С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 886
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
Най-коректно е всеки да си гледа и възпитава неговите деца, без много, много да обсъжда и осъжда чуждите.

Попринцип съм съгласна с това. Просто не искам като съм отишла в салона за час-два, което ми е и без това трудно в последно време, да слушам писъци и крясъци, да се катери някой и да се чудя ще събори ли половината салон.

Като потребител на услуга го казвам. Давам немалко пари и искам да се насладя на тоя един час време за себе си.

# 271
Моето дете е много активно. За нищо на света не бих го завела на място като салон за красота и не съм го правила до този момент. На 5г. е. Миналата седмица беше при баба си (моята майка) и тя ми съобщи, че ще си запази час за фризьор и ще отиде с него. Не възразих, тя много добре го познава и знае какъв таралеж в гащите си слага и само я попитах дали е сигурна в решението си и дали не е по-добре като го взема следобед да отиде. Тя ме успокои, че ще се оправи и толкова. Е, не е стоял на едно място, ама и не ми се оплака сериозно, добре било минало, но и тя е с къса мъжка прическа и явно не са се бавили. Има го и момента, че ми е спестила доста от нещата, за което не и се сърдя.

# 272
 Все си меря  мерките като ви чета. Да кажем, че  е споделила като излиза с детето как се е  държало ,какво е правило, че се сещам как докладвам , макар рядко да се случва - много ме слушаха, или не слушаха, тичат  и не ги настигам, падна като пресича, и така си казвам всичко. Тези деца са техни и трябва да знаят  какво е станало , като са били с мен.

Не знам какво е наложило да е с бабата , не знам какъв тон е използвала да разкаже и  как се възприема нейното мнение.
  Но се хващам как в миналото и сега ми се случват подобни неща и ще се случват в бъдеще - живот и здраве. Веднъж се  уплаших, че се спъна в бордюра  дете  и не ги владея двете и отидох до магазина само с едното,  по далечен магазин, реших да ги редувам. Ами ревало другото докато се върнем, та не е опция да знам това. С двамата, докладвам веднага и пред тях,  израстваме заедно в държанието точно като дойдат тук, другаде не е моя работа.
 Та си помислете (авторката особено) какво точно се случва,  доклад и забрава, недоволство как си възпитавате детето ,  тоест опит за разбирателство или наказателно отношение между вас.. И всъщност на сина си докладвам ,защото за повече време идва сам с тях, може да работи от всяко място с интернет, за разлика от снаха ми. Пък и  тя може би си пази отпуските за друго ,почивки и  пътуване заедно.
  Ако можех да се върна назад, за 80% от нещата , дето са ме ядосвали нямаше да забележа, нямаше да ми пука.

# 273
А само информативно да питам - децата, които се тръшкат и пищят по супермаркетите също ли се квалифицират като невъзпитани?
Зависи от възрастта и състоянието им. Здраво, тръшкащо се и пищящо 5-годишно е невъзпитано, да.

Елпис, а да коментираме родител, който може да се справи с определен проблем на детето си само като го набие, може ли?

# 274
  • При семейството си
Разбира се, Шерелийн, затова казах, че всеки от близките трябва да се съобразява с детето и нуждите му.
А ние пък като общество трябва да свикнем да виждаме И такива деца на неизбежните места - в ГТ, хранителни магазини, лекарски кабинети. ДГ и училище.
Малко се отклоних от темата, но ми е болна, както се разбра.

# 275
Налагало ми се е да чакам пред кабинета на ЛЛ по един час с тригодишното. Винаги нося нещо за хапване, вода, той разпитва за другите хора защо са там, някоя леличка го заговаря, накрая вече давам и телефон да гледа клипчета ако се проточи. Като беше на две се катереше по седалките да бута копчетата на едно табло или да изгася лампите на целия коридор, ама на всички им беше забавно. Вече не му е интересно и не го прави. Общо взето час да чака издържа без особени проблеми.
За магазина. Ако поиска нещо, което аз не искам да вземаме, казвам, че това го имаме вкъщи/то е гадно/не ни трябва. Рядко се тръшка вече, но и аз знам какво ще иска. Понякога заобикалям определени сектори, ама вече научи магазините и става по-трудно Joy

# 276
Все пак зависи от детето.И на мен не ми е приятно като итида някъде за релакс и все пак плащам не малко пари,да вилнеят деца наоколо.
Но проявявам разбиране,че има екстрени ситуации.
Бабата взема детето да го гледа сигурно няколко пъти месечно и не би трябвало да си записва час за маникюр точно тогава.Или да носи подходящи занимавки и играчки,които да задържат детето мирно поне част от времето.

# 277
Разбира се, Шерелийн, затова казах, че всеки от близките трябва да се съобразява с детето и нуждите му.
А ние пък като общество трябва да свикнем да виждаме И такива деца на неизбежните места - в ГТ, хранителни магазини, лекарски кабинети. ДГ и училище.
Малко се отклоних от темата, но ми е болна, както се разбра.

Разбрах, просто да кажем, че салонът за красота е място, на което не е зор да има деца. Нямам нищо против децата попринцип, една от козметичките помня, че беше довела веднъж малкото, на около 5. Беше някакъв официален празник и явно не е имало дг. Детето е много сладко и добро, държеше се супер, говореше с нас, фризьорката му беше сплела плитки. Предполагам, че майката е знаела, че детето не създава проблеми и затова си беше позволила да го доведе с разрешение на шефа.

Веднъж обаче сядаме в заведение, беше по време на ковид и масите бяха на доста разстояние една от друга. Едно малко дете лази по пода. Ама друго нещо тича около масите и се гонят. Аз лазещото едва не го настъпих, защото влизам в ресторанта и виждам приятелката ми, която живее в чужбина и си идва 1 път годишно. Тръгвам към нея да я прегърна и о, бебе в краката ми. А родителите хапват и пийват. Ами не е много редно. Дивеят там децата, викат крещят. После осъзнах, че тоя шум за тях е ежедневие и са свикнали, но на нас ни направи впечатление.

Иначе съм виждала деца да се тръшкат в неизбежните места като гт, хипермаркета и тн, за мен е досадно и неприятно, признавам си. Но слагам слушалките и така. Всички трябва да се придвижваме и да ядем храна, в салона и ресторанта вече е различно.

# 278
  • France
На 5-6 е късно за тръшкане и пищене.
Може и да е късно, но миналата сряда Монсти ми направи такава криза, че чак хората се обръщаха да видят дали случайно не го дера жив. Въобще не разбрах откъде ми дойде.

# 279
Съседката ми има две внучета. Дели ни една стена, също балконите ни са отделени с едно стъкълце и много се чува като викат. Крещенето и дрането са си ежедневие, откак има деца в тоя дом. До 2 през нощта съм ги чувала да се гонят малките (брат и сестра са с малка разлика). Момчето е втори клас. Наскоро го чух да псува баба си на майка. Падна ми ченето. За липсата на възпитание няма възраст. Но познавайки семейството, ясно ми е защо децата са такива.

# 280
Сори, но за съжаление много, все повече деца имат сензорни нарушения, проблеми с концентрацията, с възприятията, развитието.
Причините за тези проблеми дори и специалистите не знаят.

Знаем, знаем. Екранно време от бебешка възраст, липса на движение ("Ще се удари"), липса на сензорни стимули ("Ще се изцапа"), припиране ("Още ли не си се обул?", "Дай аз, че не мога да те чакам") и ето ти дете, което на 7 г. не може да стои 20 минути на маса.

# 281
  • При семейството си
Защо ли си даваме парите за психолози, ерготерапевти, други специалисти, като то просто е въпрос на възпитание.

# 282
Защо ли си даваме парите за психолози, ерготерапевти, други специалисти, като то просто е въпрос на възпитание.
Защото децата с проблеми, наистина имат проблеми, а невъзпитаните си личат отдалеч. Твоята майка или твоята свекърва определят ли детето ти като невъзпитано или са наясно с проблема?

# 283
  • При семейството си
Моята свекърва, която е И педиатър, да, обвинява моето възпитание, не това на бащата, например, както и работата на специалистите. Майка ми не е сред живите. Баща ми също ту се колебае невъзпитано ли е, няколко шамара дали ще подействат или има проблем.
И, не, не бих казала, че децата с проблеми си личат отдалече.
Едит: Дано в случая, който дискутираме, не се касае за проблеми, защото и достатъчно невъзпитани в норма възрастни срещаме ежедневно.

# 284
В случая, който дискутираме, със сигурност има един проблем и той е, че майката признава, че, за да облече детето, трябва да го набие. Възрастен, който "решава" проблем с бой, сам по себе си е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт