С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 763
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Ехеееее , че тя авторката така две деца наведнъж може да отгледа.
   Дъщеря ми живее на втория етаж на къщата. Никога не си е позволявала да ме използва по такъв начин, предвид че и аз ходя на работа, имам свой живот, с лични ангажименти. Свекърва няма, но съм сигурна ,че и нея не би използвала по този начин.
    Ето днес след работа ще гледам бейби , но  предварително сме се уговорили. Когато беше на 2 месеца, и аз така исках да я взема да спи при нас, че мама и тати да се наспят. Ми какво да ви кажа - нито аз ,нито ММ спахме.Цяла нощ седяхме и наблюдавахме спящото съкровище - и страх ме беше , и се притеснявах , и много емоция . Към 11 ч си я взеха и аз така с лекичко облекчение я предадох , въпреки че бяхя на горния етаж.
  Сега е на 9 м и малко, гледаме се по-смело. Децата не се притесняват да ни я оставят, то ние я гушкаме и обгрижваме сигурно повече и от тях , със сигурност обич не й липсва.
    Преди няколко дни я возих сама - само ние двете в колата.Няма такова притеснение за мен.Тя си има столче , монтирано по всички правила , о пак се притеснявах.
    Така че , разбирам бабата. А майката на авторката, като мен, най-вероятно иска детето й да си почине и си мълчи.

# 106
  • София
Много от моето поколение са гледани точно така, но тогава жените се пенсионираха максимум на 55.  А ММ е изпращан и по 2 месеца лятото на село, освен че баба му го е отглеждала до 7 години.
Уиш, някои разсъждават като теб, а други, точно защото са видели какво е без баби - дават по едно рамо. Но все пак трябва да се ходи на работа, и то още доста време - при мен поне още 12 години.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 17:53 от Cuckoo

# 107
  • при късмета
Изпращаха се често децата по селата, факт. Обаче не и бебетата, обичайно се пращаха за дълго време ученици, родителите на които нямат възможност да са отпуска по цяло лято

# 108
  • Blondeville
Присъединявам се към мнението, че авторката доста се е разглезила! По горе-долу половин месец някой ѝ гледа детето и не ѝ стига целодневно плюс вечерно гледане, че и през нощта иска…

# 109
Уиш, някои разсъждават като теб, а други, точно защото са видели какво е без баби - дават по едно рамо.
Е, аз казах, че ще давам по едно рамо. Просто под даване на рамо не разбирам ежеседмичен и ежемесечен абонамент за услугите ми.

# 110
Говорите за съвсем различни неща. Едно е 5-6-7 годишно дете, да е лятото при баба, а другото е 4-месечно бебе. Разлика правим, нали?
Моето дете, примерно, го гледа баба му от 2 до 3-гпдишна възраст, за да не ходи на ясла. Ама ако беше казала, че не иска, щяхме да го дадем на ясла, а не да й се сърдим. Ама пак е по-голямо дете. Като е бил бебе и изобщо до 2-годишна възраст си беше плътно с мен. Едва миналия месец го оставихме една вечер при баба и дядо, не беше нощувал на друго място до тогава, защото заваля порой, улиците се наводниха и нямаше как да отидем да го вземем от баба му. Ама това да оставяш малко бебе на някок друг, си е бягане от отговорност за мен и крайно нагло да се сърдиш, че някой не искал. Ми не е длъжен. Родителите са длъжни да си гледат децата. Ако има помощ, супер, ако няма, оправяш се, да си мислил преди това.

# 111
  • София
За мен не е проблем късното (или по-скоро ранно) прибиране на родителите. Ако излязат по-късно вечерта, бебето вече е заспало. Но явно сутрин искат да се наспят, а то ги буди.
Ще трябва синът им да попита: "Като казвате, че искате да се наспим, защо ни го връчвате посреднощ?"

maiathebee, отговарях на марулета, че така и 2 наведнъж може да отгледат.
ММ го дадох само като лош пример и критика към моята свеки (все пак темата е такава) Laughing

# 112
А някакъв шанс това бебе да реве през нощта има ли?

# 113
А някакъв шанс това бебе да реве през нощта има ли?

Е, как така ще реве през нощта.. нали мама и тати трябва да се наспят, как ще им нарушава рахата, моля ти се. И сутрин до 10ч да спи, че мама и тати ходили да купонясват до 3ч. Да се научи от малко да се съобразява все пак...

# 114
  • София
Сигурно се случва да реве, но ето Фивър Рей как гледа бебе, може с тази свекърва да са наборки

Един от първите ми постове във мамата се отнасяше за дъщеря ми и че ми е било удобно да я оставям на нашите, когато излизаме. Ми изядоха ме с парцалите, както ние сега съфорумката

# 115
Тя свекървата може да го гледа и целогодишно, няма проблем, особено за мен. Но ако ти гледат бебето за да излизаш и да се наспиваш, е малко нагло да се дразниш на свекървата, че не е изравнила идеално лъжичката с адаптето( не е като мама) или че те търси по-вэпроси за детето. Бая гьонсурат трябва да си, за да го правиш.

# 116
Сигурно се случва да реве, но ето Фивър Рей как гледа бебе, може с тази свекърва да са наборки

Един от първите ми постове във мамата се отнасяше за дъщеря ми и че ми е било удобно да я оставям на нашите, когато излизаме. Ми изядоха ме с парцалите, както ние сега съфорумката

Фивър Рей е взела осъзнато решение да гледа бебе, което е родила тя самата и е нейна отговорност. Свекървата на мъфинчето не е участвала в решениеъо за внуче и то категорично не е нейна отговорност.

# 117
Моята свекърва си е ок, но в последно време се изнервям и на нея и на свекъра. Може и да е защото съм бременна с номер 2 и до няколко седмици ми предстои раждане. Номер 1 е на 1,5 месеца и 2 стана неочаквано. Аз съм си на възраст - 43 и явно ми идва в повече, депресирала съм се здраво. И онзи ден дойде да гледа малката ние да излезем за малко. Като се върнахме тя се опитва да я приспи. Аз 100 пъти обяснявам, че от 2 седмици заспиването е с истерии, никнат зъби и накрая само таткото успява да я приспи. Тя като се нацупи," ама как така, не ни виждала с 2, олеле какво ще правите. Ама аз 2 деца съм отгледала, никога не са плакали. Нямала съм и такива приятелки около мен. Това е абсурдно...." Тя свикнала ангелчето да си хапва с апетит, да заспива още като го погледне баба. Еми да, ама сега има драма. И на мен не ми е приятно. И това много ме засегна. Не стига че самата аз се депресирам как ще се справяме, а и тя да дудне. Едно време не плачели бебетата, офффф .

# 118

Ама Фивър внуче ли гледа? Останах с впечатлението, че гледа своето бебе.

Относно удобството, след като с вашите сте били ОК, няма проблем, че си оставяла дъщеря си на тях. Всеки обаче има пълното право да не иска да отглежда деца вместо техните родители. Има и правото да не е ок тези родители да са абонирани за услугите му.

Не очаквам децата ми да ме гледат на стари години. Да са живи и здрави ми е достатъчно. Имам свой бизнес и ще работя докато мога. Не чакам пенсия. Ако съм здрава и до 124 години ще работя. Така че, абонамент за услугите си няма да предлагам. Човек съм, в случай на спешност винаги ще помогна, но до тук. И междувпрочем, не съм нито умряла, нито получила трайни увреждания от това, че съм си гледала децата без баби и дядовци. Значи, ще се оправят и те.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 18:36 от Анонимен

# 119
Alegra,

Дишай. Бабите също са изнервени и забравят, какво е било. Пък и е възможно наистина да не е имала такива проблеми. Аз имах кротки бебета. Важното сега е твоето здраве. Оплакала се е, да ти излезе през другото ухо. Понякога, докато не се сблъскаш с истината, колкото и да те подготвят, си шокиран. Ти гледай себе си и не се напрягай. На бабата ще й мине.

Общи условия

Активация на акаунт