Родени през Март - тема 4

• 22 103
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Аз опитвам, засега без успех. Въвеждам играчка (мека кърпа за гушкане), която държах на гърдите си преди лягане. Първо я гушкаме и двете, докато кърмя, после я слагам при нея в леглото - уж да мирише на мен, ама не става. Аз и не бързам, защото още има 2-3 нощни хранения и ми е по-лесно да спи при мен. От заспиването до първото събуждане си спи в кошарата. После, ако не заспя я връщам. Трудно заспива на ръце без гърда, но заспи ли не се събужда.

Някоя мама с асоциация гърда за приспиване има ли тук? И работите ли по премахване на асоциацията и как?

# 451
Някоя мама с асоциация гърда за приспиване има ли тук? И работите ли по премахване на асоциацията и как?
Аз не, но се маха, като вкараш постепенно други асоциации за да отслабиш тази. Примерно може да кърмиш легнала, да добавиш играчка в ръчичките на бебето, шъшкане, галене по гръбчето и много много други и така постепенно за приспиването да останат другите асоциации в легнало положение, после вече да приучаваш в легълцето. Може да пропуснеш легналото положение и просто да изместиш храменето по рано, ако трябва и преди баня или на средата на будуването(както аз съм изместила и най често се спазва) и след хранене приспиваш по друг начин с вкараните вече допълнителни асоциации. Ако се буди нощем и търси гърда просто даваш все по малко да суче(освен ако не е време за цяло хранене) иии Отлагане най вече, колкото успееш да отложиш толкова повече помагаш на бебето да откаже тази асоциация, минута, две пак е супер. Успех 💕

# 452
  • sofia
Ели, благодаря ти за подробния отговор. Започвам постепенно и да видим 🥰🌸

# 453
Момичета, как сте с кафето? Аз го бях отказала, обаче напоследък....просто не мога да издържам. Бебка е в период, в който отново започна да се буди нощем, плюс другите ангажименти у дома и баткото и просто не мога без кафе. Пия по едно дулго само, но се чувствам виновна Sad Онзи ден пак чеъох за негативното влияние на кофеина и колко дълго се задържа в организма. От друга страна си казвам, че само 1 на ден, не е чак кой знае какво. Другият вариант е тя като легне да спи, да спя и аз. Пробвах го и това, но ттудно заспивам през деня, а и ден-два така, ок, но работата си се натрупва и няма как всеки ден.

# 454
  • София

Аз я махнах буквално за един ден. Трябва обаче да внимаваш с каква друга асоциация заменяш, в която не участваш ти. Аз замених кърменето с гушкане и отново започна да се буди през 45мин. След това с пеене на песничка и потупване по дупето и оставяне в кошарата буден. Научи се да заспива само с едно изпяване.
Е да, ама като мина известно време не заспива толкова лесно с песничката и стана почти 10кила и от миналия понеделник започнах да пея песничката докато затъмнявам в стаята да не е прекалено голям стреса при смяната на асоциацията да го обърквам и го оставям в кошарата и излизам от стаята и се връщах след 45сек да го успокоявам, целувам, тупкам и т.н. Разбира се съм обезопасила с обиколници от всички страни, защото си праскаше главата в таблата или решетките. За три дни имахме прогрес и се научи просто да го оставям. Сега след 8 дни, оставям го, мрънка 45сек без да реве, отивам, целувам го, казвам сладки сънища и заспива без драми.
Каквото и да решиш да приложиш, бъди постоянна и ще се получи.

# 455
  • sofia
gigi, много благодаря! ❤Бързо се отказвам аз, това ми е проблема
Almond, аз кафе не пия по принцип, но има дни, когато пия по едно капучино. Много рядко се случва. Не съм чела подробности, обаче, за ефекта върху бебето и ми се иска да знам повече и аз от майки, които пият кафе редовно.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 13:25 от truetrue

# 456
Аз пия всеки ден кафе. 🤷‍♀️

# 457
Аз пия безкофеиново и то с пълното съзнание, че е по-вредно за мен. Не пия с кофеин, защото намалява кърмата, а аз имах проблем с количествата.

# 458
Аз пия всеки ден кафе. 🤷‍♀️

И аз също,даже в някои дни и по още едно следобед.
И през бременността пак си пиех по 1 на ден.

# 459
Добре, олекна ми Blush

# 460
Аз също пия по 1 на ден.. не всеки ден ама почти, някой сутрини просто нямам сили да дишам и душата ми спи ..
Пия нормално късо кафе с мляко (в дългото има повече кофеин), а безкофейното заради химикалите го избягвам, инстантно пия само на вън (фрапе) , също след 15ч не пия кафе, че после не спя Joy. В началото ме беше страх от кафето и мен, но всъщност не и дейста, пия след като съм я накърмила и до следващото няма помен от кафето.

# 461
Темата заспааао Wink
Да раздвижа малко обстановката....
Вчера викам дай да премерим нащо момче, последно го мери педиатъра на 13.09 и беше 8300/71см
И изненадааааа 9900/73см
Ко стааа
От пюретата и кашите ли.
Ще ми се карат май на прегледа , а и все пак остават още 10 дни до него....кой знае колко ще стане Wink

# 462
Simple Smile браво на вас, значи си хапва с апетит детето. А ние нямаме още 7 кг. Последно беше 6,700 кг. Много по малко се движим нагоре, долу горе по 300-400 гр. На месец. Иначе всичко си изяжда, нищо не връща. Има заместено обяд и следобедна закуска.
За дрехите ползвам все още 62 номер, някои 68, но рядко. Тези 74 ми изглеждат доста огромни Simple Smile.
А вие имате ли вкарана закуска вече?

# 463
Аз в къщи не съм я теглила и мерила,сега вторник ще е на консултация и ще я видим,но личи че е  качила 😀
Хапва си месни пюрета с голямо удоволствие. Бях писала, че през ден има заместен обяд,защото отказва зеленчуци с жълтък. То не смея да я похваля,ама прояде и това (пу-пу) След обед я кърмя,защото ако заместя и там с кашата и да не намалее кърмата . Вечер давам кашата, но по-малко количество и я дохранвам.
Опитах да въведа сирене,отвратена беше...Иначе глутена съм го въвела вече и мислих да пробвам с попара,за сега отлагам.

# 464
Зайо след три дни е на педиатър и ще видим напредъка, но имам чувството че е минал 9кг. 🥴 Четох че от млякото най-вече растат и в този период. Той суче предимно нощем, а през деня е толкова развълнуван да се мъчи да пълзи. Появиха се и трудности със заспиването - уж ще заспива и хайде хоп пак по корем и вирва дупе. Изобщо имам чувството, че май влизаме пак в някаква регресия по отношение на съня ☹

Общи условия

Активация на акаунт