яйцеклетките са оплодени с ИКСИ.

# 156
Резултатите от спермограмата, противно на горните мнения, според мен са не лоши.  84 млн. концентрация и 64 % обща подвижност, компенсират занижените стойности по Крюгер. Като се сметне, излиза че около 2 млн. са тези с добра подвижност и морфология. Те са абсолютно достатъчни за икси/инвитро процедура, а има и добри шансове за естествено забременяване. Както са ви посъветвали, може да направите и днк анализ, но преди това, бих ви посъветвала да пуснете един андрофлор. Основното ми притеснение е в това, че са открили агрегация. Аз не съм наясно с нея, но след кратко търсене в интернет, открих следното: https://bg.puntomarinero.com/sperm-aggregation-what-it-means/

Здравейте, дами!
 Нова съм в инвитро процедурите и имаме 1 инвитро опит досега в Турция. До момента на пункцията всичко беше наред , имаше 13 на брой зрели яйцеклетки , но от тях само 6 бяха оплодени. До стадий бластоцист стигнаха само 2. Отговорът на доктора беше лоша спермограма. Преди заминаването ни в Турция в Бг сме правили спермограма,  но не в репродуктивна клиника. Всичко беше наред. Изненадани сме от резултата, защото не беше очакван и никой не изисква втора спермограма там. След прибирането ни в Бг пуснахме самоинициативно и това е резултата,  който в Бг доктора твърди, че е нормален . Моля ви за коментар

# 157
Резултатите от спермограмата, противно на горните мнения, според мен са не лоши.  84 млн. концентрация и 64 % обща подвижност, компенсират занижените стойности по Крюгер. Като се сметне, излиза че около 2 млн. са тези с добра подвижност и морфология. Те са абсолютно достатъчни за икси/инвитро процедура, а има и добри шансове за естествено забременяване. Както са ви посъветвали, може да направите и днк анализ, но преди това, бих ви посъветвала да пуснете един андрофлор. Основното ми притеснение е в това, че са открили агрегация. Аз не съм наясно с нея, но след кратко търсене в интернет, открих следното: https://bg.puntomarinero.com/sperm-aggregation-what-it-means/

Здравейте, дами!
 Нова съм в инвитро процедурите и имаме 1 инвитро опит досега в Турция. До момента на пункцията всичко беше наред , имаше 13 на брой зрели яйцеклетки , но от тях само 6 бяха оплодени. До стадий бластоцист стигнаха само 2. Отговорът на доктора беше лоша спермограма. Преди заминаването ни в Турция в Бг сме правили спермограма,  но не в репродуктивна клиника. Всичко беше наред. Изненадани сме от резултата, защото не беше очакван и никой не изисква втора спермограма там. След прибирането ни в Бг пуснахме самоинициативно и това е резултата,  който в Бг доктора твърди, че е нормален . Моля ви за коментар

Не са споменали нищо за агрегация. Много благодаря за информацията.
Коментарът на андролога беше , че поради лошата морфология имаме толкова малко оплодени, и по-точно е имало преобладаващи с главичен дефект. Притеснява ме факта, че нормално 70-80% от яйцеклетките се оплождат , доколкото чета, а при нас по-малко от 50% .

# 158
Запис от мен, че ви поизгубих. Живот и здраве, догодина ще опитаме отново и ние, но дотогава ще ни чака дълга подготовка. Последните резултати на ММ бяха трагични.

# 159
Здравейте,
Да споделя и мойта грижа,дано някой помогне със съвет. След 2 години неуспешни опити за зачеване започнахме посещения в Надежда и след различни изследвания ни препоръчват инвитро като за основание ще е мъжки фактор. Е да ама точно преди да подадем документи направих задължителна спермограма в друга клиника и излезнаха по добри резултати от предишните. Сега смяна в диета или режим няма ,как се получи така не знам. Въпроса ми е как да си влоша следващия резултат че да се приемат документите и да продължаваме нататък. Прилагам и спермограмата ако някой по разбираш да и хвърли един поглед. Благодаря Ви предварително.

# 160
Може да я влоши като преди даването на материал няма въздържание или е по - дълго от пет дни, може да пийне чашка алкохол вечерта.

# 161
Здравейте,
Може ли мнение за тази спермограма.

От известно време се опитваме за второ бебе и започнахме да събираме предварителните изследвания за МБАЛ Надежда, но не знам дали трябва да направим предварителна консултация само за спермограмата с някого или да си чакаме часа при репродуктивния специалист, който може и да е след 3 месеца.

# 162
  • София
Не ви е проблема в спермограма , според мен. Доста добра е.

# 163
Здравейте,
Да споделя и мойта грижа,дано някой помогне със съвет. След 2 години неуспешни опити за зачеване започнахме посещения в Надежда и след различни изследвания ни препоръчват инвитро като за основание ще е мъжки фактор. Е да ама точно преди да подадем документи направих задължителна спермограма в друга клиника и излезнаха по добри резултати от предишните. Сега смяна в диета или режим няма ,как се получи така не знам. Въпроса ми е как да си влоша следващия резултат че да се приемат документите и да продължаваме нататък. Прилагам и спермограмата ако някой по разбираш да и хвърли един поглед. Благодаря Ви предварително.
Същата история беше и при нас.
Пробвахме да я влошил като вечерта преди да даде проба имахме контакт и употреба на алкохол ( първо първото де 😂 ) , но без резултат.
После пробвахме с голяма въздържание - 10дни + и излезе лоша.
Успех!

# 164
Здравейте,

Нова съм и не съм сигурна дали пиша в правилната тема. Моля да ме поправите.

След направена разширена СГ морфология 2% и потвърждение на варикоцеле от уролог, репродуктивен специалист назначи oxibio и profertil със становище, че може да не е от варикоцелето и да се случи по естествен път.

Въпросът ми е има ли смисъл и възможно ли е да се подобри СГ (знам, че варикоцеле не се лекува с медикаменти)

Ще се радвам да чуя мнение.

Общи условия

Активация на акаунт