С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 737
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Мисля, че за такова малко дете комарника и млякото са си важни. Вариант е да се виждате с бабата в твое присъствие, но да не й даваш сама да гледа бебето. Това значи да се лишиш от нейната помощ, но може и да ти е по-спокойно.

Моята свека е сигурна, че памперсите изкривяват краката на децата. Само дето хич не се усеща, че съм по-млада от мм и мама ме е гледала с памперс. Ти да видиш дали са ми криви краката. Целия свят с криви крака от тия памперси, да знаете, ей! И от ам расте крива главата. 😂

Сега, ако кажеш, че свекърва ти е привърженик на стегнатото повиване с изправени крачета, ще си обясня защо не харесва памперсите Grinning

Не съм се сещала да я питам. Свека още няма внуци, ще я видим като проима, ако овърже детето така, ще ме четете в темата. Ама не искам да го мисля Нероден Петко.

# 76
Бебка и на 4м. Със свеки се виждаме рядко, защото живеят на 400+ км от нас, но когато отидем при тях искаме поне две сутрини да се наспим и поне няколко пъти да излезем да се видим с приятелите ни от там. Млади сме и бебето е малко и може би затова такива неща ме дразнят. ММ много се грижи за бебка, но когато отидем при тях свеки много се налага на него. Баща му и казва да не се бърка, че детето е негово не нейно, но тя не. Кара се дори и на него.
Но понеже ходим един път в месеца за по 5 дни при тях, не обръщам внимание.
Просто споделих с вас.

# 77
Ооо, ама просто не си струва да се нервираш за неизравнени лъжички с мляко 2-3 пъти в годината.

# 78
Бебка и на 4м. Със свеки се виждаме рядко, защото живеят на 400+ км от нас, но когато отидем при тях искаме поне две сутрини да се наспим и поне няколко пъти да излезем да се видим с приятелите ни от там. Млади сме и бебето е малко и може би затова такива неща ме дразнят. ММ много се грижи за бебка, но когато отидем при тях свеки много се налага на него. Баща му и казва да не се бърка, че детето е негово не нейно, но тя не. Кара се дори и на него.
Просто споделих с вас.

Грешката ти е, че имаш очаквания. Защо изобщо тръгваш с идеята, че някой ще те отмени? Следващия път се настрой, че сама ще си гледаш детето и няма да се наспиш и току-виж си положително изненадана.

# 79
Просто споделих с вас.

Грешката ти е, че имаш очаквания. Защо изобщо тръгваш с идеята, че някой ще те отмени? Следващия път се настрой, че сама ще си гледаш детето и няма да се наспиш и току-виж си положително изненадана.
Ами защото те ни предлагат да си излезем и починем. През деня я гледат, ние излизаме, вечерта също я гледат, но през нощта не иска свеки, искала да спи. И така ние излизаме през деня, вечерта, но независимо дали ще се приберем в 23ч. или 3ч. тя е будна и ни чака, за да ни предаде бебка.
Просто явно съм свикнала моята майка и баща - те я гледат от 16ч. следобед до сутринта 10ч. и ние там се наспиваме и имаме време за всичко.
Но както каза thewishmaster не си заслужава за няколко дни да се изнервям. 5 дни при неговите родители, 6-7 дни при моите родители в месеца - все имаме почивка.
Важното е поне, че имаме някаква помощ😅

# 80
Литъл мъфин, извинявай, но тук вече ми се струва, че хората ти подават пръст, а ти искаш да им отхапеш ръката. Бъди благодарна, че и на толкова се съгласяват. И да, свекърва ти си е минала по реда и има право да иска да се наспи.

# 81
  • София
Е, така е.... За едното млади, за другото - не са млади. Както изнася. Ще се повторя, че младите държат много повече на безсъние.
Да отбележа, че мен майка ми много ме е отменяла и аз съм винаги ЗА помощ. Но не и ако ми търсят постоянно кусури. Бебето няма да се отрови от малко повече мляко, едва ли бабата сериозно предозира.
Кажи на мъжа си да говори с нея по въпроса преди следващото ви ходене.

Сега прочетох написаното по-нагоре - та вие половин месец почивате...

# 82
  • France
Моето мнение, Мъфинче, е че вашите много са ви разглезили. И това, което ти предлага свека е много.

# 83
  • София
Тоест, бебето спи при чужди хора?

# 84
Хаха, че то кой като вас, 5-6 дни при едните, 1-2 седмици при другите и то месеца се изтърколил...
Първо имаш много очаквания, второ, ама честно, на майка ти забелязваш ли дали изравнява добре лъжичките и правилно ли затваря шишето?
Само това последното не го разбрах, при неправилно завито шише не се ли изсипва???

# 85
То излиза, че по половин месец сте при родители и те ви отменят...аз не бих се оплаквала изобщо при това положение. А свекърва ти след като е гледала детето през деня или вечерта, естествено, че ще иска да се наспи,

През деня я гледат, ние излизаме, вечерта също я гледат, но през нощта не иска свеки, искала да спи. И така ние излизаме през деня, вечерта, но независимо дали ще се приберем в 23ч. или 3ч. тя е будна и ни чака, за да ни предаде бебка.

Я виж какво си написала и пак не ти е достатъчно. Simple Smile Аз не си спомням да сме излизали до три часа с четиримесечно бебе.

# 86
Ех, защо я нападате така? Щом се виждат толкова рядко, няма причина да се ядосва, съгласна съм.
Ама уж свека иска да помага, после не иска…

# 87
Чакай малко, това, че иска да се наспи жената, не означава, че не предлага помощ. Та нали гледа бебето, докато родителите му излизат през деня и вечерта? Нима това е малко? Нима не е помощ?

# 88
Тоест, бебето спи при чужди хора?
По-скоро в съседната стая при родителите ми
Edit: Дразня се най-вече на това, че звъни на ММ и казва “Елате, ще гледам бебето, за да се наспите “ и когато отидем “Ами вземете си я искам да спя

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 15:07 от littlemuffin

# 89
  • София
Да ви го гледат през деня малко ли е? Бебето е ваше задължение. Другите ще помагат, само ако и двете страни имат желание, хич не са длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт