Родени през Март - тема 4

• 22 082
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
И на нас ни го подариха, но по никакъв начин не действа на малката госпожица 😄 Не мисля, че си заслужава парите. Се зорът за плач се активизира не чак толкова лесно по моя преценка.

На нас ни подариха бухалчето. Няма особен ефект - гледа го, играе си с него, но не може да в приспи или успокои. Ако се събуди с плач, плаче докато не я гушна и няма бял шум или мелодия, която да я успокои. Днес го дадох на една приятелка, до няколко дни и тя ще даде отзиви Simple Smile

# 496
Мисля да пробвам пак да давам закуска, но се чудя каква да е. На обяд е зеленчуково пюре с месо/жълтък. Следобяд е каша с плодове. Ако и сутрин давам каша с плод или млечна дали няма да е много?

Глутен още не съм вкарала, но ще гледам на 7++ да го направя.

Четох някакви неща на Маги Пашова и се изрази против инстантните каши и ми стана странно, защото си мислех че са ок. Нали например кашата ориз си е чист ориз смлян на прах, дали ще го купя така или аз ще си играя да го меля каква е разликата. Нещо пак се ошашках на тема храни и с какво да го храня.

# 497
Някой да има ефективен резултат от кремче за брадичка, изрината и вече като лишей стои червена от лигите от никнещите зъбки?

# 498
https://woodenspoon.eu/produkt/sos/
Според нашата педиатърка не е проблем да я мажем, беше по повод други пъпчици по лицето. Иначе аз вървя постоянно с една кърпа и бърша лиги...

Някой да има ефективен резултат от кремче за брадичка, изрината и вече като лишей стои червена от лигите от никнещите зъбки?

# 499
Ние имаме музикален прожектор агънце на vtech, така се казва. Много яка работа ми върши. Закачено е на решетките на кошарата и вечер като я приспивам, пускам мелодийките, също така понякога пускам и прожектора да свети на тавана. от скоро взе да се заглежда там. Но сензорът при тази играчка веднага се включва при плач. Общо взето е много полезна, тя ни е подарък и занапред ще ми е идея за подарък.

# 500
  • sofia
Зайче, може ли линк и от кой месец я ползвате? Подозирам, че ако сега чак започна с подобни играчки, няма да имат този ефект, който имат (ако имат) при започване от новородено
Ние имаме музикален прожектор агънце на vtech, така се казва. Много яка работа ми върши. Закачено е на решетките на кошарата и вечер като я приспивам, пускам мелодийките, също така понякога пускам и прожектора да свети на тавана. от скоро взе да се заглежда там. Но сензорът при тази играчка веднага се включва при плач. Общо взето е много полезна, тя ни е подарък и занапред ще ми е идея за подарък.

# 501
Разбира се, това е линка - https://rayatoys.com/muzikalen-prozhektor-vtech-agantse

Всъщност когато бебето се разплаче, сензорът започва да пуска мелодийки, но аз веднага давам биба. Иначе ако чакам само от мелодийките да се успокои, няма да стане. Поне при нас е така, защото Беба е свикнала много с биберона и има вечери, когато се усеща, че не й е в устата и почва да нервничи и да реве. А ако ти си установила, че от някакви звуци, мелодии и тн. Се успокоява, може да пробваш. Не е прекалено скъпа, даже тук е била намалена ама вече е изчерпана. Явно в рая тойс има намаления.

# 502
Момичета имам нужда от помощ;)
Утре трябва да пуснем задължителните кръвни изследвания за 6месечна възраст. Не мога да намеря направлението и не знам какво да изследвам. Ясно е че ще е платено, за урината знам. Може ли някоя да снима кодовете в направлението които искат и да ми ги пусне или тук или на лични.
Благодаря предварително ! Wink

# 503
Фрии достатъчно е само да кажеш в ланораторията, ще пускаш кръвна картина за бебе на 6м те знаят какво да пуснат, аз така направих платено, защото прегледа и беше след месец и не исках да чакам.

Европа моя съвет е да изчакаш със закуската като има въведен глутен и млечни, иначе много еднообразно ще е яденето и много каша ще стане, така мисля аз. Ако е след въведени млечни к глутен ще е друго. Кисело мляко с плодове,  кус кус със сирене.  Аз въведох на 6м глутен и сега на 8 ще въведа млечни.

# 504
Milena, благодаря, така реших - ще изчакам да въведа глутена. Най-много малко плод за опитване 20-30гр. прясно направен на пара. Имам около десетина пакетчета замразена кърма средно по около 50-60мл. и реших да я давам сега сутрин докато въведа глутена, но изненадаааа - зайо не иска да я пие 😞 Пакетчетата (Лансилох) миришат ужасно и съответно кърмата мирише ужасно и той категорично я отказа. Отива на боклука…. Жалко за часовете цедене.

Фрии, направленията вече трябва да са електронни - нашите са такива и се виждат в системата (ако работи 😄) - само егн на бебето казваш и кога е издаден. Може педиатъра да ти го прати на вайбър - при нас така процедират. Друг е въпроса, че трябваше да може да види и резултатите, но това не проработи 😁

# 505
Направленията са електронни вече и човек въобще не може да види какво е назначено или код за специалист, аз нали имах такъв казус с направлението за нефролога. Но пък за кръвните даже не са ми искали отрязъка, по ЕГН на бебето веднага им излезе. Пълна кръвна картина и урина, в общи линии това беше.

Europa, едва ли е от пликчетата, но замразената кърма променя вкуса си по принцип, а след претопляне съвсем и и аз съм чувала, пе не всички бебета я искат.

# 506
Да, Бадемче е права, моята също не пожела да пие размразена кърма и отиде в канала.

Europа, ти се налада да спреш кърмене ли?
Може да даваш след мляко като междинна и плодов пауч, но трябва да има млечно хранене, заради калориите, иначе ще си ги наваксва нощем

# 507
Иска ми се значително да намаля кърменето тъй като се чувствам доста изтощена вече, косата ми пада ужасно много, проблем с венците се появи… не знам колко ще издържа още. Може и недоспиването да се отразява. Иначе гърдите ми произвеждат…

# 508
  • Враца
Привет, момичета!
Калоян утре прави 7 месеца, въвела съм всички основни зеленчуци, плодове, сега напредвам с месата, а вчера дадох жълтък. С кое хранене да продължа след това и какво да въвеждам. Следобяд яде каша с плодово пюре, оризова или от царевица засега, чудя се млечни каши кога се въвеждат и нужно ли е изобщо, ако дохранвам след това с кърма.

# 509
Europa пиеш ли витамини? Храниш ли се разнообразно?пускала ли си хормони и витамини да се види как са? Не те карам да кърмиш всичко е както го усещаш ти. Защото при мен и доста мой познати косопада намаля до почти нормални граници. На мен ми се искаше да има повече интерес моята към храна... ама няма... ще се кърмим до 1ви клас Joy
Мая ти си преценяваш за млечните каши, не са нужни, за мен са излишни калории, аз купих да имам за всеки случай, ако отказва друга храна... ама тя е алергична, та по - добре. За да продължиш според мен трябва са са въведени млечни, риба и глутен. Аз мляко и риба на 8м ще въведа.

Общи условия

Активация на акаунт