МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 945
  • 845
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря T q. Сега се зачетох в някои проучвания за влиянието на кломифен върху броя сперматозоиди и според повечето проучвания има положително въздействие след около 100 дни прием на 25мг, особено в комбинация с вит. Е:
https://txfertility.com/the-use-of-clomid-in-men/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9204291/
Единственото което пишат е че при по-висока доза до колкото разбрах е възможно да има обратния ефект и да спадне броят, но като цяло в повечето случаи има подобрение.
25 мг е и нашата доза, но ние сме с висока днк фрагментация и морфологията е доста зле, та в крайна сметка последните опити бяхме с ТЕСЕ.
Включете и спорт по възможност, както и по-малко захари и алкохол по отношение на диетата.
Иначе от добавките които тук изписват, най-доволни бяхме от ортомол фертил.
Много упоритост и спокойствие ви пожелавам 🤗💐

# 526
Здравейте, какво мислите за нашия резултат. Доки като го видя, каза да приема фолиева киселина ... Thinking
ThinkingThinking

# 527
Здравейте, какво мислите за нашия резултат. Доки като го видя, каза да приема фолиева киселина ... Thinking
ThinkingThinking

Спермограмата ми изглежда чудесна, не виждам защо да пие каквото и да било. Да не би за Вас да е имал предвид да приемате фолиева киселина.

# 528
ThinkingThinking

Спермограмата ми изглежда чудесна, не виждам защо да пие каквото и да било. Да не би за Вас да е имал предвид да приемате фолиева киселина.

Ами не, за него имаше предвид . Трябва ли да ме притеснява това че са 10% сперматозоидите с нормална морфология ?

# 529
Кацаров изписа кломифен на мм, но по- скоро го написа ма мейла ми и каза, в коя единствена аптека го има в София. Спермограма не е правил после защото почнахме инвитро. Но контролното изследване на тестостерона след 2 месеца беше отлично.

# 530
Здравейте!

Моля ви за помощ. Прочетох и имам идея за какво става на въпрос, но ще се радвам на мнение от хора минали през това.
Отделно не мога да реша при кой андролог да отидем..

# 531
Здравейте, до сега не съм виждала спермограма на такава бланка, къде е правена? Стойностите са малко под граничните, но не са лоши. Според мен имате шансове за естествено забременяване. Може да се прегледате за вариокоцеле и да пуснете микробиология и андрофлор. Относно препоръка за анролог, истината е че няма един на който да разчита човек. Ние сме обиколили доста от тях и всеки има различни мнения и препоръки. Като цяло, може да пробвате при Милушев, Кацаров и Василев с неговите момчета.

Успех!

Здравейте!

Моля ви за помощ. Прочетох и имам идея за какво става на въпрос, но ще се радвам на мнение от хора минали през това.

# 532
Здравейте, до сега не съм виждала спермограма на такава бланка, къде е правена? Стойностите са малко под граничните, но не са лоши. Според мен имате шансове за естествено забременяване. Може да се прегледате за вариокоцеле и да пуснете микробиология и андрофлор. Относно препоръка за анролог, истината е че няма един на който да разчита човек. Ние сме обиколили доста от тях и всеки има различни мнения и препоръки. Като цяло, може да пробвате при Милушев, Кацаров и Василев с неговите момчета.

Успех!

Здравейте!

Здравей и благодаря много!
В геника е правена. Морфологията е ниска мисля, 6%. Знам, че може и още по-надолу да е, но въпреки това е доста под нормалната стойност.
Притесняват ме "а+b", тъй като резултатът е към патологичните отклонения, а само "а" са двойно под нормалните стойности..

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 00:39 от purple_heart

# 533
Здравейте мили дами,

Мъжът ми по Крюгер е 5.5%, фрагментация е 14%. Имаме неуспешен опит в Турция, уж само при мен има проблем- запушена тръба. Понеже сменихме доктора,то на новото място ни накараха да пуснем и на мъжа ми хормони. Миже ли да споделите дали има нещо притеснително? Тестостеронът е нисък,а пролактинът е висок. Докторът също ще каже на прегледа,но има време до тогава. Всякакво мнение ми е полезно. Благодаря ви

# 534
Здравейте мили дами,

Мъжът ми по Крюгер е 5.5%, фрагментация е 14%. Имаме неуспешен опит в Турция, уж само при мен има проблем- запушена тръба. Понеже сменихме доктора,то на новото място ни накараха да пуснем и на мъжа ми хормони. Миже ли да споделите дали има нещо притеснително? Тестостеронът е нисък,а пролактинът е висок. Докторът също ще каже на прегледа,но има време до тогава. Всякакво мнение ми е полезно. Благодаря ви
Здравейте,
Добре е морфологията, имайки предвид че повечето едва добутваме до 4 % в тази група.
Фрагментацията също не изглежда зле, но зависи от референтните стойности на лабораторията в която сте ги пускали.
Високият пролактин изобщо не впечатлява никой от лекарите при които сме ходили, явно само при жените му обръщат внимание.
А за тестостерона е добре да пие кломифен, но нека лекарите да ви дадат становище първо.
Относно запушената тръба, има ли хидросалпингс? Ако има е проблем ьа ембрионите, тъй като отделя токсини и ги унищожава. 😔

# 535
Здравейте мили дами,

Здравейте,
Добре е морфологията, имайки предвид че повечето едва добутваме до 4 % в тази група.
Фрагментацията също не изглежда зле, но зависи от референтните стойности на лабораторията в която сте ги пускали.
Високият пролактин изобщо не впечатлява никой от лекарите при които сме ходили, явно само при жените му обръщат внимание.
А за тестостерона е добре да пие кломифен, но нека лекарите да ви дадат становище първо.
Относно запушената тръба, има ли хидросалпингс? Ако има е проблем ьа ембрионите, тъй като отделя токсини и ги унищожава. 😔

T q, благодаря ти! Уж нямам,провериха в БГ с цветна снимка и трансвагинална лапатоскопия. Ще правя скоро снимка и в Турция,за да потвърдим за 3ти път🙏🏻

# 536
Здравейте,

ММ ще пуска спермограма и ДНК фрагментация.
Гледахме в сайта на Геника, но не се ориентираме кое точно трябва да пусне?

# 537
Здравейте мили дами,

Всичко изглежда наред. Прокактинът е повече от перфектен 😃 За висок се считат стойности над 1000. Успех ти желая! ❤️
Може да пие Трибестан и Омега 3 с витамин Е за тестостерона.

# 538
  • София
Момичета, имам нужда от препоръка. При ММ всичко е окей, но ми се иска да пие нещо профилактично за половата система. Някакви препоръки?

# 539
Здравейте,

ММ ще пуска спермограма и ДНК фрагментация.
Гледахме в сайта на Геника, но не се ориентираме кое точно трябва да пусне?

Здравей!

Ние пускахме преди няколко дни спермограма в Геника по eshree-nafa. Можеш да видиш няколко поста по-назад какво представлява.
До колкото разбирам не е по Крюгер. Няма и днк фрагментация.
Иначе задължително се записва час предварително, по-добре звъннете и можете и направо да попитате.

Общи условия

Активация на акаунт