Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 641
  • 651
  •   1
Отговори
# 420
И при нас ще има празник на буквите след две седмици,подаръци за г-жите не предвиждаме,но всяко дете ще поднесе цвете,а за почерпка -шоколадови бонбони.Има да научи 2 стихчета и една скоропоговорка.
Домашни няма,всичко пише в у-ще и през уикенда се упражняваме с диктовка и задачки.Ако нещо го затруднява се старая да го обясня и затвърдя още на деня(ако се сети да си каже,рядко се налага).
Като цяло хич не са малко попълнените страници-то буквар,помагала,листи,уч.тетрадка+преписи и диктовки.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 421
И моят успява да напише в училище, но не всички деца са така. Рядко остава за у дома, и това е по Бел. Сега има да преписва една диктовка с дж, защото в петък го взех рано, и не е успял. Имат доста работни листове.
За краснописа - какво му стана, не знам. Но вече цяла седмица се старае, пише прекрасно, чак не знам откъде дойде това желание. Преди пишеше леле-мале... Можеше да пише красиво, но не иска. А сега - иска. Може би, понеже все си говорим у нас, и нещо да е влязло в главата?? Или защото госпожата е казала че този, този и този пишели с левия си крак. Simple Smile) Това го е запомнил и сега ни го повтаря всеки ден Simple Smile)

# 422
  • пустинята Гоби
То и ние нямаме домашни за вкъщи, всичко се пише в училище, ама като боледува нали виждам какво правят. А понякога вземам детето на обяд, че се случва да работя от нас и си пише вкъщи. Общо взето за 30 минути работа. В училище го правят за повече време, ама там работят по-бавно, обяснява се. Аз само отбелязвам домашното и после проверявам. Той си знае какво трябва да прави.

# 423
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Събирате ли пари с които ще се купят подаръци на децата за празника на буквите? Ако да, по колко и какви подаръци?

Ние събираме по 20 лв. - за книжка, грамота и почерпка.

Теди няма домашни. Пише всичко в училище. Вкъщи обаче постоянно пише и решава задачи по разни книжки, които купих. И разнася учебниците си по български и математика. Стигнах до там, че да ги крия.

# 424
  • Бургас
Пари за празника на буквите не събираме -скоро събрахме по 30 лв, защото парите в касата бяха свършили (септември събрахме по 50 лв)
Домашни за съобта и неделя нямат. В понеделник носят раниците, в петък ги взимат,за да можем да рагледаме какво са учили и да се подпишен ма тертрадките, до подписа на госпожите
Искам да ви попитам, как решихте въпроса с преснимането на допълнителни неща ,които госпожите дават на децата? Ние досега купувахме ваучер в книжарницата до училище, но родителите предложиха за септември да вземем принтер.

# 425
  • София
Много по-икономично ще е с принтер. Не знам кога и с какви средства е купен, но е още отпреди випуска на батко й. Купуваме само хартия.
Домашните се пишат в училище, за събота и неделя на този етап някое упражнение по БЕЛ от помагалото - думи и текст. Знам, че в края на учебната година учебниците са минати, попълнени са всички страници от учебните тетрадки, а от сборниците-помагала остават някои свободни страници. Понякога им дава единични листове с упражнения, но на този етап всичко е в училище.

# 426
Доколкото знам купуваме само хартията.

# 427
  • софия
Ние за празника на буквите събираме по 30 лева, като част от тях са за касата, тъй като там свършиха парите.
Домашните през седмицата, дъщеря ми пише в училище, но задължително се дават по няколко листа А4 за събота и неделя.
Относно разпечатването на материали в началото на годината се събират пари за ползване на училищния принтер, това важи за всички класове.

# 428
  • пустинята Гоби
При нас наследения принтер сдаде багажа и купихме нов със събраните пари от септември от касата на класа. Нещо между 400 и 500 лева ми се върти като цена, че беше, някакво комбинирано устройство за разпечатване е, не мога да се сетя как се казваха. Според вас удачно ли е да се носят цветя на празника на буквите? Смятам да взема, ама на коледното тържество само аз носех и ми стана леко неудобно, ама какво да направя, така съм си свикнала като учителско чадо, да купувам цветя по всеки повод.

# 429
  • софия
При нас наследения принтер сдаде багажа и купихме нов със събраните пари от септември от касата на класа. Нещо между 400 и 500 лева ми се върти като цена, че беше, някакво комбинирано устройство за разпечатване е, не мога да се сетя как се казваха. Според вас удачно ли е да се носят цветя на празника на буквите? Смятам да взема, ама на коледното тържество само аз носех и ми стана леко неудобно, ама какво да направя, така съм си свикнала като учителско чадо, да купувам цветя по всеки повод.
Според мен е удачно да се подари цвете.

# 430
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ний ще подаряваме ваучери за книжарница за "Деня на буквите".

# 431
А някой ще ме светне ли защо празнуваме ден на буквите март месец?

# 432
Ние празнуваме взимането на цялата азбука и това, че са се научили да четат.

# 433
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А някой ще ме светне ли защо празнуваме ден на буквите март месец?
Щото свършват Буквара, и започват Читанката

# 434
  • София
Скрит текст:
Резултатите до 30.03. Първокласничката е била в една стая с батко си и той ми каза, че два пъти питала квесторката за значение на дума. Втората била "последователно". Квесторката й се сопнала. Изкоментирала друго дете, че чете на глас още, а тръгнало на състезание. Що за отношение. Иначе и двамата решавали каквото могат.

Съвсем на място.
Що за родители, бих попитала аз.
Що за коментар?  Предполага се, че квесторите са учители, а учителите би следвало да имат елементарно възпитание.
Не им стига възпитанието да четат задачите на децата ли?
Толкова е безумно това да си пращате децата, които не могат да си прочетат задачите самостоятелно, на състезание по математика, че оставам безмълвна.
Неадекватното поведение на родителите по каква причина следва да се толерира?

Общи условия

Активация на акаунт