Набор 2003 - По собствен път

• 62 454
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Сигурно много калява всичкото това учене във ФМИ, създава навици …. Дано да е имало смисъл.

Тези дни си говорих с един познат. И неговият син учи във ФМИ. Каза, че всеки Божи ден става в 7ч. Прави си някаква тренировка и започва да учи. Купили са му електрическа кола, за да може да паркира без проблем в центъра - за да се придвижва по-бързо и да не губи време в градския транспорт. И по цял ден учи. И е зор. Родителите са го освободили от всякакви други ангажименти. Само за да учи. Момчето идва от математическа гимназия.
Това не е за всеки. Честно.

# 511
  • Русе
Аз съм си сипала. Голямо. И скоро не мисля да изтрезнея, иначе ще ида и ще го убия.
Вчера беше първият изпит. Заветното ФМИ. Естествено - скъсан, но трагедията не е там. Оказа се, че имал да предава три домашни и някакви три контролни, а той хубавеца мамин не се дал ни едно, нито отишъл на изпитите. Не знае за устният изпит какво и кога трябва да се яви. Не посмях да питам по другите дисциплина как е. Дали знае поне в кой уни е записан?! Направо не ми издържаха снощи нервите и се разревах. Тази сутрин го наврях в кучи г*з. Нито ще му платя следващия семестър, нито ще му изпращам пари. Да се оправя. Ние бяхме до тук. Щом няма да учи, не сме длъжни да го издържаме. Айдеее. Днес съм бясна.

После се обадих на братовчед ми (студент там и голям авторитет за  моето) и го пратих да свива сърмите на Алекс. Тази вечер ми се обади да ми се извини, щял да учи (цял ден учил за следващия изпит) и щял да завърши. Той имал събрани пари и щял да си плати нещата, и щял да ни докаже, че може да учи. Ще, ще, ще... Дано тия обещания да го държат поне до края на сесията Sad
Наздраве.

# 512
  • София
Ели, кажи сега….онази девойка, дето седеше до нашето момче на кандидатстудентския  изпит- приета ли е?
Други неща са по-важни в тоя живот. Heart

# 513
ФМИ. Младежът винаги е бил над нещата, но когато се прибра за Коледа и аз се сдухах покрай него. Само за изпити, проекти говореше. Изнервен, напрегнат.
Сега ми звучи доста по-спокоен, а какво предстои...

# 514
Мисля, че отдавна е време някои университети, в частност някои факултети, да слязат на Земята и да преминат от деветнайсети в 21. век. Ако си преподавател и искаш да намериш какво не знае един студент или да му покажеш каква дребна прашинка в математическата ( или някоя друга) история е, винаги можеш да го направиш. Въпросът е какъв точно е смисълът.

# 515
  • Русе
Виви, в УНСС е тя. Той искал сериозна връзка, тя само да са приятели с привилегии, и оня ден окончателно се изпокарали.

Завиждам Ви за амбициозните деца Heart

# 516
Голяма е разликата в Университети.
Една и съща специалност, в друг град..
Почудиха се там децата как да си уплътняват времето от свободни часове и сесията е лека.
Все едно различни специалности учат.
Кое е добро, нямам идея. Но разликата е огромна.

# 517
  • София
Аз напоследък само ви следя дистанционно, че много работа и нерви, и болести ми се събраха, но ще оживеем, няма накъде.
Да си похваля гарджето минавам - първа сесия успешно премината - някакви пет-шест колоквиума, малко контролни и два изпита! Сега има около месец луфт и ще почива малко и ще наваксва с разни изостанали неща от предметите, по които ще има изпити през втория семестър.

# 518
Голяма е разликата в Университети.
Една и съща специалност, в друг град..
Почудиха се там децата как да си уплътняват времето от свободни часове и сесията е лека.
Все едно различни специалности учат.
Кое е добро, нямам идея. Но разликата е огромна.

Разлика има навсякъде. Който както се уреди, за щастие или нещастие.
Някъде щракат с пръсти, изпитите са онлайн, стипендии валят. Другаде ученици влезли с олимпиада, сега като студенти станаха “двойкари”.
Тук визирам не само ФМИ.

# 519
Да се надяваме, че и реализацията ще е според знанията и уменията...

# 520
  • София
И късмета….
Никак не е за подценяване.

Като гледам моите съученици и колеги от университета - най-успешно реализиралите се в професионален план далеч не бяха между най-силните ученици и студенти. Бяха някъде около и една идея под Златната среда. Аз затова и не натискам моя син да е дивен отличник - надали ще има особена файда от това Simple Smile

# 521
Аз напоследък само ви следя дистанционно, че много работа и нерви, и болести ми се събраха, но ще оживеем, няма накъде.
Да си похваля гарджето минавам - първа сесия успешно премината - някакви пет-шест колоквиума, малко контролни и два изпита! Сега има около месец луфт и ще почива малко и ще наваксва с разни изостанали неща от предметите, по които ще има изпити през втория семестър.
.                                                                                   И при моята девойка е така, сега активно почива, чете книжки и играе шофьор на мама.

# 522
Моят син имаше 3 изпита тази сесия - програмиране, физика и математика. Последният - математката, беше днес. Каза, че не може да не го е взел. Simple Smile Физиката е взета (тук получава личната ми похвала - все пак последно я учи в 10-ти клас и се предполагаше, че доста неща е позабравил) . Чакаме още оценката от първия изпит - програмирането. Вече 2 седмици минаха - няма и няма.
Не че не съм си сипала вино, за да отбележа успехите на "детето", но някак си .... иначе щеше да усещам вкуса, ако знаех със сигурност, че няма да ходи на нито една поправка. Simple Smile

Абе.... като си спомня от седмокласната година какви магии се правят с пиенето на вино.... може да се наложи да си сипя и втора чаша..... Simple Smile

Определено децата ни учат заедно, но в различни специалности. И моят син в сесията имаше 3 изпита и последния беше вчера по математика. Съответно още чака оценката от програмиране (изпита е бил много сложен, и дори той се е доста озорил докато напише задачата (която по негови думи е малко недоизмислена добре), а е програмист) и малко се дразни, защото ако някого са го скъсали да почва да чете за поправителната сесия следващата седмица. Чака и някакви оценки, които от семестъра трябва да се появят. А пък колко дълго време си чакаше оценката по проектиране, че в системата на неговата подгрупа им стояха двойки с коментар че не са се явили. Накрая се оказа, че всички са го взели с 6. Simple Smile

# 523
Да почерпя за наборката - днес става на 20 години!
Да е здрава и успешна. Приключи сесията за нея. От 5 изпита се освободи на три. Другите два ги взе. Вече е втори семестър. Учи в УНСС. От понеделник се връща и на работа. По време на сесията беше в неплатен отпуск. Не мога да се оплача - оправя се...

# 524
Днес беше последният изпит на синът, математика. Каза, че ще я вземе, мина програмиране и физика. Преди това освободи химията и английски . Скъсан е само на програмирането, както и цялата група без едно момче, почти целият поток са на поправка. Това не им пречи днес да празнуват Simple Smile Дано измъкнат и поправката... В ТУ е.

Общи условия

Активация на акаунт