С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 719
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Аз виждам няколко възможности.
Първата - остава с наличното - има доста смотан мъж, ама поне не е сама. Дали ще има или няма деца с него не е ясно.
Втора - разделят се. Пак дали ще има или няма деца не е ясно. Изобщо може да не успее да забременее, никога. Както и дали ще я одобрят например за осиновяване, не им знам местните критерии.
Трета - разделят се с наличния и тя среща един Готин с който имат супер връзка. И пак може да има или да няма деца, независимо от усилията и.

За нея остава да прецени например кое иска тя за себе си, но да не се лъжем, че всички варианти са еднакво вероятни. Тя си знае.

# 751
Не беше ли Ариел, която преди време съветваше потребителките да зарязват мамините синчета по най-бързия начин? Че било загуба на време и нерви? (То си е вярно де.)
Моят съвет е вслушай се в твоят собствен.

# 752
Извинявай, тогава какво ти казва по въпроса за бебето?

Иска да си стъпим още по- добре финансово на краката. От моя гледна точка, сме доста добре финансово. Не знам какво още иска. Ако мислим така никога няма да сме сто процента добре.

# 753
Извинявай, тогава какво ти казва по въпроса за бебето?

Иска да си стъпим още по- добре финансово на краката. От моя гледна точка, сме доста добре финансово. Не знам какво още иска. Ако мислим така никога няма да сме сто процента добре.
Както и да мислите, никога няма да сте на 100% добре. Такова нещо не съществува.

# 754
Да дефинира времеви граници. 6 месеца, година, колко?

# 755
Ок, тя знае какво иска - ПРИМЕРНО (моя спекулация) - иска мъж, ама свестен, и да има дете с него. И примерно не може да забременее - как се отразява на живота и, че тя знае КАКВО иска? Като не може да го постигне? м?

Ето, аз например искам да можем да живеем без да работим, с мъжа ми да имаме достатъчно пари да пътуваме. Даже не е нужно да са много пари, така едно 20к лева месечно ни оправят. И как това ми помага?????? Чудесно знам какво искам.
Ако реши, че иска дете на всяка цена изяснява ситуацията с настоящия. Ако с него ще създават дете започват веднага. Ако няма да е с него разделя се и започва процедура  за забременяване с донорски материал. Ако междувременно се появи нов мъж в живота й, който иска общи деца продължава с него. Репродуктивните проблеми не се решават за 1-2 месеца.
Въпросът е да реши колко важно й е да роди собствено дете. Тогава ще знае какво да прави с тази връзка в която е в момента.

# 756
  • Пловдив
Ок, тук сме основно жени. Ти обмисляла ли си въпросът да го отбиваш от мама? Виждаш ли практическа възможност да го отделиш от мнението на свеки? Разни женски хитрини. Няма какво да се лъжем - клишетата са си клишета, затова масово се прилагат и за повечето мъже работят съвсем добре.

# 757
Клишетата не вършат работа. Ако вършеха сега нямаше да съм в това положение.

# 758
  • Пловдив
Хайде сега. С баща ми работеха, с мъжа ми работят, и оппа даже със синовете ми работят. Примерно да не спориш с мъж ако е гладен и уморен.

# 759
Все пак времево или финансово изразено трябва да се знае кога почвате да правите бебе. Иначе след 3 години ще си на същото дередже. При нас проблема е, че не ставаме по-млади, а мъжете и на 45 си стават бащи, ако решат.
Как ви е връзката иначе? Синът ми смята, че германците са по-особени от  нас и му е трудно да си представи връзка точно с немкиня.

# 760
Нещата са доста по-прости, отколкото си мислим.

# 761
Kaya и после бебето като не стане - ай довиждане.
Аусбилдунга може и да не успея да го изкарам. На никой не му пука - време и пари на вятъра. И с мъжа говорих да го прекъсна и да започна неквалифицирана работа - не.
Докато я изкарам тая тъпотия и хоп: Ма как така ще плащаме за асистирана бременност? Я марш, пък на маме момчето ще си намери някоя по-млада.

Ами Ариел - защо още стоиш с този? Щом ти искаш да прекъснеш и има такава възможност, а после да продължиш, то каква значи мъжа, който всъщност е просто гадже. Като ти чета коментарите и си мисля, че той просто си те използва и дори да му изпълниш всичките капризи - ще те зареже, когато вече не си му удобна. Не пропускай шанса си да срещнеш свестен мъж, само защото те е страх да се разделиш с този, с когото вече си изгубила 5 години. Нарича се sank cost fallacy.

# 762
Аусбилдунга може и да не успея да го изкарам. На никой не му пука - време и пари на вятъра. И с мъжа говорих да го прекъсна и да започна неквалифицирана работа - не.

Образованието никога не е пари на вятъра.
Чакай сега, ти не упрекваше ли родителите си, че не са те изучили навремето? Ето, сега мъж и свекърва те побутват да учиш, ти пак недоволна...
А не ти ли хрумва, че може да не искат майката на детето да е необразована и работеща неквалифицирана работа?
Дори утре да родиш, пак няма гаранция, че мъжът ти няма да те зареже някой ден заради по-млада, по-стара или дори друг мъж. И ти какво тогава? С дете, недостатъчно образована и с неквалифицирана работа?
Натисни си задните части и завърши това, което си започнала. За твое добро е и за доброто на бъдещото ти дете.

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 14:21 от Как' Сийка

# 763
Попринцип мъжете държат да са осигурени финансово, преди да станат бащи. Разбира се, за всеки “осигурен” означава нещо различно. Аз също не бих се хвърлила да раждам без майчинство, примерно. Или с ниско такова. Но аз съм си аз. Мъжете повечето мислят така и особено ако майчинството е малко, правят сметка, че на тях пада цялата тежест.

Ариел, образованието никога не е излишно. Не знам какво работиш и колко изкарваш, но ако искаш дете (сама или от смотан мъж), трябва да си напълно ок да поемаш финансово нещата. Понеже тоя мъж утре може да те зареже и точка. А ако си сама и родиш с ар, предполагам и в Германия процедурите са скъпи. Все си мисля, че на 35 е редно да си си стъпила на краката.

Колко ти остава от въпросния аусбилдунг? Колко време имаш да учиш още? След това гарантира ли ти се доста по-добро заплащане? Не го зарязвай това учене!

# 764
Не е проблема свекървата, че си говори - проблема е, че я слуша.

Ако му  кажеш, че трябва да започнете с опитите за дете и да не чакате да завършиш, защото ще загубите време и после ще е по-трудно, той какво ще каже?

Общи условия

Активация на акаунт