Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 640
  • 651
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Не му се впрягам на това състезание. На принципа съм, че е хубаво ако му се покажат задачите на детето да се види дали ще поеме материята, защото са различни. Две вечери баща й се позанимава, че е математик и толкова. Ние нямаме амбиции за ранна математическа гимназия, но за родителите, които имат, това е балообразуващата формула за след 4 клас в СМГ. Кенгуруто е с доста ниска тежест, с най-висока тежест е състезанието Математика за всеки на СМГ.

# 406
  • пустинята Гоби
Няма как квестори да са преподавателите от СМГ при условие, че състезанието се провежда в много училища.

Абе, хора, много се вживявате, това е просто едно незадължително мероприятие. И аз съм завършила МГ с профил математика, отделно съм почнала да решавам усилено задачи от 1 клас, защото майка ми много държеше на този предмет, че там й беше силата Rolling Eyes. Не съм с увреждания и нищо не ми е станало, че съм си чела и разбирала задачите от 6 годишна.

Я кажете в колко почва пустото му Кенгуру да не ровя да търся, че да знам кога да ида да си прибера състезателите? Намерих го - в 12 часа, ако на някой му трябва.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 11:18 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 407
Здравейте,
И ние днес сме на вълна Кенгуру. Но задачите и на мен ми се виждат по трудни от тези по МБГ.

Има ли участвали в състезанието по родинознание "Моята Родина", което беше наскоро? Знаете ли кога излизат резултатите?

# 408
Идвам да разкажа как е минало състезанието днес. Миналата седмица им дадох да решават задачите от миналите години. Момченцето не разбираше задачите и не  можеше да реши нищо. Момиченцето решаваше поне половината, но не немалко задачи я затрудняваха. Разказите им от днес бяха в противоречие с възможностите им. Синът ми ги бил рещил и даже му останал един бял лист и нарисувал на него нещо. Момиченцето решавало каквото може, но последните задачи били много трудни и се разплакала. Очаквам от него минимален брой точки, а от нея достойно представяне.

# 409
Кога ще изскочат резултатите?

# 410
  • София
Резултатите до 30.03. Първокласничката е била в една стая с батко си и той ми каза, че два пъти питала квесторката за значение на дума. Втората била "последователно". Квесторката й се сопнала. Изкоментирала друго дете, че чете на глас още, а тръгнало на състезание. Що за отношение. Иначе и двамата решавали каквото могат.

# 411
  • София
Резултатите до 30.03. Първокласничката е била в една стая с батко си и той ми каза, че два пъти питала квесторката за значение на дума. Втората била "последователно". Квесторката й се сопнала. Изкоментирала друго дете, че чете на глас още, а тръгнало на състезание. Що за отношение. Иначе и двамата решавали каквото могат.

Съвсем на място.
Що за родители, бих попитала аз.

# 412
  • София
И какво ще спечели квесторката като унижи едно дете? Ще го направи по-умно или по-добро?

# 413
Здравейте! Събирате ли пари с които ще се купят подаръци на децата за празника на буквите? Ако да, по колко и какви подаръци?

# 414
  • пустинята Гоби

Съвсем на място.
Що за родители, бих попитала аз.
Що за коментар?  Предполага се, че квесторите са учители, а учителите би следвало да имат елементарно възпитание.

# 415
  • София
Здравейте,

Колко домашно получават вашите деца като брой страници по Български и Математика общо да напишат (имам предвид всичко учебници, учебни тетрадки, помагала)?
Питам, защото детето ми има проблем с концентрацията, а почти всеки ден има по около 7 страници на ден общо (3 страници сутрин и 4 страници като домашно) и като обем, въобще не се справя.

# 416
  • Sofia
Много са. Не съм ги броила, но да, поне 7-8 има със сигурност. Само помагалата им са поне по 2 на предмет. Като включим и учебник, учебна тетрадка + хвърчащите листове и става....
И моята е бавна и постоянно има да донаписва домашни вкъщи.

# 417
Събираме за подарък книга по 6 лв.
Домашните са малко при нас - от Таралежко една страничка преди да го изпишат, Математика тетрадката, четене от Буквара и диктовка няколко думи с взетите букви и 5-6 кратки изречения. В петък има ИУЧ и домашното е кратка диктовка от задната страница и един лист задачи.
Така и не разбрах истерията с Кенгуруто, но е двустранно - амбицията на някои родители вероятно си е дразнеща за квесторите. И аз мисля, че деца които не могат да четат и разбират нямат място все още на състезания, било то и математически. При нас само 3-4 се явиха, като само едно от тях е със златен медал от другите състезания. Моята се справи чудесно с тренировката, само 2 грешки направи, ама чак пък да я пращам ... айде няма нужда.

# 418
  • пустинята Гоби
Ама каква амбиция, Кенгурото е най-лесното състезание. В първи клас наистина е безсмислено ходенето, но нашата учителка каза, че е добре да се пробват децата, да свикват. Навремето баткото ходи само на него и така си и остана досега - на другите не иска да ходи, на Кенгурото иска. Очевидно е че нямам амбиции с математика, то или се ходи на уроци и всички състезания или никъде, ама като иска на Кенгурото поне, пак добре. Задачите са логически и няма лошо да се усвоят за обща култура. На квестора не му е работа да се дразни на родителите, а да пази реда. Явно за Вас е нормално учител да е невъзпитан и груб, а квестора е можел е просто да обясни на детето, че задачите се решават самостоятелно и ако не може да ги разбере се пропускат.

При нас домашните са 3-4 страници като броя и преписа на урока, който реално е най-дълъг и труден. Математиката е една страничка, евентуално ако има нещо по български да е толкова и другото е препис в тетрадката на урока. Моето дете пише с краката си, но иначе се оправя с домашните. Обаче на родителската среща учителката каза, че на някои деца им е по-трудно, защото се разсейват, явно е нормално, все пак са първи клас и в стаята е шумно. Вероятно вкъщи по-лесно биха учили, ама..

След 2 седмици ще имаме “Празник на буквите”, децата имат да учат по 1-2 кратки стихотворения.

# 419
Ние нямаме домашни през седмицата. Раницата стои в училище и нищо не се взема от нея.

Общи условия

Активация на акаунт