Родени през Март - тема 4

• 22 091
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, стерилизирате ли все още биберони и шишета? Престаравам ли се при положение, че ежедневно облизва пода вкъщи или все още има смисъл да го правя?

Бяхме при д-р Ганева, нефролог - доволна съм, мила е и обяснява всичко, което вижда на екрана. За съжаление откри, че зайо има задържане на урина и в двете бъбречета и трябва да се наблюдава 😞

# 481
Момичета, стерилизирате ли все още биберони и шишета? Престаравам ли се при положение, че ежедневно облизва пода вкъщи или все още има смисъл да го правя?

Бяхме при д-р Ганева, нефролог - доволна съм, мила е и обяснява всичко, което вижда на екрана. За съжаление откри, че зайо има задържане на урина и в двете бъбречета и трябва да се наблюдава 😞

Само ако нещо е имало досег с кърма. И бибките понякога. И моя юнак онзи ден близна пода. 🙄
Ние също бяхме при Ганева. Подкрепям мнението. (За Варна става на въпрос).

# 482
Europa,  дано да се израснат нещата Flowers Hibiscus

Аз с баткото стерилизирах, докато пролази и сега така ще процедирам. Все още не лази, постилам и едно пикник одеало и на него кръжи засега Simple Smile Дори в момента сме на почивка и пак съм помъкнала стерилизатора, малко ми беше на кантар да го оставя вкъщи ама си викам хайде, то целия керван, та плюс минус един стерилизатор Grinning

# 483
Аз лично отдавна не стерилизирам. То всичко е в устата дрехи/пелени/играчки/коланите на столчето и количката. Протекторите ги мия с гореща вода и бебешки препарат, както и ако ползвам шише също,  биби/залагалки само измивам и давам. Нека гради имунитет.

# 484
  • sofia
И аз отдавна не стерилизирам. Моят бебон лази от 2 седмици, ходи из целия апартамент и ръцете му съответно не са толкова чисти, лапа си ги от време на време и няма опазване. 😀
Europa, дано да го израсте детенцето 🤗

# 485
Благодаря ви 🤗 И аз се моля да го израсте и да няма усложнения 🙏
Зайо засега лази само назад и в кръг, застава на 4 крака и прави едни смешни движения с таза, все едно се опитва да се оттласне ама не се получава още 😀

# 486
  • sofia
Аз с въпрос - според вас има ли смисъл тепърва да купуваме Бухалчето Оли и да пробвам да приспивам с него? Нощем се буди начесто и заради това взех да се замислям..И като цяло доволни ли сте?

# 487
Стерилизацията я спрях още с навършването на 3 месеца. От почти месец лази из цялата къща, лапа мебели, хавлии, кошари... всичко, което докопа. Не успявам да чистя всеки ден. Примирила съм се.
Както си спеше вечер сега изведнъж запопна да се буди. Понякога с рев, а друг път, за да си играе. Интересното е, че съвпада с дните, когато е спала малко през деня. Все повече си намаля времето за сън.
Със захранването сме много напред. Не съм въвела много малко неща. Млечните и ядките съм ги оставила за накрая.

# 488
Европа, доста бебчета имат задържане на урина, заради легналото положение,  щом се раздвижат би трябвало да се оправи това, за това и има контролен преглед на 1г също Simple Smile

Тру аз лично нямам оули  ама не може ли на флашка да запишете бял шум/релакс музкка, примерно Кари реве от бял шум, ама дзен музика и действа добре. За спането, аз е дни дето е спала малко, а слагам за нощен по -рано иначе приплаква и се буди с плач.. (за мен е видимо преуморена), както днес Sad общо има 1ч и 20мин...

И при Кари всичко почти е въведено... остават рибите, млечни и ядки .. но тя е злояда Joy хапва 90-100гр макс Simple Smile

# 489
Моето момче също се буди нощем или по-скоро е на периоди, които аз си обяснявам със зъбоникненето. Буди се и търси гърда, рядко успявам да залъжа с биба или водичка. Има нощи през които имам чувството че половината време суче. Примирила съм се 😞 Ако мога компенсирам неспането ми поне малко с него през деня.

# 490
  • sofia
Europa, и ние сме като вас нощем, 1:1. Това с гърдата искам да го махна, но е трудно. Затова питах за бухалчето. Миленка, музика е лесно да му пуснем. Мен по-скоро ми харесва, че играчката има сензор за плач и нощем сама ще ги пуска мелодийките и евентуално ще ми спести  някое ставане и гърда 😁

# 491
На нас ни подариха бухалчето. Няма особен ефект - гледа го, играе си с него, но не може да в приспи или успокои. Ако се събуди с плач, плаче докато не я гушна и няма бял шум или мелодия, която да я успокои. Днес го дадох на една приятелка, до няколко дни и тя ще даде отзиви Simple Smile

# 492
  • sofia
Мноого благодаря за отзива. 🤗
На нас ни подариха бухалчето. Няма особен ефект - гледа го, играе си с него, но не може да в приспи или успокои. Ако се събуди с плач, плаче докато не я гушна и няма бял шум или мелодия, която да я успокои. Днес го дадох на една приятелка, до няколко дни и тя ще даде отзиви Simple Smile

# 493
Ние ползваме също Оли. При нас отскоро се буди през нощта с плач, но заради обръщанията. Иначе ако се поразбуди и почне много да се върти Оли помага. Спряла съм обаче опцията за засичане на плач, защото рпи всеки шум се включваше. Ако решиш да купих вземи си от немския амазон - около 60-70 лв излиза с доставката.

# 494
Europa, и ние сме като вас нощем, 1:1. Това с гърдата искам да го махна, но е трудно. Затова питах за бухалчето. Миленка, музика е лесно да му пуснем. Мен по-скоро ми харесва, че играчката има сензор за плач и нощем сама ще ги пуска мелодийките и евентуално ще ми спести  някое ставане и гърда 😁

Ние имаме въртележка на Фишър прайс с детектор за плач и пуска да се върти и бял шум едни облачета, действаше само в началните месеци. Сега вече не, разплаче ли се през нощта ни гуш ни биба... само цица действа Sad прбеала съм да шъткам да галя, да пляскам дупе. Sad Пробвай каквото се сетиш дано има ефект. Моята храна не иска нощен ако през деня е поела достатъчно калории.

Общи условия

Активация на акаунт