С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 884
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
Ако има проблем ,най-малък е  бабата ,че го посочва. Може да мине край  ушите нейното ,малко дискомфорт и забрава.
 Може да и се обясни да си трае, че не е нейна работа, но и да се решава проблемът.
 Ако няма ,пак не е нейна работа и край ушите. Да си мърмори, неин е проблемът тогава.

# 286
Всъщност верни са и нещата, написани от Кати, и тези от Фил. А това е толкова отровна комбинация, че няма как детето да не даде накъсо.

# 287
В случая, който дискутираме, със сигурност има един проблем и той е, че майката признава, че, за да облече детето, трябва да го набие. Възрастен, който "решава" проблем с бой, сам по себе си е проблем.
Налагало се е, да, да изяде два шамара, защото е голям инат. Още от малка като я обичах за разходка и почваш да плаче. Това си продължава 4 години. Детето не е невъзпитано, просто му е било скучно. Аз като ходя на манилюр не я карам с мен защото знам, че ще и бъде скучно. Бабата я познава много добре. Въпросната вечер си помълчах, да не и кажа нещо, защото като я познавам, щеше да се обиди и реших да си замълча.

# 288
Баба съм и ходя на маникюр, фризьор , козметик.Последното място , на което ще си заведа внучето е салонът за красота. Бабата не е права. Ако иска да прекара време с внучето , може да го направи на подходящите места.За другото не оправдавам майката- ще си бие детето,че не иска да се облече.Има други начини да го убедиш.
   Имам познато дете на 5 г - крещи,изпада в истерия, ако нещо не му позволят, тръшка се, рита колата, удря врата, бие си главата в стената. В този случа, конкретно, е въпрос на глезня и нежелание на родителите да вземат мерки. Не знам като тръгне на училище какво ще  е положението с домашните и задължителните неща.  Когато иска да каже нещо, а възрастните говорят почва да ги бута, да се вре в лицата, да вика.Това е липса на възпитание за мен.
    Има период, в който децата искат да ходят облечени в точно определени дрехи, а често са едни и същи. Но и това минава, а дори може да им се повлияе с говорене - спокойно и кротко.Не съм привърженик на залъгване и лъжене, а още по-малко на подкупите -направи това  и ще получиш еди какво си. И въобще не е драма,ако пък известно време се обличат както искат.

# 289
Мястото не е подходящо за малки деца..Ясно е.
Но не е станало без знанието на майка му. Познава си добре детето, по-добре от свекървата. Да беше я предупредила или изобщо да не го пуска. Факт е, че майките не обичаме да чуваме критики за децата си..особено от свекърва.
 За пухкави пържени кюфтета, бившата ми свекърва ползва газирана вода.

# 290
Не мислите ли, че съм ги пробвала хилядите начини, и не говорим за обличане на кой знае какви дрехи. Обикновени дрехи. Като например сега за сезона потник и блузка с дълга ръкав, да е без маншет, без колан, мекичка, да не боцка. Какви драми бяха, че е с дълак ръкав, че е тясна, тръшкаше по земята, рев, ще каже някой, че я пребиваш. Говорех,че всички сме с дълги ръкави и потничета, че е студено по къс ръкав. Сакън ако и облека нещо с шапка, пречело и. Аз знам, че в мен е проблема, не правя нещо като трябва, опитвам по всякакви начини, дори исках на психолог да идем, да видим къде греша, но мъжа ми ми вика - "ти луда ли си да караш толкова малко дете на психолог". А то всъщност психолога е за мен, за да видя къде греша аз. Но нали аз я обличам, той няма проблем с това. Може и да не съм я възпитала добре, щом имаме такива проблеми, но повярвайте опитвам.

# 291
Не мислите ли, че съм ги пробвала хилядите начини, и не говорим за обличане на кой знае какви дрехи. Обикновени дрехи. Като например сега за сезона потник и блузка с дълга ръкав, да е без маншет, без колан, мекичка, да не боцка. Какви драми бяха, че е с дълак ръкав, че е тясна, тръшкаше по земята, рев, ще каже някой, че я пребиваш. Говорех,че всички сме с дълги ръкави и потничета, че е студено по къс ръкав. Сакън ако и облека нещо с шапка, пречело и. Аз знам, че в мен е проблема, не правя нещо като трябва, опитвам по всякакви начини, дори исках на психолог да идем, да видим къде греша, но мъжа ми ми вика - "ти луда ли си да караш толкова малко дете на психолог". А то всъщност психолога е за мен, за да видя къде греша аз. Но нали аз я обличам, той няма проблем с това. Може и да не съм я възпитала добре, щом имаме такива проблеми, но повярвайте опитвам.
Това не е за психолог. Проблемът е сензорен по описание. Потърсете ерготерапевт. Руслана Анастасова даваше консултации във форума. Има и други колеги, които са точно сензорни терапевти. Възможно е да има и задържан рефлекс на Галант.
Детето има ли проблем да стои спокойно на стол с облегалка? Трудно ли понася панталон или клин, стегнат в кръста? Има ли случаи на нощно напикаване? Има ли проблеми с концентрацията?

# 292
  • София
Въпреки, че често защитавам свекървите, не мога да не споделя един скрийншот, който си намерих днес случайно. То мъка, то чудо
Grin

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 17:14 от Cuckoo

# 293
Свекъра ми напрестанно ме питаше, кога ще спра да кърмя и да захранвам бебето, още като беше на 4 месеца .. Не го захраних естествено, но всеееееки път едно и също се въртеше...
Сега му е проблем хапането.. Синът ми е на година и малко и му никнат зъби здраво. Боли го. Хапе много неприятно наистина.. Говоря, говоря, чесалки, гелове, разигравам драми, че мнооого боли и ВСИЧКО, но той си хапе.. Да съм го отучела.. Еми, някой ако има идеи как - приемам!😀😀😀😀

Това по повод спама ... Да се върна на темата 😀

# 294
Ето,дойде време да се включа в темата,след като днес този тъмен субект свекървата потвърди ,това което аз подозирах. Вбесява ме ,че изобщо не обръща внимание на внуците си,подчертавам ВНИМАНИЕ.Не искам да ги гледа,за да мога аз да свърша нещо или пък просто да съм свободна,не искам да ми помага,искам да има нормални отношения с внуците си.Как така веднъж не й стана мъчно,веднъж не изпита нужда да прекара време с тях,да ги научи на нещо полезно,да даде пример???Ей това главата ми не го побира и не мога да го приема.Адски съм се озлобила срещу нея и мъжът й (там е патриархат тотален,каквото деспота каже,това става.Той деца не гледа,съответно пример адекватен също не дава,за възпитание няма да говоря.Всичко е на самотек,а е пример за 3 момчета. 🤨)Днес,след проведен разговор с цялата си наглост ми заяви,че това дали ще виждат децата зависело от мен,защото младите трябвало да ги потърсят (демек те са тежки гемии и трябва едва ли не да им се моля да влязат в ролята си на баба и дядо 😡😡😡 ).Големият ми син мн иска да ходи в тях,не разбирам защо,може би защото се случва 2-пъти в годината.Никога не го подкрепят във важни за него моменти,дори с едно телефонно обаждане.На първия учебен ден в 1ви клас,никой не дойде.Да не говорим,че имат още едно внуче ,което тръгваше в 1ви клас ,и то в същото училище.Винаги държа, когато имат рд или имен ден,синът ми да ги поздрави,да подари подарък ,абе да покаже уважение.А какво получава ???Абе без думи съм,та кажете моля ,аз ли съм с криви разбирания?При вас така ли стоят нещата?Ако да,как се справяте с емоциите ,които ви връхлитат?
Хубав и спокоен ден!🍀

# 295
Това е нещо, което не зависи от теб - тяхното отношение към внуците. Нещата, които не зависят от нас и няма как да променим, е добре да ги приемем такива, каквито са. Аз не бих търсила контакт. На детето обяснявам, че ако баба и дядо искат, ще му се обадят и че той може да им се обажда, когато иска. Вече нататък отношенията зависят от тях.

# 296
Това е нещо, което не зависи от теб - тяхното отношение към внуците. Нещата, които не зависят от нас и няма как да променим, е добре да ги приемем такива, каквито са. Аз не бих търсила контакт. На детето обяснявам, че ако баба и дядо искат, ще му се обадят и че той може да им се обажда, когато иска. Вече нататък отношенията зависят от тях.
Зная,че е така и постоянно си го повтарям.Виждам го,че не му е добре и иска да се вижда с тях,което е нормално.Искам просто той да се чувства обичан от тях.Има си дори часовник Myki,така че,който иска винаги може да се свърже с него.Дали според вас някой му е звъннал (вече от година го има)?

# 297
А вие поканихте ли ги за първия учебен ден?
В един и същи град ли живеете ?

Аз, ако стана баба, дай боже, няма да очаквам младите да очакват да се натреса на такъв важен ден на детето, без покана

# 298
  • France
Честно казано, никога не съм имала проблем с факта, че свекърите не са близки с децата ми. Може би, защото са чужденци и съм го приела като културна особеност. Но няма обаждания, няма кой знае каква топлота, когато се виждаме. Трябваше им няколко месеца да им запомнят имената и съм сигурна, че не им знаят възрастта. Е, и? Живеем си живота и ни е добре. Щеше да е в пъти по-зле ако искаха да се виждаме често и се сърдеха. Преживяла съм го с бившите кандидат-свекъри и вярвай, по-лош вариант няма. Важното е, че пращат някакви подаръци за рождения ден и че гледат големия седмица лятото. С това се изчерпрат нашите контакти.
Всъщност, веднъж се натъжих. Братът на свекъра и жена му разказваха къде смятат да водят внуците и какво да правят заедно. Щеше да е хубаво и моите деца да имат такива баба и дядо. С възможности като техните могат наистина да им дадат страхотно детство. Но нямат желание. Жалко.

# 299
  • някъде в орбита...
Винаги държа, когато имат рд или имен ден,синът ми да ги поздрави,да подари подарък ,абе да покаже уважение.
Защо? Уважението и възпитанието не са едно и също, не обърквай момчето.
Уважение ще показва когато сам започне да се сеща. Възпитание показва, като не проявява НЕуважение.

А за отношението на другите към децата ти - не знам защо толкова много хора се впрягат за това, чела съм го и в стари теми. Не ми е понятно. Пука ми за отношението на близките ми, ама кой е такъв не се определя от кръв или роднинска връзка. Ти нямаш нищо общо с тази жена, не я харесваш или уважаваш, и не разбирам защо те интересува тя, че и сина си да буташ да им взима подаръци и подобни...

Общи условия

Активация на акаунт