Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 635
  • 651
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Кой се е оплакал от това? Имаше възмущение за коментари на квестор пред деца, а не за четене на задачи. Вече съвсем се разми темата ...

# 451
  • София
Какво е казал квесторът, какво е разказало детето и как се изнесено в бг-мама съм почти убедена, че са 3 различни неща.
Аз се възмущавам на претенциите на майките.
Като искате да си пращате децата по състезания, си ги подготвяйте. А не после да прехвърляте вашите собствени неуспех на другите.

# 452
  • София
И как разбрахте че детето не е било подготвено? Може да се е притеснило и да е блокирало на думата "последователни". Хайде стига съчинения по картинка...

# 453
  • пустинята Гоби
Стана вече досадно. Разбрахме, че родителските претенции са възмутителни и че тук сме се събрали маминки с амбиции, не е нужно да се повтаря през пост.

# 454
Нека да приключим с коментарите за състезанията,че се създава излишно напрежение😉хубаво е да следваме добрия тон в групата!
Аз също,макар и отдавна съм имала празник на буквите,че и с корона.При големите ми деца нямаше корони,а си бяха изработили съответната буквичка от картон,сега обаче дребното ще е коронясано с "О".Имало е томбола,за да няма сърдити.Тържеството ще бъде в класната стая с родители и директор.
Нещо отново има доста болни дечица,дано успеят с репетициите.

# 455
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
При нас, децата бяха рисували покани, и ни ги дадоха.
Мъжа ми се шегува, че детето писало, че е покана за мама,
и не пишело нищо за тате, та не знаел дали ще го пуснат Grinning

# 456
В нашето училища тържеството беше миналата седмица. училището покани външна фирма за провеждането му. Платихме по 18 лева за спектакъла. Децата бяха облечени с тоги с различни букви. Имало е игри и са правили различни думички подреждайки се един до друг. Забавлявали са се и бяха доволни. Почерпка не е имало.
През април ще имат еднодневна екскурзия, а в края на май зелено училище.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 14:08 от Monza

# 457
  • Sofia
Аз изобщо нямам спомен да съм имала такъв празник Laughing
Нито снимки.
Синът ми в първи клас беше изцяло онлайн, така че не е имал.
Сега с дъщеря ми за пръв път чувам за съществуването му. Баба й беше на родителската среща и ми каза, че трябва да събираме някакви пари за празника на буквите и изобщо не вдянах за какво става въпрос.
Благодаря, че ми разяснихте Blush

# 458
Аз имам спомен. Бяхме 37-38 деца и буквите не стигнаха за целия клас. Аз бях читанка и ме бяха облякли в една кутия нарисувана, като кориците на читанката. Сричах ужасно, но заслужих честа, защото бях много жилава и здрава, а Читанката тежеше и не всеки би издържал да я носи два часа. Буквара беше отличникът на класа и аз се наредих до него заради здравия си гръб.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 14:06 от Monza

# 459
  • София
При нас не знам дали вместо тържество за буквите, но са поканили писателя Никола Райков на 6 април. За друго отбелязване не се чува.

# 460
и не пишело нищо за тате, та не знаел дали ще го пуснат Grinning
"Тате" след тържеството за Левски не иска и да чуе вече за други. Лошото е, че и на мен са ми досадни. Търся баба под наем да ходи. Още мисля схема как да го пратя пак него под оправданието, че съм на родителска 2 дни по-рано.
Много ми хареса идеята за поканата на Никола Райков. Що и нашите не се сещат, че да запалят малко интерес поне в тия деца относно четенето?!
Брей, направо ме разбихте с тия спомени от време оно. Завидях за паметливостта, която и аз едно време имах, ама се изгуби някъде по трасето последните десетина години.

# 461
Хехе, и аз помня моя празник на буквите:)))
Ходихме с поли с плисета, само аз бях с някакъв пеньоар, понеже правехме представление и аз бях майката, която караше децата да четат. Затова - всички облечени официално с панделки и полички, па аз - с пеньоар. Simple Smile))

# 462
  • Русе

Здравейте. Пиша ви , защото вече наистина съм отчаяна. Имам чувството, че моето дете пише най-грозно и според класната, която му е зачеркнала правилно изписаните изречения , има 3 с два минуса ....  Първото изречение,да изпуснал е думи и е драскал, но следващите 3 са правилни.
Единствено е объркал гората с главна буква и славей. Но тя не е приела за вярно изписани и трите изречения. Попитах я защо : не се стараел , не пишеш красиво ,издвам му разчитала.
На предната диктовка наистина имаше сгрешени думи и пак тройка.

Два пъти го накарах да я препише. Не мога да му счупя ръката от преписване ..... По един и същ начин си пише. Наистина съм много разстроена. Дайте ми съвет, насока, мнение ....

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 08:03 от lorito5678751

# 463
Lorito, не се притеснявай толкова и ако това ти е комуникацията с учителката не се надявай на по-добро положение.
Почерка на всеки човек е различен и разбира се, че е видно че детето ще пише грозно. И нито е първото. Нито последното. Учителката е права че трябва да подрежда, да не почва изречение в средата на листа. И не е лошо да ги преписва, все пак не са война и мир а две изречения. Това с оценки в 1 клас идея си няма от къде се е появило, защото е безумно за децата, родители и учители. Приеми, че детето ти не е перфектно, няма да е отличник и се опитай да му помогнеш. Логопед? Защото изпуска думи. Психолог? Защото явно губи концентрация. Спокойна майка? За да му вдъхне увереност.

# 464
Да, грозно написано е, но е четливо. Детето е в първи клас, децата са различни. Как се стимулира детето да стане по-добро? Като му задраскаме правилното изречение? Казвам това като учител (не съм начален учител), който се мъчи да разчете какви ли не почерци. Вярното няма как да задраскам.
Като майка на първокласник обаче казвам, че съм съгласна, че работата на учителя е да поправя децата. Моето дете пише правилно и четливо, НО...ужасно грозно. Виждам го, разбирам го и няма драми. Взех му тетрадка с думи и изречения и той да повтаря отгоре. Буквите му са широки, излиза от редовете, но той много бърза. Ако пише по-бавно, нещата са значително по-добре. Знам, че няма да стане по-красиво. Освен това пише с лявата ръка, почти не съм срещала човек, който пише с лявата ръка, да пише красиво. Не се изнервяйте, подкрепяйте детето, за него това, което прави, е трудно. Нека преписва текстове и толкова. От комуникацията с госпожата мисля, че няма да постигнете нищо.

Общи условия

Активация на акаунт