Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 636
  • 651
  •   1
Отговори
# 435
А някой ще ме светне ли защо празнуваме ден на буквите март месец?
Всички сме минали през Празника на буквите. Има го от 1971 година насам без прекъсване. "Букварът става Читанка, дето вика един сладур, както Теленор става Йетел!".
А ти защо не помниш, че си имала такъв празник? Снимки с коронки на главите нямаш ли?

# 436
  • Бургас
Аз даже помня коя буква имах на короната Simple Smile Пък беше миналия век .
Нашият празник не знам кога точно ще е. Госпожата раздаде думите миналата седмица и от днес започват репетиции. Малката много се вълнува, научи думите още първия ден и обикаля след мен ,баща си и сестра си да я изпитваме.

# 437
А ти защо не помниш, че си имала такъв празник? Снимки с коронки на главите нямаш ли?
Е, а де. Спомените ми стигат до 9-10 клас, преди това е мъглявина. Добре ме подсети за снимки обаче.
Ясно, вече разбрах що за празник е.

# 438
И аз не помня такъв празник, на 31 съм. За корони с букви пък съвсем 😳 Голяма работа като не го помним, важното е децата да се научат да четат и пишат правилно. Нека има празник, няма лошо.

На нашите деца ще им даваме книжка и някаква почерпка в стаята. Корони и пиеси няма да има. По 20лв събирахме.

Има принтер и за класа, и отделно училищен. Купуваме само хартия и тонер-касета.

Моето дете чете гладко, но пак някои задачи не ги разбираше напълно от кенгуруто. То просто е с прекалено сложни за средностатистически първокласник задачи, нека почнем от това. Детето ми отиде за опит, макар да има някакви заложби в тази посока. Нужно е разбиране от двете страни - сигурно има деца, на които мястото им не е там, но и квестори, които биха могли да бъдат по-обрани. На децата малко им трябва да бъдат наранени в душичката, както ми се видя в пример из коментарите.

# 439
  • София

Не им стига възпитанието да четат задачите на децата ли?
Толкова е безумно това да си пращате децата, които не могат да си прочетат задачите самостоятелно, на състезание по математика, че оставам безмълвна.
Неадекватното поведение на родителите по каква причина следва да се толерира?

Аз пък оставам безмълвна как на голям човек му куца четене с разбиране, за първокласник да кажем е приемливо. Моето дете чете отлично от детската градина, не знам кого от темата имате предвид с "пращате". Попитало е за значение на дума. Ако не е разрешено госпожата му казва, че няма право да я обяснява, ако е разрешено я обяснява.  За другото дете, което е чело на глас вече коментирах - не е възпитателно, нито поучително това поведение на учител.

# 440
  • Бургас
Скрит текст:
А някой ще ме светне ли защо празнуваме ден на буквите март месец?
Всички сме минали през Празника на буквите. Има го от 1971 година насам без прекъсване. "Букварът става Читанка, дето вика един сладур, както Теленор става Йетел!".
В интерес на истината голямата ми дъщеря нямаше такъв празник. Набор 2012 е, бяхме в пандемия, затворени и он-лайн обучение.

# 441
  • пустинята Гоби
Скрит текст:
Резултатите до 30.03. Първокласничката е била в една стая с батко си и той ми каза, че два пъти питала квесторката за значение на дума. Втората била "последователно". Квесторката й се сопнала. Изкоментирала друго дете, че чете на глас още, а тръгнало на състезание. Що за отношение. Иначе и двамата решавали каквото могат.

Съвсем на място.
Що за родители, бих попитала аз.
Що за коментар?  Предполага се, че квесторите са учители, а учителите би следвало да имат елементарно възпитание.
Не им стига възпитанието да четат задачите на децата ли?
Толкова е безумно това да си пращате децата, които не могат да си прочетат задачите самостоятелно, на състезание по математика, че оставам безмълвна.
Неадекватното поведение на родителите по каква причина следва да се толерира?
Всъщност аз също съм на мнение, че деца, които не могат да четат нямат място на олимпиадата, която не е задължителна и е за самостоетелно решаване. Това не оправдава грубото и неадекватно отношение. Каквото е и твоето в момента. Олимпиадата мина и замина, ама ти държиш да се пенявиш.

Аз съм на 44 години и имахме празник на буквите, точно с корони. Имам снимка, трябва да я изровя да я покажа на децата. Баткото нямаше такъв празник, защото беше пандемично време и изкара втория срок на първи клас вкъщи.

# 442
  • София
Ми май не разбрахте че детето не че не е могло да прочете, а че не знае значението на думата...що за оправдание е това спрямо дете на 7-8г...

# 443
  • при моите деца .....
Аз съм имала празник на буквите - 1984 година, имам снимки....
Дъщеря ми имаше в актова зала с баби, майки..... 2012 г.
Сега на сина ми ще бъде в библиотеката, ще се запишат за читатели и ще си изберат книга... Ще се включат за седмицата на четенето, но ще е без родители ☹️.

# 444
И ние не сме поканени на нашия празник на буквите. Ще организират състезания между класовете в училището, и ще имат кетъринг. Кетърингът мисля, че е добра идея. Но ще видим в крайна сметка. По 10 лв събрахме, няма включени напитки.

# 445
Ние току отскачаме от буквите към Кенгуру-то. Нашите квестори са били с инструктаж да не четат на първолаци, но те са им и чели, и разяснявали каквото ги попитали децата. Децата бяха доволни. Мислят си, че всичко са си решили Stuck Out Tongue Winking Eye
А за Празника ще имат аниматори с тематични игри, торта и книжка за подарък.

# 446
  • София
Ми май не разбрахте че детето не че не е могло да прочете, а че не знае значението на думата...що за оправдание е това спрямо дете на 7-8г...
И като не е подготвено детето, да не ходи по състезания.
Ако беше добре подготвено предварително, нямаше да има неясноти.
Осъзнавате ли, че тези състезания са за деца, които са с повече капацитет от масовката? Изобщо не е нужно да ходят всички... То затова е състезание.
А квесторът какво е казал, как е преразказано и как е изнесено в интернет обикновено са 3 различни неща.

# 447
  • София
Ами извинявайте че пускаме нашите некапацитетни деца между капацитетните , какво повече да ви кажем... 😂

# 448
Всеки има право да ходи по състезания и въобще, където решат родителите му.

# 449
  • София
Ма разбира се. Обаче да не се оплакват после, че не искали да им четат задачите Joy

Общи условия

Активация на акаунт