МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 973
  • 845
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Бъчваров изписа Ортомол фертил плюс, но ние предварително взехме на промоция от Озон Мито Мотил (60 кап.), защото с толкова коментари, че изписва Мито мотил-а този доктор и се притеснихме докато дойде прегледа, да не свърши. Както и да е, аптекарката на Щерев ни каза, че Мито мотил-а даже бил по-добре, а и като цяло се припоркиват съставки. За това решихме да го пие него. Освен Мито мотил-а пие още 4 шишенца с добавки. Резултатите от изследванията са ок (абсолютно чиста микробиология), с изключение на повишен пролактин и малко занижен тестостерон. Има записан час утре на еднокринолог. Въпросът ми е пролактина, заради който го праща Бъчваров на преглед, с какво се коригира - добавки или хормонален препарат и за 2 месеца ще окаже ли влияние лечението, че гоним време?

# 496
Момичета,

Часът ни при нашата лекарка е след 2 дни, та за това питам тук , че все съм нетърпелива.
Това са резултатите от втората спермограма във втора клиника, знам че понякога резултатите изглеждат много зле, но реално се гледат определени фактори.

От това, което разбирам нещата обаче не са ок(правехме инсеминации, след лошо резултат преди 3та ни казаха да направиме на още 1 място).

# 497
  • София
Малко офф топик, ама много красиви спермограми. Чак и графики има. Grinning

# 498
Да, да 😀и аз се изненадах, това казах на ММ, че има снимка на “неговите момчета” 😀
За 200лв., толкоз.

# 499
Да, да 😀и аз се изненадах, това казах на ММ, че има снимка на “неговите момчета” 😀
За 200лв., толкоз.

Roni4ka, с такава спермограма сте си направо за инвитро. Не знам защо са ви  пратили на инсеминация. Имате 1 % морфология, много главични дефекти, кръгли клетки над нормата...Има няколко подвижни в самата проба и има шанс за инвитро, но с инсеминация не знам колко опита трябва да имате, малко на късмет. Задължително си пуснете SDI тест за ДНК фрагментации. Другата спермограма кога е правена и също ли е зле?

# 500
Здравей те!Имам питане!Ходихме в "Афродита"Аз на преглед,а партньора ми прави Разширена спермограма!Казаха ни че спермограмата не е много добра!И че за инвитро показателите са ок!Дайте съвет за добър Уролог и Андролог?И за добри  мъжки витамини? От Афродита ни препоръчаха-"Андрозитол"саше 30
А на мен само "Неофолик мета"и "Opti ova"

# 501
За 200лв., толкоз.

Roni4ka, с такава спермограма сте си направо за инвитро. Не знам защо са ви  пратили на инсеминация. Имате 1 % морфология, много главични дефекти, кръгли клетки над нормата...Има няколко подвижни в самата проба и има шанс за инвитро, но с инсеминация не знам колко опита трябва да имате, малко на късмет. Задължително си пуснете SDI тест за ДНК фрагментации. Другата спермограма кога е правена и също ли е зле?

Salsera, преди да започнем с инсеминации има 2 спермограми, като едата беше с 4% морфология, 6-7% на втората. Първата беше само с олигозооспермия или както се казва, вторатa normozoo… Имаме 2 инсеминации, за които уж всичко беше наред и прецениха да ги правят.
Последната беше насрочена за преди 10 дни, щом отидох за процедурата ми казаха, че материала не е добър и шанса клони към 0%. Доктората каза да повториме на следващата седмица и това е резултата.

Реално между процедурите не сме пускали спермограма, защото се предполага че щом са казали да правиме инсе😀, но започнах леко да се съмнявам :/

Та, знам че за инвитро трябва да има поне 1 м между двете, но докато чакам лекарката да я види ..
Тя като цяло беше доста изненадана, че правиме инсемисции с цел ако след 4-та няма резултат, да подадем документи към ЦАР🤷🏻♀

# 502
Здравейте,

С приятелката ми от около две години не се пазим, но уви, нещата не се получават.
Бяхме на преглед/консултация в Щерев като от там на нея й назначиха да изследва прогестерон (който е в норми) и чакаме резултат от микробиология, а на мен ми назначиха спермограма по Крюгер и Хало тест. Хало теста ще е готов след 10тина дена, но спермограмата излезна. На прегледа занесох спермограма, правена в Рамус, като тя показваше 35% и нормоспермия, докато тази по Крюгер показа лоши резултати според мен.
Имам установено лявостранно варикоцеле, което със сигурност спомага за по-ниските резултати.
Ще съм благодарен, ако изкажете мнение за резултатите от снимките.
П.П. Бяхме в Щерев с цел ИКСИ и сме окей да не е по естествен път забременяването.

Благодаря ви предварително!

# 503
TheTerminator, доста читава спермограма като за Щерев в наши дни.
Мобилност и концентрация са ви ок, Крюгера е на долната граница.
При варикоцеле бих се консултирал с Кацаров, той се води доколкото и съм чел по темите като капацитета по темата в София.

# 504
Моля споделете при тези резултати може ли да има успешно икси или ин витро

# 505
Едната снимка е странично изрязана и не се виждат процентните показатели, но от това което сте качили, според мен показателите са ви добри дори и за естествено забременяване. Прегледайте се за вариокоцеле, микробиология и андрофлор. Ако всичко е наред и нямате бременност до една година, може да се ориентирате към инвитро. Също бих ви препоръчала, с лентички да следите овулацията и тогава да зачестите контактите. Успех!

# 506
Благодаря за отговор, опитвам 3 г , но нищо жената е с добри изследвания. Притеснявам се от това където пише swim и пише след 24 часа 0% чудя се това значи ли , че не оцелява никой след 1 ден от плувците?

Едната снимка е странично изрязана и не се виждат процентните показатели, но от това което сте качили, според мен показателите са ви добри дори и за естествено забременяване. Прегледайте се за вариокоцеле, микробиология и андрофлор. Ако всичко е наред и нямате бременност до една година, може да се ориентирате към инвитро. Също бих ви препоръчала, с лентички да следите овулацията и тогава да зачестите контактите. Успех!

# 507
Kushevi , 3 години опити без настъпване на бременост са доста, по-добре си запишете час за андролог и му покажете спермограмата.

# 508
Kushevi, ние бяхме с идентична спермограма, правена  след 9 месеца опити. Консултирахме с андролог, който изписа единствено добавки с-мен. Каза, че морфологията най-трудно се повлиява и за да има някакъв ефект трябва постоянство и да се вземат поне 3-6 месеца. Целта му беше да вдигне още концентрацията, за да стане по-голяма представителната извадка, ако мога така да се изразя. При мен резултатите бяха добри и нямаше отклонения в прегледите и хормоните. Нас ни притесняваше възрастта, че и двамата сме близо до 40. На 4-тият месец след приема нещата се получиха естествено. Но имай в предвид, че чисто емоционално си минахме през кризи, очакване, разочарование и тн. Добавката несъмнено е помогнала, но се случи в първият месец, в който и двамата се бяхме отърсили от идеята, че правим дете.
 Така се случи, че и аз тогава пътувахме в командировка, после изкарахме някакъв гаден вирус с повръщане и разстройство един след друг и толкова явно бяхме зажаднели, че не мислехме само за себе си и да се радваме един на друг.
Пиша ти цялото това лирично отклонение, за да ви дам кураж. Консултирайте се с лекар и не се колебайте да потърсите помощ. Всичко е решимо и поправимо с правилните специалисти. Факторът "спокойствие", което доста тривиално се използва като дума, не е без значение. Казвам го от опит. Кураж.

# 509
Не искам да омаловажавам ничий извървян път, завършил с успех, но факторът "спокойствие" е най-надценяваният възможен. Когато има реален здравословен проблем, той трябва да бъде решен по един или друг начин. Нека не забравяме, че жените забременяват по време на войни, природни катаклизми, че и от изнасилване колкото и цинично да звучи. Зачатието е биологически процес и липсата му след известен период е знак за здравословен проблем. Вменяването, че не си "спокоен" само създава допълнително чувство на вина. Едва ли ще окуражаваме онкоболен да се "успокои" и ще му мине. Надявам се да бъда разбрана правилно, 3 години е адски много време.

Общи условия

Активация на акаунт