Първокласници - 2022/2023 - Тема 1

• 36 620
  • 651
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Гледам, отвратителната тенденция да се изисква от учителите, а не от децата се задълбочава.
При положение, че от децата се иска краснопис, а то е грозно, нечетливо и нахвърляно буквално, да се иска обяснения от госпожата...
Обади се, кажи така и така, кажете, насочете, къде и как да наблегнем за изчистване на проблемите.
Мили майки, пак се повтарям, но изискванията следва да са към вас и децата ви, не съм учителите (не говоря за извънредните случаи!).

# 481
И никой няма време да чака изоставащите. Учителя се води по масовото темпо на класа. Тези, които са много напред също не получават достатъчно внимание.
E, добре, и в такъв случай не се ли получава тип ластик - едните бързат напред, другите теглят назад? Колко успешен е такъв клас? И аз мисля, че работата на педагога е максимално да се постарае да изравни класа, пък как ще наваксва материала вече да му мисли после. Така или иначе учат безумно много излишни неща.
За нашата класна също слушах лятото, че бута напред можещите, пък другите изоставащите са си все такива, но истината излезе друга. Но то и от класа зависи, разбира се.
Аз назад казах, че хич не помня толкова далече, но първи клас ми е запечатан вовеки, защото по мое време все още имаше натиск да не се пише с лява ръка и бях трагедия. Как да пише дете, дето не може да хване химикал дори с дясна? И в тази връзка се сетих как ми правиха забележка от детската градина, че детето ми не държи правилно молива и да съм го научела. Е, как да стане като и двамата сме левичари и си го държим както си можем. Посмяхме се. Оставих да се оправят с нея, това им е работата, не е моята.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 14:02 от evencee

# 482
добре, че вече не е така с лявата ръка Wink
Не може всички да са равни. Аз не съм имала това предвид, ако спорът е заради мен. Аз се занимавам с моето дете в извънучебно време, защото искам да развия потенциала му. Иначе, за в училище - домашните се пишат, не говоря лошо за учителите никога - даже обратното! Учителят не е слънце, за да огрее навсякъде. Нито има едно правило, което да работи еднакво при всички деца

# 483
Чели ли сте наредбата на МОН за оценяване в училище? Не сме по наше време с оценките. Учителите може да пишат някакви шестици като похвала, ама родителите да си мислим, че децата ни са гении, не е в полза на никого.

# 484
Моят първолак има оценки,смея да твърдя реални.Всичко се внася в Школо,дали е наредба или не ,незнам,не съм я чела.За мен е ориентир върху какво да се наблегне,за да няма пропуски и ако евентуално има,да се изчистят докато е време.И,да-материалът и уроците с всяка година стават по-сложни и е факт,че първи клас ще ни се стори песен и то съвсем скоро.

# 485
Имаш предвид - не оценки с цифра, а със звездички, точки, и такива знаци?
В Школото зелена звездичка е Отличен, синя звездичка или точка, е Много добър.

# 486
По наредба оценките в начален етап са качествени, а в прогимназия и гимназия качествена и количествена. Качествената оценка е "отличен, мн.добър, добър" и т.н. Дали ще се пишат думички, или ще има картинки, печати, усмивки е избор на самото училище, взет на педагогически съвет.
Днес мина "тържеството" на буквите, което беше само в класа, набързо спретнато, колкото да отбележат промяната. Получиха подарък от училището по 1 книжка и грамота. Голямото тържество ще бъде за 24май.

# 487
Нашият празник на буквите е утре. Моят вчера беше доста притеснен - как ще успее да изяде и закуската от училище, и почерпката за тържеството, и обяда в стола? Ей това се обсъждаше у нас поне половин час Wink Днес сутринта разбрах, че утре няма да требват първолаците за стола за обед. Wink Това ни беше драмата

# 488
Вчера беше тържеството за буквите на моето дете. Бяха го организирали сутринта от 9 часа и после продължават с часовете. Очаквах децата да са притеснени, но не. Мина спокойно и приятно. Весело им беше. Оставихме децата да хапнат торта и си тръгнахме. След половин час ни сюрпризираха със сигнал за бомба и да си вземем децата. Добре, че мина тържеството Simple Smile

# 489
  • Разпиляна във въображението
Нашето тържество го отмениха тези седмица и ще е на 6-ти. Отново са имали заплашителен сигнал, и са ги извели за кратко навън.

# 490
И на кой не му хареса мнението, че оценките до четвърти клас си ги пише сам на себе си учителят!
Има и прекрасни учители, но е трагично, че и плявата се допуска в училищата!
И пак да ме докладвате, явно добре си знаете, що за хора има настанени в българското образование!

# 491
За образованието ни само добро или нищо. Grinning Доста мнения бяха пометени и изводът е това.
Нашият празник е утре.

# 492
  • пустинята Гоби
И нашият е утре. Да сме здрави само, аз с болестите ще го запомня този първи клас.

Днес попаднах на това, пускам го за инфо - МС одобри еднократната помощ за ученици

# 493
  • София
Как сте, доволни ли сте от резултатите от Кенгуруто? 😊 Ние сме позиционирани точно, където очаквах, но девойката е разочарована, че нямала пълен брой точки. 😄 Обясних й, че всъщност се е представила чудесно и пред нея са само две момченца от класа. От випуска пета-шеста. Има едно дете с цели 82 точки.

# 494
  • пустинята Гоби
Аз съм много доволна от моя син, има повече точки от батко си Joy . Не, че резултата му е много висок, но е съвсем приличен като за първо представяне. Нямам идея какво е нивото му спрямо другите деца, гледах някакъв списък по азбучен ред.

Общи условия

Активация на акаунт