Родени през Март - тема 4

• 22 051
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Батко й проговори на 3 г., дано и тя не е така, че ще се гръмна...но пък от друга страна в момента нямам никакви очаквания за дълъг период напред и има поле да ме изненада Grinning

# 571
А какво ще кажете за дървото, което ни чака със смяната на времето;)
Ще има в 6ч...КУКУ Wink

# 572
Някъде четох съвет да се измества режимът с по 15 минути. И наистина помага - започнах да я къпя с 15 минути по-късно и така 2 дни, на третия с 25 минути и така изместих къпането с един час. От там и лягането и вече се буди към 09:30 Hug но пък аз се събуждам в 06:00:joy:

# 573
За смяната на часа аз постепенно изместих заспиването в 21ч и тя започна да се събужда към 8ч вместо в 7ч.Но все още през нощта се събужда по няколко пъти.
Срички си казва мамамама,бабабаба и т.н. когато тя си иска.
Не пълзи и не се изправя,стабилно стои седнала аз като я поставя.И  като е по коремче се избутва назад с ръце.  
На 20.10 изби първото зъбче,а към днешна дата вече са 3 😀 Два горе,които се виждат вече като се усмихва и един долу.

# 574
  • sofia
И моят бебок вече сричкува - бебебв, баба, дадада, дай 😀
Седи отдавна стабилно; пълзи от месец и половина и от около месец се изправя на мебелите - което е свързано с често падане и ми е голям стрес. Постоянно го следя къде е и го заграждам с възглавници, за да пада на меко, ако пада.
Ние имаме голям проблем със спането нощем - има нощи, в които се буди през 1 час. Също, не иска да си спи в легълцето и неминуемо се стига до вземане при нас в ранните часове сутрин. Чудя се как да подходя, най-вече за да спи продължително. Ако спи по-продължително, няма да се стига до вземане при нас… Някакви идеи?

# 575
Тру, колко спи през деня?

При смяна моята си стана стандартно в 6 по ново му, което е идеално, аз очаквах в 4 да стане Simple Smile легна в 20:10ч, 11ч почти спа.

# 576
  • sofia
Сумарно спи през деня 2.30-2.45 часа. Не е като да спи много. От последното спане се буди към 17-17.30. Уж ги следя тези неща, но нещо… Зъби ли са, не знам.
Тру, колко спи през деня?

При смяна моята си стана стандартно в 6 по ново му, което е идеално, аз очаквах в 4 да стане Simple Smile легна в 20:10ч, 11ч почти спа.

# 577
Тру, моята и тя се буди през нощта.
Имаше един период през 20-30 мин.Съответно съвпадна и с това,че аз се разболях и ми беше адски лошо,а на нея избиваха зъби .Спеше при мен на спалнята.
Показаха се зъбите и значително намали събужданията до към 5-6. Не я кърмя всеки път,погалвам я и пея и така се унася пак.
А преди месец се събуждаше само 1 път към 3ч.
Дневния сън е не повече от 2ч,а дремките 3 или 2,зависи.

# 578
Зайо също не иска да спи в кошарата си, при мен е и постоянно ме проверява дали съм до него. Мисля че е свързано със зъбите, защото досега не е бил чак такъв гушльо. Долу има два, които избиха заедно, горе се е показал един страничен и сега се мъчат и централните. Аз също осъзнах, че няма смисъл да предлагам гърда на всяко помръдване нощем. Достатъчно е да ми усети ръката или да го гушна, но като цяло започна да ме тормози това съвместно спане най-вече защото като заспи искам да стана да свърша нещо, а не мога да го оставя сам на спалнята (вече падна два пъти въпреки барикадите ми от възглавници). Така се редуваме с бащата ако не успея да го прехвърля в коша Sad

# 579
  • sofia
Благодаря за споделянето, момичета. Явно не е само при нас това. Не, че това ме успокоява, но явно при част от бебчетата е така. Той до началото на 5-ти месец спеше супер, само с едно будене около 4.00. Но в момента сме…
Относно паданията - всеки ден имаме по едно и много се стресирам. Но той постоянно се изправя, държейки се на мебел, диван, стол, та направо си трябва каска..

# 580
Паданията при нас на ден са по 2-3. Онзи ден падна на тила си върху плочките. Толкова дълго не е плакала до сега. Ама не успявам винаги да са спася. Особено като си играят с каката.
Спането при нас от месец е ужасно. Или по-точно аз не успявам да спя. Няколко вечери си мислех, че се събужда, но после осъзнах, че е на сън. Понякога се смее, друг път си приказва, по-рядко пищи. Понякога е на всеки час. Аз съответно всеки път ставам да видя какво става и често й давам биберона, за да не събуди останалите. Между временно завивам каката. Така се разсънвам, дремна малко и пак ставам. Чувствам се като парцал.
Ощя няма зъби. Тя си пълзи от около 2 месеца, седи даже от преди това, изправя се много (седи по 10 мин подпряна. Може и на 1 еъка) и по-често казва аббаа и мама. Като я държа за ръце слага вече сама краката един пред друг и стига до 5,6 крачки. В паяка реве, защото  се чувства вързана на едно място.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 22:23 от mety

# 581
  • sofia
Момичета, които сте захранили с почти всичко, давате ли кърма/мляко и кога?
Аз давам сутрин около 7 и вечер. Между тях имаме хранене в 10, 13.00 и 17.00. Порциите са +-200 гр. И нощем го кърмя, обаче. На обяд винаги пюрето е с месо или жълтък. Междинните хранения са млечни каши с добавено около 100 гр плодово пюре, като общо е около 200 гр.
От известно време ме гложди съмнение дали не се буди от глад нощем? Тази вечер, например, беше мега нервен и сучеше много лакомо, все едно не е ял цял ден… Също съм забелязала, че ако след някое от храненията денем му предложа след това мляко, никога не отказва и си суче не малко. Та, не знам вече - малко ли му е храната или по навик суче…При вас как е?

# 582
Сутрин като се събуди и вечерта преди да заспи суче. През нощта 2 пъти задължително. Цяло лято имаше 1 нощно, но си върна още едно.. 😪 Към 10-10.30 закуска, към 13 обяд, 16-17 следобедна. Понякога 2ч след СЗ суче пак. И аз мислех че се буди от глад и че му е малко през деня и за това добавих закуската сутрин, която се пада 2ч след като е сукал сутринта. Ами нищо не се промени.
Май докато сучат ще се будят. 🤓

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 22:34 от Bubbless

# 583
Моята е захранена с почти всичко, но предлагам да суче винаги когато мога(ако сме на вън не суче, не иска). При изядени 150гр месно-зеленчуково пюре след макс 1ч търси да си суче, ако не и предложа ще изкара 3ч, ама нощем ми се буди 3 пъти,  а ако си приеме достатъчно калории през деня не се буди нощем или макс 1 път. Та за сега ще предлагам и цица след пюре/каша, като няма заместена закуска и СЗ.

# 584
Момичета имам въпрос Wink
Дани е на 7 и половина. Яде пуйка,заек,пиле,телешко и свинско.
Кога да включа агне и риба?

Общи условия

Активация на акаунт