Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 614
  • 651
  •   1
Отговори
# 495
Моят с 42 точки. Сгрешил е почти всички задачи от тези с по 3 точки. Решил е последната за 5 точки и почти всички за по 4 точки. Ми квото, няма да го тормозя.
Сега го е яд на себе си най-много. И още повече, че батко му е първенец в областта за неговия си клас.
Да си знае, че трябва да е съсредоточен, а не да брои мухите. Догодина - повече Simple Smile

# 496
  • пустинята Гоби
42 точки са си много добре за първи клас. Догодина повече щом има желание да решава задачи. Аз нямах време да се занимавам с моето първолаче, защото се налага да обръщам много внимание на брат му тази година, но догодина може да го почна по-отрано и по малко, че така или иначе домашни за вкъщи няма.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 15:01 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 497
Моите имат 46 и 49 точки. Бях им разпечатала задачите от минали години, но им бяха трудни и реших да не ги мъча.

# 498
Моят син е с 60 т , но в  класа има  2-3 деца с по 68- 75т , та неговия резултат не го сметнах за голямо постижение . Но те са толкова много и дълги задачи , а моят син си пада малко хиперактивен , та не очаквам да е седял 90 мин съсредоточен , и почти сигурна съм, че последните  задачи дори не ги е прочел.Догодина би трябвало да се справят по-добре.

# 499
Моят син е с 60 т , но в  класа има  2-3 деца с по 68- 75т , та неговия резултат не го сметнах за голямо постижение . Но те са толкова много и дълги задачи , а моят син си пада малко хиперактивен , та не очаквам да е седял 90 мин съсредоточен , и почти сигурна съм, че последните  задачи дори не ги е прочел.Догодина би трябвало да се справят по-добре.
Моят син не може да концентрира. Минал набързо задачите и после изрисувал листа за чернова от двете страни.

# 500
  • Разпиляна във въображението
Къде мога да намеря задачите от тази година? Откривам само отговорите.

# 501
Аз имам питане , при нас вече се появиха и задачи с Х. Например:
Ема има лалета , Иван има  с две повече минзухари.Ако общо имат 12 цветя , по колко цветя има всяко дете .
Такива задачи как бихте обяснили без да използвате Х ?

# 502
  • пустинята Гоби
Тя лесно ще се реши без Х задачата, ама се използва делене. Учителката да я обясни задачата, няма подходящо решение за първи клас. Вариант е да се нарисуват цветята като пръчици, да се отделят двете, да се преброят другите и да се обясни, че на 10 половината е 5. Моето дете подобни задачи не решава.

# 503
Обясни я с делене. Моят може да дели и умножава, не е трудно да се схване изобщо. В началото деленето го смяташе чрез събиране и нацелване. Simple Smile

# 504
И аз не се сещам как да му я обясня.Той каза , че уж решавали такива задачи в клас, ама явно не ги е разбрал ? Моят не може да дели , умножава обаче по-малките числа. Но според мен има някакъв метод за решение, който да е подходящ за първокласници, защото задачите са от сборник за първи клас.

# 505
  • пустинята Гоби
Обясни му какво значи половина на нещо. Да се разделят по равно 10 бонбона на двама човека примерно. Веднага ще схване Joy .

# 506
Деленето на левове и стотинки винаги се схваща по-бързо от деленето на химикалки, портокали, ябълки:))))

# 507
Наближава приключването на учебната година,какво планирате да поднесете на г-жите?При нас тържеството ще бъде в у-ще,без почерпка😐

# 508
При нас никой нищо не предприема. По Нова година занесох бонбони, но занималнята ги отворила и почерпила с тях децата, нищо че имаше храна за тях колкото щеш. Сега не знам

# 509
  • Разпиляна във въображението
В сряда имаме родителска среща и ще проуча какво мислят останалите родители.

Общи условия

Активация на акаунт