С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 529
  • 769
  •   1
Отговори
# 15
Мдаа- на приятелка дъщеря спря да рисува, защото показва портрет на баща си на майка му , и тя казва, че е грозен. А детето има талант, но доста време беше нужно, за да започне отново. 
  Аз продължавам да си мисля за тази баба и леля, дето са в детската градина и одумват и клюкат детето на своята близка. Ама това е адски грозно. Благодаря на  родителите ни, че  със сестра ми имаме други отношения. Не си представям тя да има такова отношение към моите внуци , или аз към нейните. Обичаме си децата и техните деца като свои.

# 16
Синът ми е на една годинка и непрестанно нещо се хвърля. Ежедневно! Ежеминутно! Еже.... секундно?!😂

Естествено, като млада ( не толкова..) майка без опит, на няколко пъти направих забележка и естествено разбрах и колко нелепо и глупаво съм постъпила... Всичко, което Мая е написала е повече от адекватно и вярно.

Не искам никой да обиждам, но това със забележките ми звучи толкова СОЦ поведение... Честно! Има една моя любима дума в живота - Послушание...

Децата от малки трябва да се учат на послушание. Примерни, добри и строго изпълняващи..

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 22:46 от Luellis

# 17
  • Blondeville
Напълно съм съгласна, че хвърлянето на играчки в споменатата възраст е нормален и очакван етап от детското развитие. 

Не съм съгласна обаче, че забележките са “соц поведение”. Децата трябва да се учат по подходящ за възрастта начин кое е правилно и кое не. Имам две деца, на 5 и на 3, на които им правя забележки всеки път, когато се налага. Правя им забележки и по площадките, и вкъщи. Не очаквам да са роботи, но очаквам да се държат възпитано и да се съобразяват и с другите деца, да пазят (природа, съоръжения, играчки, себе си и т.н.), а не да считат, че светът се върти около техните желания.

Синът ми е на една годинка и непрестанно нещо се хвърля. Ежедневно! Ежеминутно! Еже.... секундно?!😂

Естествено, като млада майка без опит, на няколко пъти направих забележка и естествено разбрах й колко нелепо и глупаво съм постъпила... Всичко, което Мая е написала е повече от адекватно и вярно.

Не искам никой да обиждам, но това със забележките ми звучи толкова СОЦ поведение... Честно! Има една моя любима дума в живота - Послушание...

Децата от малки трябва да се учат на послушание. Примерни, добри и строго изпълняващи..

# 18
Да приемем,че детето си е вкъщи.Хвърля играчки,те падат из стаята, майката ги прибира. Няма лоши последствия. .Но в яслата наоколо има още поне 15-тина деца. Хвърлената играчка, лъжица или чашка удря някое дете. Ами , ако и другите подражателно почват да хвърлят?  Какво правят тогава лелите и сестрите, съответно учителките в ДГ?   Майки се оплакват в някоя телевизия, че не  гледат децата и са безотговорни. Същото нещо може да се случи и в пясъчника на детската площадка.  Има деца, които  хвърлят пясък  в косите, а и в очите на другите деца. .  Дали  майки им  са ОК с това? Дали се смеят с глас, както се смее съфорумката, която ме е цитирала?! Ами не се смеят.  
Ако хвърлящото дете е моето, то е "етап от развитието му", но ако моето дете е ударено, тогава другата майка не си е възпитала детето.  Въпрос на гледна точка.
 В колектив, какъвто и да е той,  има правила, дори те да са "социалистически".  Послушание и съобразяване с другите не са равностойни понятия.  Понеже станахме много "демократични", затова и децата са без задръжки и агресивни.

Марулетка, с повечето ти тези съм съгласна. Все пак не  навсякъде  отношенията са така хармонични. Ако си чела темата достатъчно дълго, ще знаеш , че много снахи не позволяват на свекървите да виждат и  общуват с внуците си. При най-дребен повод се заявява, че "ТЯ  повече няма да ги види".  Тогава се търсят други начини.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 12:52 от K.A.G.

# 19
Ъъъъ децата тръгват на ясла на две, а на градина на три, когато периодите на хвърляне, лапане и тн. отдавна са преминали. Говорим за едногодишно в случая. И няма как да почнат подражателно другир да хвърлят, защото то си е период и всички деца минават през това, а не, че са го видели от "лошото" хвърлящо другаче едногодишно. Персонала пък в яслите е наясно със спецификата на възрастта и всъщност работата им е точно това - обгрижване на физическите потребности на бебета и запазване на живота и здравето им. Това е съвсем различно от педагозите в градината, където се извършва обучение и възпитание на деца в предучилищна възраст. Така, че говориш за коренно различни неща.

# 20
Отново казвам,че намирам оплакването за дребнаво,но щом майката я дразни,да се обърне направо към директорката на  яслата/градината.Отношенията между нея и сестрите баби, и така не са блестящи,поне няма да си позволяват подобни неща.

# 21
Е тук не съм съгласна, децата може да тръгнат на ясла и на 1 година.
Иначе Dobriana32 не отговори какво е отношението на мъжа и към всичко това. Второ пишеш, че си се уплашила много- от какво точно се уплаши, че ще плетат мартеници ли? Да може да ти е обидно, да си ядосана, ама чак уплашена, не разбирам от какво? Това какво говорят свекърва ти и двете учителки за децата ти, не мисля че можеш да го прекратиш. Единствено можеш да смениш ДГ, като така няма да спрат да говорят, но ще намалиш контактите им и ще се дразниш по-малко.

# 22
  • София
И според мен трябва да смени градината. Иначе това: "Те си заговорничат зад гърба ми . Просто искам да си спестя "Тя каза ,че той прави това и онова ,отучи го " няма да спре. Нито първото изречение е приемливо, нито второто.

# 23
Второ пишеш, че си се уплашила много- от какво точно се уплаши, че ще плетат мартеници ли? Да може да ти е обидно, да си ядосана, ама чак уплашена, не разбирам от какво?
Написала беше защо се е уплашила, не ми се рови назад за точен цитат, но беше защото е видяла колата на свекървата пред детската градина. Не е знаела още защо е там и първосигнално, като всяка майка, си е помислила, че нещо лошо е станало с детето и са извикали човек от семейството. После е попитала и е разбрала за мартениците.
Все едно аз ако видя колата на близък човек пред болница, естествено че първо ще се уплаша да не е нещо болен, после ще мисля за други също толкова възможни варианти, като да е закарал друг човек или да е отишъл да си извади някой документ например.
Ейиииии, почвате вече да търсите под вола теле за да изкарате жената крива.

# 24
В детската градина децата заедно събират играчките след игра. Там няма искам-не искам. Това във връзка с мнение по-горе, какво ще стане, ако и другите деца започнат да подражават и хвърлят.

Детето на авторката е бебе, на всички ни е ясно, че така се забавляват мъниците.

Да, свеката баш се навира в детската, гадно е. Никаква комуникация с майката. Очевидно е, че се наговарят помежду си с другата тетка, работеща там.

Майка ми понякога я канят за училищните тържества на племенниците и отива. Друг път не я канят и не отива. Толкова е просто. Така са си преценили и точка. Ама не се вре да ходи, ако не е поканена (въпреки, че знае кога е събитието и би могла да се натресе индивидуално).

Възмутената от това, че едногодишно хвърля неща по пода, ми напомни на моята свекърва, която до откат повтареше, че малкият на година и половина не казва “р”и е с памперс. Та на година и половина повечето дори и не говорят. Моят беше като латерна, но тя решава непременно да го сравнява с любимата си внучка, която е на 4 и ето на̀, казва “р” и е без памперс Grin Евалла, успя да ми натрие носа, че техното 4 годишно е по-развито, кадърно, начетено и интелигентно от моето на година и половина Bowtie

И да, сравняването на едно дете с друго дразни.

# 25
Opossum, никъде не съм написала, че жената е крива, но сега го пиша. Както обикновено тя и мъжа й са виновни за ситуацията. Свекървата и сестрата са селянки клюкарки,но щом им позволява да си разиграват коня, да тя е виновна. Един път, два пъти прощаваш и после вземаш мерки. Все пак е пълнолетен човек, родила е две деца и носи отговорност за възпитанието им. Тя и бащата, а не свекървата и сие. А това за колата съм го пропуснала, за което се извинявам, но аз би  си помислил, че свекървата е при сестра си, не бих решила веднага,че нещо се е случило.

# 26
  • при късмета
Не, снахата не е крива, когато има проблем със свекървата. Кривия е единствено мъжа ѝ. Снахата, ако имаше възможност да премахне това, което я дразни, щеше да го направи, а не да се оплаква. Но в почти всички случаи тази чест се пада на мамин златен. Само той не само, че може да разреши проблема, но е и само негова работа

# 27
Мако, първо може да е крива и едната и другата, не е само едните да са в бяло, другите в черно, всякакви вариации има в живота (изключвам тази ситуация). Но в случая аз поне два пъти я попитах как реагира мъжа й. Отговор не последва, така че в момента пиша мои интерпретации по темата: мъжът може да е Ок с тази ситуация, може да не вижда проблем в намесата на майка му. Как тогава да я защити? Виж, вече ако вижда проблема, но си зарива главата в пясъка, е основния виновник, даже изпреварва свекървата.

# 28
  • при късмета
Не, ~Боряна~, тук няма едната и другата страна. В това семейство свекървата изобщо не фигурира, затова. Когато се отнася до детето свекървата изобщо няма думата и не е фактор. Мъжа не може да е ОК с това. Ако не вижда проблем е виновен и пак е негова работа да се оправи с майка си. Изобщо не може с нея да решава каквото и да е за детето, а само и единствено с жена си.

# 29
Е аз какво различно написах??? Или в стремежа да изкараш виновна свекървата не можеш да четеш? Написах, че свекървата, сестрата и племенницата са виновни, даже не зная дали да ги напиша виновни или просто са толкова прости, че това им е капацитета. И натам за да си разиграват коня има по-виновни и това са Dobriana и мъжа й. Ито не защото са лоши хора, а защото са оставили трите клюкарки да правят каквото си решат. И по нагоре написах, че няма да ги променят най-вероятно, а къс сигурност не могат да ги спрат да клюкарат. Но като родители трябва да поставят граници, а мъжа не го виждам в картинката като част от този екип и попитах. А мъжа дали може да е Ок със ситуацията, да може. Никой, не може да каже в ситуацията как да я възприеме другия и дали да са на една позиция.

Общи условия

Активация на акаунт