Родени през Март - тема 4

• 22 020
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Момичета кажете ми кога са дрямките на Вашите бандити;)
Примерно моя става в 7.30 и има 1 дрямка  от 10.30 до 12ч. Втората е от 16ч до 17ч

# 646
Ние нямаме фиксиран режим, но са горе-долу като вашите Free. После заспива към 20:30.

Аз съм много притеснена, не знам дали ЛЛ не неглижира нещо ситуацията. Малката още не може да сяда сама и ми е свито, според ЛЛ не е чак толкова драматично, да проявя търпение. Но ми е свито, не знам Confused

# 647
Момичета кажете ми кога са дрямките на Вашите бандити;)
Примерно моя става в 7.30 и има 1 дрямка  от 10.30 до 12ч. Втората е от 16ч до 17ч

Става към 8.00, спи от 11 до 12.20, после от 16 до 17.20. Напоследък обаче изместване, мисля че се опитва да удължи интервалите к да спи веднъж.

Алмонд, моя позната с бебе на същата възраст се притеснява от същото. Детето не сяда само (седи стабилно обаче ако го сложи), не пълзи, но се изправя в кошарата. Посъветвали са ги да стимулират детето да се упражнява. В нета има видеа как може да стане. Каза, че тренират и има напредък. Седнало е няколко пъти само.

# 648
Благодаря Гиги, Кари се опитваше също целия декември ту на 1 ту на 2 дремки... ама и е рано още и я мъча на 2 когато иска 1, личи и просто.

Алмонд, моята седна за първи път сама м/у Коледа и НГ, когато започна да опитва да пълзи и да се опитва да се изправя. А седнала стой от 7м и то стабилно. Но щом си притеснена, потърси мнение на ортопед. Сега за 2 седмици толкова е усвършенствал сядането, че го упражнява преди сън Simple Smile

Free, нашите са подобни на вашите, ама зависи кога се е събудила, има дни и дни

# 649
Момичета, кога се подават документи за втората година майчинство?
Аз ходих до офиса на 3тия месец  и направо ми ги връчиха, то е  декларация 1 страница и нищо повече

# 650
Аз днес попитах в ЧР и ми казаха когато мога до преди датата на термин в моя случай 9.03. Та другия месец ще отида да я подам.

# 651
Здравейте момичета Wink
Моля Ви да ми дадете примерна схема кога и с какво храните бебчетата...като часове Wink
И пишете тук по-често, че затрихме темата Wink
При нас положението е 10месеца, 10 килограма, 80см. И 8 зъбчета. Ходи с проходилката и пълзи яката , но продължава да си търси нощем млякото Cry
Искам да видя при Вас как е ?
Хубав ден !

# 652
Предполагам повечето са вече на кухня Simple Smile Аз още не съм, защото продължавам да си въвеждам някакви неща. При нас е горе-долу така положението: (ориентировъчно е, защото няма фиксиран режим нито за храна, нито за сън)

8:00 Закуска - редувам плодово пюре/каша със сирене или без/кисел/кисело мляко с бисквити или банан/попара
11:00 Обяд - редувам зеленчуково пюре с жълтък/месно пюре
14:00 Закуска - пак като горе
17:00 Кърма
20:00 Кърма

11 и 14 понякога ги разменям, зависи как предпочитам за деня, понякога се класира и за 6 хранения, зависи колко спи презденя, кога, разходка и т.н. Но по-често май са 5. От другия месец ще заместя и това в 17 и ще остане едно кърмене преди лягане. А от годинката или ако свърша по-рано с въвеждането на още някакви неща, ще я запиша на кухня.

# 653
Аз още не мога да го запиша на кухня, понеже дават храната в часове, в които спи..
Иначе нещо такова е при нас.
9.30 - закуска - качамак, попара, овесени ядки, кус кус, макарони, скоро правих разни питки и мъфини. Всичко посочено гарнирам със сирене и масло.
12.30 - обяд - пюре или каквото има сготвено
15.30 - следобедна закуска - напоследък плодове с кисело мляко
18.30 - вечеря - постна супа понякога със сирене и сухар, понякога без
Към 21 ляга и преди това суче
Суче и 2 пъти през нощта 😫🥱
Прави крачки на страни из кошарата и дивана или където се изправи. На walker-a нещо не може да му хване цаката нещо. Само на коленца го бута, прав още не може. Пълзи много. Разбира доста неща и е научил предмети из вкъщи, които са му най-интересни. Като го питам ги поглежда, при някои отива. Напоследък почти не повтаря срички, преди сякаш по-добре беше. Имитира само някои движения, които покавам - тупане по дивана и с крачетата едно. Не иска и не иска да маха и пляска, не дава боц и такива... вече се притеснявам.
Тормозят го зъби. 7 хубаво избили. От супер много време чакаме 8мия, който е яко подут

# 654
Кари яде 4 или 5 пъти, от 1.02 ще е на кухня .

Мина и на 1 дрямка.. ама е тежък прехода.. и съчетан с рев...
Режима е следния около 9 закуска, макарони със сирене/филийка с нещо/палачинки/мъфини, обяд около 13 каквото съм готвила и е подходящо за нея или месно/зеленчуково пюре. СЗ/вечеря около 17 давам плод или каша с плод, ако яде каша с плод после към 19 не иска нищо, ако е нещо малко към 19 супа с малко сухар. В 21 Ам и към 22 заспива от 3-4 дни(предпочитах в 21 да заспива), през нощта различно пие и зависи колко е яла през деня. Днес изпи 150мл около 3:30 и спа до 8. Иначе м/у 4 и 6 пие мляко и после си чака закуската отказва да пие мляко.

Има 4 зъбчета , мисля на път е 5ти. От 1 седмица се изправя и сяда сама иска да ходи не да лази... ползва ми за катерушки Simple Smile и при нас укъра е по - скоро за катерене отколкото за ходене, нищо не умее още мисля че и не разпознава предмети, освен шишето с мляло и купичките за хранене Joy. Пляска с ръце когато тя прецени , не желае да маха колкото и да показваме.

# 655
Хахаха....значи всички сме на един. Хал Wink
Дани дава боц, познава котката и кучето по име, познава по име къде е тати и бати, знае дай цунка на мама и прави кокошо дупе към мен да ме цунка, знае кравата, патето ,котето, кончето и прасето и ги показва. Знае камиончето и колата и навън се обръща да ги гледа.яде абсолютно всичко но нощем ме побърква с това АМ или 2...или в 3..или в 4....различно... Става в 7ч и закусва в 8ч. Най-обича кус кус звездички. На всички ни е трудно с бебетата, но вярвам ,че ще се справим по най-правилния начин. Wink
Прегръдки !

# 656
Хахаха....значи всички сме на един. Хал Wink
Дани дава боц, познава котката и кучето по име, познава по име къде е тати и бати, знае дай цунка на мама и прави кокошо дупе към мен да ме цунка, знае кравата, патето ,котето, кончето и прасето и ги показва. Знае камиончето и колата и навън се обръща да ги гледа.яде абсолютно всичко но нощем ме побърква с това АМ или 2...или в 3..или в 4....различно... Става в 7ч и закусва в 8ч. Най-обича кус кус звездички. На всички ни е трудно с бебетата, но вярвам ,че ще се справим по най-правилния начин. Wink
Прегръдки !

Еее браво Дани е напред. Ама имаше и батко нали? Забелязвам, че като има по -голямо детенце някой неща стават по - бързо. Аз показвам, говоря, разказвам приказки и ми се смее насреща Joy имета ни не знае, ама като я извикам с маме или баща и с тате веднага ни поглежда.. според мен и повече разбира, ама се прави на утрепана лисица Joy. Прегръдки Фри, не е лесно наистина.. аз от 3 дни искам да скоча от някъде с тази 1 дрямка и рев с късно заспиване..

# 657
Рафост стана на 11 месеца. 9300 гр, 74 см, 3 зъба. Закусва към 8.30, обяд 12:30,следобедна закуска 17:30, 210мл Ам преди сън към 21. Яде всичко. На кухня няма да я записвам. Това да излизам всеки ден (в дъжд и сняг ; и примерно и с болна кака у дома) не е за мен. По-лесно ми е аз да й сготвя.
Има дрямка 40мин преди обяд, която започва понякога да прескача и 2 часа следобеден сън.
В пълзенето е фурия, ходи по мебелите, от няколко дни се пуска за по 1 крачка, но е далеч от проходила. Дава боц, маха за чао, прави с език като кончето, познава котката ни. Има кака и си мислех, че бързо ще освоява нещата, но даже в сравнение с нея като бебе знае малко неща. Не се притеснявам, всяко дете си е различно и рано или късно ще ознае всичко.

# 658
И моят е на 10 и половина и е същите размери. Аз уокъри, проходилки и бънджита не използвам, само по мебелите се придвижва много, пълзи много и днес за пръв път започна да прави по 3-4 крачки сам без да се държи.
8 - става и яде АМ
10 - закуска (филии с нещо, палачинки, мъфини, кисело мляко с бисквити или каквото се сетя друго, а понякога не е много гладен и е просто някой плод)
13 - обяд, много неща му готвя, не съобразявам това с яйцето и месото, даже понякога яде мусака, а в нея има месо, яйце, кисело мляко и брашно, тоест всичко накуп. Той е по ЗВБ и яде всичко отдавна, пюрета не харесва, обича сам да се храни, но ги търпи като сме навън и няма как да се храни сам. Единствено вече готвя без сол и захар вкъщи.
16 - следобедна закуска, пак нещо като закуската, следобед яде повече попринцип и не може да е само плод, а нещо по-стабилно трябва.
18-19 - вечеря супа или нещо останало от обяда или следобедната закуска
20-21:30 пие АМ и заспива
Всяко едно ядене му е гарнирано и с плод като ябълка, круша, боровинки, малини, киви, банан, манго, цитруси или зеленчук като краставица да си гризка. Между яденията също яде плодове и бисквитки като лакумство. Яде по малко, не му меря грамажи, но не прави на всяко ядене по 200гр. като някои бебета и заради това си му давам редовно да си гризе нещо.
Дремките му са една скъсяваща се от над месец сутрин, сега е 15-20мин. и скоро ще изчезне и една 2-3 часа следобед около 14ч. започва.
Пляска, маха за здрасти, преди даваше пет и боц, но напоследък ги забрави. Осъзнато казва ам ам като е гладен, казва мама от скоро и ме радва, тате от повече време, понякога бръм на количките и па на патето, да и не знае какво са и ги казва, за не върти и главата, опитва да имитира и други неща, днес видя една котка и аз му викам коте и той викаше тате, защото явно му звучат сходно. Знае какво са банани, защото яде много и купуваме всеки ден, в чудо съм се видяла вече от тяхното количество, все едно маймуна отглеждам, но на тях нищо не им вика. Много често казва айде, но не знае какво значи, просто го е чул от нас и редовно повтаря айде, айде, много ми е смешен тогава.

# 659
Хахаха....при Вас е весело Wink

Общи условия

Активация на акаунт