Родени през Март - тема 4

• 21 998
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Аз не вярвах ,когато кажеха майки,че децата вдигат Т от зъби.Все пак организма и имунната система отслабват и се лепва я вирус,я нещо друго ама ето че 10г по-късно ми се доказа,че МОЖЕ 😄😄😄 През януари за няколко дни излязоха 6 зъба наведнъж като 2 от тях са горе кътници (вече общо е с 10 зъба) Вдигаше 39 Т и док. не намери причина, искаше кръвни изследвания ако продължи да вдига,то не се наложи...

От прохождане е много далеч моето момиче, само се изправя по мебелите обаче все на пръсти.Не е стабилна въобще. В проходилката не я слагам.

РД си наближава,тя е от първите мартенчета. Имахме едни планове за скромен РД в заведение с най-близките роднини обаче и това ще пропадне 😔 Може би ще го отбележим само ние семейно с торта вкъщи.
Както и да е, да сме ЗДРАВИ 🍀🍀🍀 всички се моля 🙏.Ама не заради вирусите и настинките, те минават бързо...

METY ,бързо оздравяване!❤️

# 691
Не се шашкайте , при нас зъбите са с температура , сополи, разстройство и мрънкане 7 дни. Като само мрънкането е 7 дни. Другите са 2 дни. И понеже има вече 8 зъба избевайки през 1...2 месеца по 2 наведнъж знам че е от тях всичко. Но има и нещо специфично. Прави един червен ореол на дупето точно около отвора. И това е за 2...3 дни. И ....зъби 2 броя Wink
Слагам му вибрукол Н....уж за безпокойство ама цъ....давам му МИГ 400 за слаба да силна болка... и просто го унася...не мисля че обезболява толкоз. Мием зъбите УЖ, ама с гелчето за венци...обезболяващото. и определено бута всяка манджа и каша и си иска АМ шишето. Та много е лесен на разпознаване че иде зъбенце Wink
Днес го премериха 10500кг и 81см
 Утре прави 11 месеца. ЧРД ще направя торта ....защото 120лв за торта на тия кожодери няма да дам и ще си я декорирам със захарни фигурки по поръчка...ще излезе макс 40лв.Ще я снимам после да я видите и ще поканим бабите и лелите. Толкоз. Понеже я правя бисквитена с крем нишесте...ще му дам да граби смело и с двете ръце Wink
За момичешките майки....крема се оцветява в розово със сок от варено цвекло. Лошо че при нас трябва син крем;) хахаха....ще търся начин с нещо...патладжан ли....?

# 692
Сега като каза, май и при моето момче го има това с ореола на дупето.
Иначе синьо дали няма стане с боровинки или къпини. Май ще лилавее повече.

# 693
Мани...мани Wink
Ще го мисля Wink

# 694
Здравейте и от мен, Мети бързо да оздравявате!

Аз също като Сим взех боси обувки сега за пролетта, моята става на 1г след 6дни, пускам сълзи като си помисля колко малка беше и каква е сега.
Кухнята и харесва, но има предпочитания към някой манджи.
Изправя се и прави крачки по дивана и като ме държи за панталона, но е далече от прохождане и я е страах да се пуска.
Рд ще е в детски кът на обяд в скромен състав,  а в събота с роднините в къщи, взех торта и украса от Джамбо и поръчах кетъринг,  защото нямам желание половин ден да готвя софри.
И тя като избиват зъби е нервна и се буди нощем с плач, днес видях че кътници са тръгнали, а и дупето е червено.

Вече пие 3ка Ам от снощи и всичко е заместено без първо и последно хранене, но като вечеря в 19 супа после не пие много мляко в 20:30-21ч. Излезна и един ужасен обрив на брадичката и около устата и под нослето, та бяхме на кожен и 1 торба мазила изписа, пуснахме и микробиология за гъбички за всеки случай, но тя ще излезне чак на 1.03.

Определено вече иска да спи само 1 път на ден, но е понякога е труден прехода и се преуморява, а спи ли 2 пъти и преди 22 не иска да заспи.. и в 7 е свежарка.

# 695
Същата схема;)
Вземи Bepanten кремче ца обрива.
От лигите е.

# 696
Същата схема;)
Вземи Bepanten кремче ца обрива.
От лигите е.

За жалсот от него не мина, пробвах него, цица на А дерма, за около устата на Биодерма, джинджира бебе, вазелин.. сега е на Адвантан и още 3 неща

# 697
И моя зайо стигна до адвантан - но мазах само 3-4 пъти, повече не посмях, нали е кортикостероид. Помогна - още след първото намазване се успокоиха местата. Предсписа ни го едната дерматоложка, а друга каза - ужас, много силно било за бебе, но нейното лечение не ни помогна.

# 698
И моя зайо стигна до адвантан - но мазах само 3-4 пъти, повече не посмях, нали е кортикостероид. Помогна - още след първото намазване се успокоиха местата. Предсписа ни го едната дерматоложка, а друга каза - ужас, много силно било за бебе, но нейното лечение не ни помогна.

На нас първо изписа педи Елоком, също помогна ама той е много силен и след като го спрях пак изби всичко, сега Адвантана 2 седмици поне и постепенно спиране, защото е кортико. Тоест ако съм мазала всеки ден през ден, после през 2 и така

# 699
  • sofia
Момичета, препоръчайте ми шишенце за вода, което не се разлива, както и да го обръщаш. Ползваме едно на Авент с плосък накрайник, но дребният като се заиграе с него, стиска накрайника и доста вода излиза 😀

# 700
Ако пие със сламка, повечето са с клапа, която не позволява да се разлее. Имаме на авент и на канпол.

# 701
  • sofia
Не е, но тъкмо такова мисля да взема.
Ако пие със сламка, повечето са с клапа, която не позволява да се разлее. Имаме на авент и на канпол.

# 702
Има и такава неразливна чаша на NUK....ако може да смуче разбира се....ат където и да смукне пуска вода и не се разлива. Супер яка е....но моя не се сеща ощехкакво да прави Cry

# 703
+1 за неразливната на Нук, много я харесвам и Кари се учи да пие от чаша Simple Smile

# 704
  • София
Привет! Мина рд при нас, беше много хубаво. Детето много се радваше, усмихваше се през цялото време, размахваше постоянно пръстето, че става на 1 годинка и пращаше въздушни целувки на познати и непознати. Свеки беше няколко дни на гости и този път станаха партия с малкия, даже се осмелих да й го оставя и да излезна за половин час. 😄 Като минус отчитам, че постоянннннно висеше при него и аз й казвах да го оставя сам.
Днес направихме реваксинация, сега трябва изследвания кръв и урина профилактични и следващия месец ваксина морбили. Не знам дали от ваксината, предстоящия скок в растежа, зъби (венеца отдолу е страшно подут и вълнообразен), придобиване на нови умения, защото се мъчи да прохожда или бабата развали дисциплината, но днес ми стопи лагерите, цял ден рев и мрънкане, направо главата ми кънти. 😁😁😁
Имах час за Фурлакис миналата седмица и като казах на мм, че съм го освободила, ми направи забележка, че съм спирала развитието на детето като го оставям на самотек и не му давам той да го тренира. Каза да му показвам както с пълзене/лазене/сядане и т.н. без да го насилвам и реших да пробвам. За 3-4дни започна да се пуска сам и прави по 4-5 крачки когато се концентрира в нещо друго и иска да се държи за 1 пръстче за самочувствие. Като излизаме навън обувам обувки и го вадя от количката и много се кефи. Аз не бързам да прохожда по принцип, защото лазенето много помага и за физическото и ментално развитие. Като лази е бърз като стрела и дори раменцата са му оформени все едно е бил на фитнес.
Ние сме с чаша със сламка на Авент и мога да кажа,че е много здрава, доста мятане е видяла. 😄

Общи условия

Активация на акаунт