С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 527
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
Намерих темата, та реших да се оплача и аз от моята свекърва😂 Като цяло е добра жена. Винаги, когато сме и на гости или тя на нас, гледа да ни готви, чисти, помата във всичко, особено както сега сме с малко бебче. Преди бебка да се роди, тя винаги ме гледаше на кръв. Изобщо не ме харесваше (то сигурно още е така😂), усещах напрежение около нея. Избягвах да комуникираме, все нацупена беше. Когато забременях беше същата работа. Когато родих нещата се пооправиха, но много ни се пречка като отидем или тя дойде при бебето. Не слага точно вода за млякото, не изравнява лъжичките, не затваря както трябва шишето, казвам как да я облече за лягане като и показвам кои дрешки да и сложи, казвах и лятото да използва комарника като излиза на разходка,  но тя не пожела, казвах и да не буди бебето, ако е заспало вече, за да го къпе и храни, искаше много последния път да я гледа, за да може малко с ММ да поизлезем и да се наспим, но след първата вечер започна да мрънка, че бебка се будела, та ни я връчи да си я гледаме вечерта и общо взето дето искаше да си починем - пак не успяхме😂 Та такива неща при нея. Малки неща, но много изнервя. Но вижте свекър ми е готин. ММ знае, че имаме разправии с майка му, не я защитава, но не я и упреква. А и аз не търся от него нищо, просто съм му се оплаквала😂 И това от мен, благодаря, че изчетохте оплакването😂

# 61
  • София
Е, за гледането ще издържите, много родители са така. Не е длъжна.
Вероятон сте млади и все още издържате на безсъние повече от нея.
Но според мен  и ти прекалено се вторачваш.

# 62
Не се вторачвайте в дреболии.Знаем,че от мама няма по-перфектна ,а  свекървата прави всичко грешно,но бебето много бързо ще порасне и ще имате нужда от помощ.

# 63
  • София
Която може да дойде и от други места.

# 64
  • София
Може да дойде, но може и да не. И в крайна сметка свеки е константа, освен ако не смени мъжа

# 65
Не се вторачвайте в дреболии.Знаем,че от мама няма по-перфектна ,а  свекървата прави всичко грешно,но бебето много бързо ще порасне и ще имате нужда от помощ.

Аз пък повече се дразня на моята майка Joy Та не е общия случай.

И на мен ми се виждат дреболии, ама пък на една млада майка сигурно й пречат. Подразнила се е, оплакала се е. Толкова по въпроса.

# 66
  • София
Може да дойде, но може и да не. И в крайна сметка свеки е константа, освен ако не смени мъжа

Константа е, но не е единствената.

# 67
Те повечето свекърви са така като се появи бебе. Още като се сетя сина ми като се роди какви дебилни неща правеше и се ядосвам ,ама поне с времето и с ясни граници от моя страна ,горе-долу се получиха нещата 😀

Стискайте зъби , има 2 варианта - приемате помощта ,каквато и да е. Или я отказвате и се оправяте сами.

# 68
Много е лесно, игнорираш свекървата, не приемаш помощта и си плащаш на бавачка. И пак няма да си сигурна на 100% по твоя начин ли е изравнила мерителната лъжичка с млякото.
Или вместо да се вторачваш в несъществени неща, направи така, че да е лесно и на бабата и да не се притесняваш за 5мл вода. Отмери адаптираното мляко в контейнерче като доза и готово.

# 69
  • Blondeville
В съвсем първите месеци на бебето, според мен най-добре родителите сами да се грижат, да се напаснат с новото ежедневие, таткото да участва активно (не да “помага”). Обикновено бабите изземат част от нещата, които бащата прави, и той веднъж научи ли се така, после трудно да свикне да си поеме своето.

# 70
  • София
Константа е, но не е единствената.
Освен това тук ще й обяснят, че трябва да си гледат детето сами и да не позволяват волности.

# 71
Мъфинче, неизравнените лъжички мляко да са ти проблемите.

# 72
Чакайте сега - аз обикновенно съм защитничка на бабите, щото съм такава, ама как така няма да слуша , когато става дума за хранене на бебето?!  Важни са милилитри вода и мляко като съотношение. Както и комарника - ако има комари , защо трябва да е нахапано бебето?! И да ,на фона на други "велики неща " сътворени от баби, това са бели кахъри.
   Една приятелка баба /свекърва, онзи ден в разговор беше адски, ама адски възмутена, как така няма да слагат 9месечното дете в проходилка. Казали й , че са чели ,че не е препоръчително. Ама как така ще проходи детето без проходилка?! Ние преди 35 години как сме си гледали децата , а сега само четат и четат и нищо не правят като хората.

# 73
Мисля, че за такова малко дете комарника и млякото са си важни. Вариант е да се виждате с бабата в твое присъствие, но да не й даваш сама да гледа бебето. Това значи да се лишиш от нейната помощ, но може и да ти е по-спокойно.

Моята свека е сигурна, че памперсите изкривяват краката на децата. Само дето хич не се усеща, че съм по-млада от мм и мама ме е гледала с памперс. Ти да видиш дали са ми криви краката. Целия свят с криви крака от тия памперси, да знаете, ей! И от ам расте крива главата. 😂

# 74
Мисля, че за такова малко дете комарника и млякото са си важни. Вариант е да се виждате с бабата в твое присъствие, но да не й даваш сама да гледа бебето. Това значи да се лишиш от нейната помощ, но може и да ти е по-спокойно.

Моята свека е сигурна, че памперсите изкривяват краката на децата. Само дето хич не се усеща, че съм по-млада от мм и мама ме е гледала с памперс. Ти да видиш дали са ми криви краката. Целия свят с криви крака от тия памперси, да знаете, ей! И от ам расте крива главата. 😂

Сега, ако кажеш, че свекърва ти е привърженик на стегнатото повиване с изправени крачета, ще си обясня защо не харесва памперсите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт