С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 828
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Не разбрах на Orbit White свекървата откъде има този апартамент. Явно не е на покойнта й майка, защото тя нали дошла при нея за 3-4 години - тоест, свекървата си го има по друга линия. Каква е историята?

Напълно те разбирам, Орбит, и как се разтреперваш само като й чуеш името. Но ходи пали свещ да не се разболее тази жена. Защото ще легне на легло и тогава какво ще я правите? И това може да продължи много години. Сега поне сама се обслужва.

Защо мъжът ти е поел издръжката, не знам, но явно много са оплетени отношенията. Сестрата ГИ е издържала, така че може би той чувства, че тя вече е направила достатъчно. Не знаем колко години и с какви усилия е поела издръжката на мъжа ти и майка им, след като баща им ги е изоставил. Не им е било лесно на децата на твоята свекърва, има там неизговорени неща, заради които не разбираш защо мъжът ти сега се е нагърбил с отглеждането на майка си. Така ми се струва.

А за тази продажба, която ти си инициирала, е добре да я забравиш. Не е твоя работа да се разпореждаш с имотите на други хора. Най-доброжелателно ти го казвам. Той, сестра му и майка му не са длъжни да коментират даже подобни неща с теб. Нито по закон, нито по право или по справедливост нямаш никакво основание да казваш на мъжа си как майка му трябва да си продава жилището, да  му дарява срещу гледане и подобни идеи. Надявам се наистина да го разбереш. Неправилно е, размисли и забрави за тази тема. Или направо го напусни, за да не се мъчите и двамата.

# 511
Orbit White, помисли си добре. Седни насаме, или с родителите си, и обмислете хубаво ситуацията. Ако след време имате дете, как мислиш ще се справите!? За кого ще трябват повече средства-за дъртото, или за малкото дете!? Щом сте започнали да се карате, ще продължите и занапред да го правите. Ти искаш ли такъв живот? Готова ли си все ти да правиш компромиси заради свекървата? Мъжът ти все ще е разделен между вас двете и детето, ако има такова. Докога ще му издържат нервите? А твоите нерви? Запомни от мен-здравето и спокойствието са най-важни.
Ненавистта и недоволството към свекърва ти ще те тормози и побърква. Ами ако се окаже дълголетна?

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 20:21 от Зита

# 512
Пропускате нещо важно, до миналия век мъжа е взимал решенията какво ще се случва със семейството и жената. Баба ми също не е работила след като са се родили децата, дядо ми не е давал. Баба ми беше съветник към ТКЗСто и с позицията си не е стояла много вкъщи, но за това почти не взимаше заплата. Дядо ми не го устройваше тя да работи тъй като тогава е гледането на дома е било женска работа, но дори той не омаловажава това, което тя е правила и е наясно че щяло да им е по тежко, дори финансово, ако тя не се е грижела за дом и градина.
А щом Орбит и мъжа и се карат още от сега аз бъдеще не виждам. Предполагам ще опита да забременее, с надежда да се промени, но надали ще се случи.
И "кравата не суче от телето" толкова жалко изказване... Ама телето може цял живот да суче нали? Нещата са взаимни, хубава, лоша, майка му е и никой не може да го промени. Да не мислите, че на него му е лесно? Гледала го е, как тя си знае, отгледала го е, сега той чувства че е негов ред да се погрижи за това. Може и със сестра му да са се разбрали и да е решил за ненужно да обсъжда с приятелката си

# 513
Мъжът е вземал решения, когато жената е позволявала това.
Ако съм в ситуацията на авторката, честно, бих се разделила. За мен е видно, че този човек поставя на първо място майка си. С такъв няма как да се получи семейство. За семейство ти трябва мъж дето ще те гледа в очите и каквото искаш, ще е такова, защото ще иска да те направи щастлива. Мъж, който те пренебрегва и вижда как си нещастна и продължава, не е твоя. Толкова е елементарно. Аз бих го зарязала, щото не става. Да си върви при мама и да си я издържа и квото иска да прави. Той е избрал. И за съжаление не избира теб.

# 514
До някъде съм съгласна, расла съм в други времена, но следва НО!
Както мъжа ми трябва да гледа да съм добре/щастлива, това е и мое задължение към него и никога не бих го сложила между чука и наковалнята.
Много пъти съм казвала, че с майка ми не се разбирам, почти не общувам и не я броя за част от семейството ми. Но мъжа ми няма право да се меси в тези отношения и е наясно че почне ли да се меси и казва нещо срещу майка ми ще го оставя, ама без да ми мигне окото. Аз майка ми не съм я избирала и не мога да я променя, но той няма право да ме наранява като говори срещу нея. Точно затова разбирам мъжа на Орбит. Моята майка не е работила много, за 50те си години не знам дали има общо 5г трудов стаж, при нея е от мързел и гледала че баба ми не работи. Обаче баба ми не беше хич мързелива, въртеше дом, градина, бостан, ниви, лозя. Последните 3 се вършеха от цялото семейство, особенно за нивите идваха и семейството на сестра и и леля и, и на дядо ми братята. И беше взаимно после за тяхните ниви. Но майка ми вижда че баба е стояла вкъщи... Толкова.
Ако един ден стигне до това положение сигурно и аз ще издържам майка ми, не само защото ми е майка, а и защото съм човек. И аз имам сестри и брат, не знам колко ще и дали въобще ще се включат.

# 515
Освен да се търси начин за повишаване на доходите така че да стигат за всичко и всички, сякаш няма друго решение на този казус. Със сестрата говорено ли е изобщо, да се включи и тя да помага поне частично с разходите по майка си? Вариант ли е авторката и мъжът й да идат да живеят в апартамента на свекървата с нея, поне да не плащат наем и двойни сметки?

# 516
Освен да се търси начин за повишаване на доходите така че да стигат за всичко и всички, сякаш няма друго решение на този казус. Със сестрата говорено ли е изобщо, да се включи и тя да помага поне частично с разходите по майка си? Вариант ли е авторката и мъжът й да идат да живеят в апартамента на свекървата с нея, поне да не плащат наем и двойни сметки?

Тогава ще плащат, ама с нерви, а не с пари.

# 517
Мисля, че авторката иска свое жилище и това е нормално.
Орбит,
Ако досега си се надявала, че ще има промяна, може би е време да преосмислиш нещата. Ако може да се разберете със сестрата за съфинансиране, ще е добре. Но мъжът ти майка си няма да остави. Той така разбира любовта и дълга си.

# 518
Израза за кравата и телето не е жалък, никак даже. Жалки са такива експлоататорски отношения. Когато сам не мислиш за себе си и си изпаднал в такива положение заради мързела ти, никой не ти е длъжен.

# 519
Авторката да говори сериозно с мъжа си.Не казвам да остави майка си,това не е човешко,но да се вземе някакво общо решение заедно с майката и сестрата.

# 520
  • София
Orbit White  може да напуснат квартирата и да се преместят при бабата. Така ще се пробва на живо могат или не могат да живеят заедно. Ако могат - чудесно! Ако не могат, ще се разбере достатъчно бързо. Поне да не се тровят и губят времето взаимно с мъжа. И трябва другата жена
 да е съгласна.

# 521
  • Най-красивата страна
Моята свекърва казва,че след като има двама сина,те са длъжни не само да я издържат,ами и да задоволяват всичките и капризи.
Не иска да дойде при нас-както каза някой назад в темата,иска да е независима,ама с нашите пари.Между другото,тя парите на сина си ги смята за нейни..
Да,ако дойде вкъщи няма да е лесно,но и сега не е .
Плащаме на болногледачка,отделно двойни сметки,ангажимент да ходим при нея поне три пъти в седмицата....А не сме милионери и няма гаранция до кога ще издържим да плащаме...Ама тя за това не мисли.

Сега е недоволна.Каза,че сме я разочаровали.
защото тя очаквала,че както бабата на мъжа ми,тоест нейната свекърва едно време е копала,сяла,гледала животни и приготвяла зимнина,така и ние след нея ще ходим на село и ще работим..Защото такъв бил реда.А сега мазата и била празна...
Питахме я ,защо тя  не отиде на село да гледа животни и да копае,като иска пълна маза..И без това не е работила повече от 20 години,а не е била все болна ..Мълчи и се цупи..Свикнала е на готово.

# 522
Знаеш ли колко разочаровани  ходят по земята?
 Да си дрънка колкото иска, минало край  ушите.
 Ходене като почива гледачката, да не сте без работа.
 Едно време  и аз се връзвах, после ми мина. Имахме дървета ,салкъм(акация) които посаждаха из двора колкото искаш малки салкъмчета ,четка пролетта  и аз копая , пък по ъглите си растат и нямам достъп та местя.Да стигна до тях че ще стане гора. Същото и с черници.
 Питах ,че иначе не може,  къщата нейна, отрязаха ги ,тя ходи да ги прегръща  пъновете, че ги садила и поливала, да не вярваш.  Големи ,дебели дървета ,дето пречат и на съседите ,докато бе мъжа ми жив си мълчаха и ме нападнаха от всички страни после кой от какво недоволен да го поправя..
 И мрънка дни за тези дървета що ги отсече. И добавя какво ли не и тя, сякаш трябва да съжалявам и  разбирам , тя загубила деца и мъж,  аз цъфтя.
 И викам, няма да те погледна като ме ядосваш толкова, а  тя :ти си длъжна ,къща съм ти дала. Толкова.
 Винаги има  разправии,  сега даже ми се иска да се скарам с нея, ама я няма и мен няма да има .
 Гледах я, търчах, с къща, без къща, без мъж, жив човек не можа да оставиш. Колкото да те ядосва.

# 523
Много ми е чудно как така не са работили тези жени през социализма.
Около мен все са работили и си имат добри пенсии. Но, и моята свекърва е развяла бялото знаме и й се иска всички да се въртят по-често около нея. Много й е скучно и все си измисля някоя драма за предизвикване на вниманието ни. И там плаща мъжа ми, но само ако се наложи някой по-добър частен лекар.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 21:39 от герани

# 524
Ужас просто!
Само като чета и ми настръхва косата,какво ли ме чака и мен като се простре болна някой ден.От сега ми е ясна картината,ако се оправят нещата с моя мъж,ще е временно...Само той и най-малкият защитават майката,големият син справедливо им каза на нея и "старейшината " да си гледат работата,след като тя пък (свекървата) от своя страна изгони собствената си майка от тях,защото не се разбира с нея...Абе в това семейство работата е страшна,"Дързост и красота " пасти да яде,тук има сценарий за някой турси филм направо.
И още нещо-свеката права,че и корава,три деца отгледала (според нея само ги е гледала) и къщата въртяла,а сега има дебитна карта към сметката на най-малкия си син ,който работи в чужбина.Какъв срам,какво падение,аз ако съм на нея ще се чудя къде да се скрия.Но,нищо подобно,тя ходи и се хвали на поразия, не работи никъде иначе и пей сърце!
На това какво му се вика?

Общи условия

Активация на акаунт