Набор 2003 - По собствен път

• 61 243
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Той сега си започва семестъра, въпроса е че наесен може да не му заверят с повече от 3 невзети изпита. Нямат практика да прекъсват по средата заради невзети изпити.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 18:50 от blackcat6

# 646
  • София
Ох, Ели,трябва да пита конкретния ВУЗ. При нас след ликвидационната сесия може да запишеш следваща година с до две слаби оценки. Всяка година имаме по една ликвидация, която е в края на годината и се явяваш на всяко изостанало нещо с по 60 лева такса на изпит. Ако останат само две - продължаваш, ако са повече, догодина на ликвидацията отново опитваш (става нулева година).

# 647
Ели, не знам какво да кажа. Разговори и решения ви предстоят.

Моят хич не е по споделянето на подробности. Семестъра започна във вихъра на купона. Но за изпити учеше и в семестър.
Сега е в стихията си. За последните 12г. никога не е учил така ( даже и в 7-ми клас) На този етап е 6 :0 за него. Утре последен изпит и си хваща влака, че го чака една госпожица.

Във ФМИ на някои изпити ( писмени) им даваха възможност ако имат възражения да оспорят.

# 648
  • Бургас
Имах колега, за ЕФ иде реч, той все влачеше по 100 изпита и казваше, че в ТУ е трудно само септември докато запишеш:Joy

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 21:17 от gk77

# 649
Ели, много е стресираща ситуацията и за двама ви, но важното е детето ти да е живо и здраво (физически и психически). ФМИ не е за всеки, много деца прекъсват.. Като се успокоите, седнете и говорете. Дайте му  време да обмисли ситуацията - ще продължава ли в тази област (в друг университет ), ще сменя ли специалността или ще кара някакви курсове...

# 650
  • столицата
Че ще го запишат за втори семестър е ясно. Нали есента може да се яви и да си ги вземе всички или повечето от надвзетите изпити.
По-важното е да прецени каква е причината за този лош резултат. Дали не е неговото, дали наистина му е сложно или се е подвел и е отделил твърде малко време за подготовка. Малко с новата гимназиална реформа се отучиха да учат. Предварително им казваха кога ще са тестовете и те тогава сядаха да учат. Еми понякога си трябва просто да учиш системно и да не оставяш всичко за последния момент.  Лошото е, че тази дисциплина за постоянно учене не беше създадена. А Ковидът и дистанционното обучение съвсем объркаха нещата.
Ели, нищо страшно не се е случило. Важното е детето да е здраво.  Похабените нерви не се възстановяват. Нито нашите, нито техните. И след време се чудим защо сме се ядосвали.
Каквото и да решите, ще е правилното. ❤

# 651
  • София
Ели, наздраве! Виното винаги помага. Аз вярвам в това. Heart
После на трезва глава ще премислите и ще видиш, че нищо не е толкова страшно, колкото изглежда. Син на моя приятелка - върховен съдия, баща- адвокат, вуйчо - адвокат… го скъсаха на ВСИЧКИ изпити на първата сесия - учеше Право. Дали не беше шок? Беше. Simple Smile
Завърши момчето, сега работи като юрист.

Първата сесия може да е приземяваща. Може би  някои първокурсници просто разбират по трудния начин, че в университета е по-различно, отколкото в гимназията. Heart

# 652
  • София
При моето масово децата не ходеха на лекции дори и по предмети, по които нямат учебник. Предполагам и с ученето през семестъра не е било розово положението. Сигурно се подвеждат едно по друго, а в някои факултети това е фатално.

# 653
  • Русе
Благодаря Ви, наистина сте утеха Heart
Честити празници днес (кой каквото празнува)

Поговорихме снощи доста. И пак вечното, не знае дали това е неговото. Ще пробва и втория семестър, каза, че си е взел бележка от първия и как не трябва да го прави.... Пак му предложих, ако иска да прекъсне и да си даде малко време, да помисли, да се намери. На лято щял да го мисли.

Оммммм... Наздраве.

# 654
Право е детето. Това е още средата и е добре, че не мисли за прекъсване. Аз мисля, че 2 сем. ще се опита да се справи, ще се яви и на тези изпити и есента ще доизчисти. От това, което пишеш е доста разумен и не е първосигнален, както и  не го е страх и да си търси леснията. Браво, Ели, това трябва да те успокои малко след тази кошмарна сесия. Моля те, не му говори за прекъсване, само му казвай, че го подкрепяш и това е, другото е от него. 🤗

# 655
  • Сливен
Ели,  няма какво друго да направиш освен да приемеш решението му. И аз мисля, че е рано да се отказва. По някои предмети не става с учене само на сесия, а като не са на училище и не очакват изпитване решават, че   ще се справят накрая, за една седмица. Важното е да си научат урока и да не повтарят грешките си. 🤞

# 656
На фона на многото изпити има ли вече яснота как ще бъде отпразнуван 20 рожден ден? Simple Smile
Моето иска да поканим баби и дядовци, плюс родителите на гаджето. Няма как да направи купон вкъщи, въпреки че му се иска, защото живеем с прабаба му и не може да я евакуираме Simple Smile
Ние миналата година преживяхме "това не е моето". Записал беше Европеистика. Препъна го един преподавател, който още в началото ги предупреди, че половината ще отпаднат... Имаше някаква точкова система. За всяко занятие се четеше и се даваха мнения, съответно така се получаваха точките. Под определен брой - не те допуска до изпит. Нашият четеше доста, толкова не съм го виждала да чете от 7ми клас... И не му се получи, което го отблъска и отказа. Сега учи в друг университет, друга специалност. И работи, но той учи дистанционно.  Да са ни живи и здрави!

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 12:42 от Betty L.

# 657
Аз пък имам друг проблем. Моята девойка си взе всички изпити с отличен. Това добре. Сега чака и стипендията, но пък не иска да излиза никъде. Карам и се постоянно, но не ме слуша. С триста зора отиде в събота на stand-up комедия, въпреки че пак не искаше, защото трябвало да учи. Питам я как ще си хване гадже и къде ще го намери, ама кой ме слуша мен. А, в края на декември ходи на дискотека - то все едно аз бях там и се оплаквах - заболели я краката, не харесва чалга, не знаела песни на Тони Стораро, а той човека се скъсал да пее на тях.
До рождения ден няма и месец и като я питах къде ще го кара ми отговори: "С вас." Мъж ми вече е решил, че няма да има внуци...Laughing

# 658
  • Русе
Ето я идеалната снаха Simple Smile Вземам я. Ще си стоят затворени и ще учат.
Поздравления за ученолюбивото дете. И дано скоро си намери подходяща компания.

# 659
Ели давам я! Само и само да има внуци. Smiley Иначе е много интелигентно и умно дете, ама срамежливо. Боже, всеки с проблемите си. Само да са ни живи и здрави децата!

Общи условия

Активация на акаунт