С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 749
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Е как ще се виждат рядко?
Всеки месец не е 2-3 пъти в годината.
И то за по пет дена.
Това си е доста често даже за хора, които живеят далече един от друг. За България 400 км не е близко.

# 91
Е кое му е рядкото, по 5-6 дни всеки месец???

# 92
Честно казано, на мен би ми било изключително неприятно и обидно, ако аз предложа помощ да гледам бебето през деня, за да могат родителите да излязат сами като бели хора, да се разсеят и да си починат, а междувременно същите тези родители ми се сърдят, че имам нахалството да искам да спя през нощта.

# 93
Честно казано, на мен би ми било изключително неприятно и обидно, ако аз предложа помощ да гледам бебето през деня, за да могат родителите да излязат сами като бели хора, да се разсеят и да си починат, а междувременно същите тези родители ми се сърдят, че имам нахалството да искам да спя през нощта.

Аз бих спряла кранчето на помощта, за да могат да я оценят подобаващо. Освен това като са на гости ме съмнява да вършат домакински задължения, да готвят и да чистят. Това само по себе си си е доста голяма отмяна.

# 94
Никога досега не съм заставала на страната на свекървата, но реално самата майка признава, че повече от половината месец друг й гледа бебето, но пак не е доволна. Ами, освен бабите и дядовците да си разделят и останалите дни от месеца и да си гледат внучето. В крайна сметка, който има внуци да си ги гледа! 😃

# 95
А, лично аз бих предлагала такава помощ изключително рядко, съвсем не всеки месец, по простата причина, че работя за себе си и се надявам да работя докато ида при свети Петър. Освен това, и двете си деца съм гледала без баби и дядовци, така че моят дял на детегледането съм си го взела (и още го вземам) и не напъвам за допълнителна порция.

# 96
От сега знам, че ще бъда лоша свекърва. Никакви хранения на бебета, преобличания, готвения и т.н. Гледане само до полунощ или в изключителни случаи, не дай боже, някой да влиза в болница. Ще ходя на гости само през деня и внуците ще ги гледам за по-дълго сама след като навършат 2 г. и могат да ядат всичко, и да ходят до тоалетната. Ако ще в държавен вестник да ме пишат и по всички социални мрежи да се оплакват за мен.
А, да и като бивша кърмачка и досадна свекърва ще агитирам за дълго кърмене, че аз как се прави изкуствено мляко не знам и по нощите с малки бебета не искам да се занимавам.

# 97
С четиримесечно бебе и като знаете, че жената ви чака, за да може да си легне, не е лошо да се позамислите дали трябва да се мотаете до три часа посред нощ, авторке. На нейно място никак няма да ми е приятно.
Съобразяването трябва да е и от двете страни, но повече от вашата, защото на вас ви правят услуга.

# 98
 Ха-ха , дъщерята може и да те разбере,но за снахата ще си "...оная вещица,дето не иска да гледа внуците.."

# 99
  • София
Ами, голям праз, казано културно.

# 100
Според мен не го дава, за да се наспи, а за да си почине. Гледането на малко дете часове наред си е уморително за човек на години. Майка ти пък се претоварва, защото  ѝ е жал за теб, но си млада и не се усещаш. Поне през вечер е добре да ѝ давате почивка.

# 101
  • София
От всичко най-ми е жал за бебчето. Та те в началото общуват най-вече с енергията, мириса, усета на пулса на мама.
Някои хора наистина създават деца, защото така е рекло общество/роднини/приятели...
Друго обяснение нямам.
Аз, дори като сам родител не съм давала детето ми да спи другаде докъм 2-3 годишна възраст. Толкова я гушках и целувах, тези мигове са безценни и безвъзвратни. И пак казвам, нямаше и татко да ми помага. Много трудно беше, но ако имах още един такъв шанс с радост ще го оползотворя подобаващо! Heart

# 102
Защо раждате деца като не ви се гледат деца.. аз ей това се чудя.. като не си готова, като тис е излиза до три часа през нощта, като ти се спи, като ти се разхожда с приятели и тн., ам отлагаш имането на бебета докато си готова за режима на бебето и си го гледаш. Бебето се гледа от родителите, не от баби и дядовци, че и да се сърди, че нам си кой не искал да будува заради нейното бебе.. бебето си е ваше, алоууу, вие ще си будувате.. аман от нагли хора..

# 103
  • София
И в това, че ви се излиза и купонясва няма нищо лошо. Лошото е, че не сте готови за дете, пък сте го направили.
След 15тина години не само няма да ти се излиза и будува до 03:00ч нощем, ами ще гледаш да си лягаш с кокошките и да седнеш на пейката, ако има и най-малката възможност. Да не се учудиш обаче,  че тогава детето ти не ти позволява да го гушкаш и на "Обичам те , мами" ще ти отговаря "Да, излез от стаята ми"
Затова трябва всичко с времето си. И аз 'га бях млада по цяла нощ не сядах (ама буквално), а сега не мога и половин час да стоя права, дори  в тролея на стълбите съм сядала Simple Smile. Ама тогава въпреки, че исках да съм майка (все пак детски учител стои пред вас, моля) Simple Smile и съм едно дете и цял живот съм мечтала да се грижа за бебче не родих до 30г. Изживях си младостта, емоциите и когато почувствах, че съм готова бях пълноценен родител.

# 104
  • Пловдив
И на мен ми е странно толкова малко бебе някой друг да го гледа кажи-речи половината дни в месеца. Когато моето беше бебе съм го оставяла за няколко часа при баби, ако имам неотложен ангажимент, и пак не ми е било спокойно, и пак съм бързала. А и на бабите им беше притеснено да се грижат за бебе. Какво остава да нощува другаде, за да излизам, да спя и не знам какво. При по-голямо дете е по-различно и на бабите им е по-лесно и повече се радват на гостувания (макар че посочените дни пак са много по мое мнение), но бебето трябва да си е предимно при родителите.

Общи условия

Активация на акаунт