С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 876
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
  • Fort Worth, TX
Креми, как върви съжителството на свекърва с кучета Simple Smile
Първи приятели станаха.Немската овчарка я следва навсякъде, другият много обича да си легне до нея и да й досажда да го гали.😀

# 316
Кремито благодаря за думите! 💛
Наистина,когато съм в мир с това,по-лесно се живее,но признавам си изпадам в крайни състояния и сама вредя на себе си!

# 317
  • Варна
Нищо не можеш да направиш. Баща ми беше такъв. Детето пита за него, той се фръцка и сърди... Преди два месеца почина... Резултатът - детето каза "Малко ми е мъчно за дядо!" Толкоз.
Каквото човек сам си направи, никой не може да го промени...

# 318
Аз пък съм в друга ситуация. Прекалено много ми идват всякакви драми и подробности от тяхната рода. Аз лично проблеми нямам със свекървите, нее сме се карали, но всяко едно виждане за мен е голямо емоционално натоварване. То постоянно се обсъждат някакви детайли-колко минути се запарва тоя чай, ама как сушените билки само се запарват, а прясната билка се вари, ама сега защо пие още една чаша вино свекъра или ММ(понеже са на диета и ги следи изкъсо дали спазват), относно диетата им се следи всичко какво ядат дали е по режима им. На внуците се следи задължително да си изядат краствичката, домата или там каквото за салата имат, постоянно се здъни на ММ за рожденик дни на хора до девето коляно, че да не забрави да честити. И всякакви такива. Гледам да не обръщам внимание защото не ме засяга пряко, не сме изпадали в конфликт, но е супер досадно. Понякога се чудя аз ли не съм в час или наистина е проблем.

# 319
Ива, просто мисля, че има такива хора. Аз също бих се издразнила до една степен на такова дълбаене в детайли. Явно просто са си така.

Моята свека пък е като латерна. И то с едни скучни истории от нейната младост, които знам наизуст в поне 3-4 версии. Едно и също мели. Тя си мисли, че е интересна жената. Няма си приятелки и явно иска да говори с някого. ММ ѝ забрани да ми звъни под предтекст, че съм много заета. И тя не смее да ме търси много, но видим ли се на гости...

Просто не й обръщам внимание, знам си я, че е такава и толкова. Говоря си повече със свекъра, той е много печен.

# 320
  • София
Всеки счита за нормално това, с което е свикнал. А чуждите навици може да са съвсем различни. Някои хора биха възприели настояването за контакти с детето като вмешателство.
Също така съм против ходенето на родата до 9 коляно на първия учебен ден.

# 321
  • Най-красивата страна

И аз съм против.
В нашето училище ни предупредиха,че на първия учебен ден ще пуснат в класната стая само по 1 родител.
И че въобще не е желателно да присъства цялата рода.
Защото един клас се състои от 25 деца и ако всяко дойде с по 2 родители и две двойки баби и дядовци става някакъв ужас....
Разбира се имаше и такива,имаше и скандали,че не пускат бабите в стаята...

# 322
Децата ми не са посещавали училище в България. Така че опитът ми е личен отпреди 30 г. Тържеството за откриване на учебната година нали се провежда навън, там може и всички роднини да са, щом е толкова важно. Защо е нужно и цялата рода да влиза в класната стая на детето?

# 323
  • Пловдив
Ох моята тази вечер ме вбеси. Накарах и се по телефона. Ходила на лекар сърцебиене имала 2 дена. Звънна на ММ да помоли ако наминаваме да занесе някакво лекарство. Автобусите до селото са ограничени покрай ковида. Иначе е на 3 км от областен град. Ама тайничко му звъни, не се оплаква. Разтревижих се. Все се крие да не ни тревожи и после нещата загрубяват. Тя историята има предисловие иначе. Миналата събота я посетихме с децата ама тя с хрема и кашлица (трае си, пие чай)
Казвам и защо не каза ами вика ще ми мине. Ама щях да взема нещо за настинка. Нищо и нямало. Еми нищо, нищо ама 2 седмици вече.
Ние живеем на 30 мин от нея можем след работа да идем да и заненсем или да я заведм на лекар.Все си трае така е научена. Ама ние сме и деца да се стегне да си обърне внимание че ми е важна. Остана самичка преди известно време и единият и син почина. Водя децата често остават при нея хем да се разсее хем помага. Изгледала ми е второто дете от 3 месечно, то сега е на 4,тя на 70.Съвсем съвременна и оперена е. Ама ей тва да си трае все ме ядосва. Сега като можем да помогнем защо не.
Лятото хукнала да си чака пенсията, чакала цяла сутрин до 11 на обед. Тръгнала да си ходи паднало и кръвното припаднала. Уж се била натъртила ама мълчи не казва. Звъни в 8 вечерта. Ох на зор съм много ме боли. Ама как, ама що разказа. Тя не знаела какво и има ама на обед се прибрала и легнала чак сега се събудила боли я рамото. Ама айде хукнахме по нощите. Умрях от притеснение. Счупено беше мина и като на добипе жилава е. Ама все я мисля. Имам една девойка на 13 пратих и я да и помага в домакинството през лятото с шинираната ръка не може да се преоблече.Сега настинала ми не ми е спокойно. Все вечер ни ги сервира тия да не хукваме. Е да не хукваме ама...
Дълго стана ама да се оплача. Иначе и тя някой път е като другите свекърви, дразни ме ама нищо фатално все пак 40 години разлика имаме. Ама най ме дразни да се скатава и да си трае. И пак не разбирам от грижа ли го прави, от любов ли или от инат...

# 324
Ако се оплаква и иска да я водите по лекари и да носите лекарства , гарантирано съвсем ще ви дразни. Тя го разбира жената и стиска зъби, пък пак вбесени. Ето за това говорим - полезен ход като свекъра нямаш Rolling Eyes

# 325
Небет, мисля, че на тия години просто не умеят да приоритизират. Не съумяват да преценят кое е приоритет и кое глупост. Моята свека с часове може да ти разтяга локуми на телефона без да каже нищо важно. Наскоро се заговарям с мм и нещо стана дума, че майка му е с много сериозен проблем с щж. Той не знаел. И не защото не се интересува. Тя крие, но пред мен се изпусна веднъж. А за глупости ще дърдори триста часа.

# 326
Ананас, не е баш така. Тук е другата крайност, ама и това не е добре, защото си мълчи, мълчи и накрая ги докарва до инфарктни ситуации. Би било далеч по-лесно да ги информира веднага като се е случило нещото, а не като се изисква незабавна намеса.

# 327
Всеки счита за нормално това, с което е свикнал. А чуждите навици може да са съвсем различни. Някои хора биха възприели настояването за контакти с детето като вмешателство.
Ама разбира се,че не очаквам родата до 9-то коляно,само баби/дядовци евентуално-до там.Не виждам нищо лошо в това,напротив,мисля,че са знакови фигури 😉.И разбира се,че става дума за посещение на двора,и то на първолак,нямам предвид всяка година...В стаята не пуснаха дори родители,а и да го бяха позволили,вероятно щях да вляза само аз или пък двамата с баща му.Но разбирания всякакви 🤷‍♀️

# 328
А вие поканихте ли я? Аз например не бих се натресла на празник на внуче, ако родителите не ме поканят изрично.

# 329
И аз питах същото. Не получих отговор.

Общи условия

Активация на акаунт