С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 533
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Ок, тя знае какво иска - ПРИМЕРНО (моя спекулация) - иска мъж, ама свестен, и да има дете с него. И примерно не може да забременее - как се отразява на живота и, че тя знае КАКВО иска? Като не може да го постигне? м?

Ето, аз например искам да можем да живеем без да работим, с мъжа ми да имаме достатъчно пари да пътуваме. Даже не е нужно да са много пари, така едно 20к лева месечно ни оправят. И как това ми помага?????? Чудесно знам какво искам.

# 736
Поставя ребром въпроса на сегашния мъж да започват да правят дете, защото това й е важно (ако й е най-важно). И гледа неговата реакция. При увъртане и несъгласие си слага срок за неговото решение и ако няма промяна, трябва да следва раздяла и нов мъж.

И да, тази тактика работи, лично имам приятелка, която на 30 обяви на ново гадже, че иска брак и бебе бързо, ако той не проявява интерес, да си каже, тя не иска да губи време. След 3 месеца бяха женени, след 2 години се роди и детето.

# 737
  • Пловдив
Поставя ребром въпроса на сегашния мъж да започват да правят дете, защото това й е важно (ако й е най-важно). И гледа неговата реакция. При увъртане и несъгласие си слага срок за неговото решение и ако няма промяна, трябва да следва раздяла и нов мъж.

И да, тази тактика работи, лично имам приятелка, която на 30 обяви на ново гадже, че иска брак и бебе бързо, ако той не проявява интерес, да си каже, тя не иска да губи време. След 3 месеца бяха женени, след 2 години се роди и детето.
И те питам - как това и оправя ситуацията? Той и вика - не. Пак е на стартовата линия - без мъж и без дете.

# 738
Значи няма смисъл да се губи повече време с мъж, който няма същите приоритети. Така или иначе няма да станат нещата.

# 739
Моя съвет за 35-годишна, искаща дете, е да не чака и ден повече, ами да започват с опитите. Ако се окаже, че има проблеми да има време за реакция. Ако има проблеми, ще трябва да реши - 1. Отказва се от идеята за дете или 2. Прави инвитро, асистирана репродукция, донори, сурогатни майки, осиновяване, вече според зависи какви да й разбиранията.

Ако мъжът не иска да започват с опитите веднага, аз бих го напуснала и бих минала на вариант 1 или 2, ама сама.

# 740
А по-добре ли е да си губи времето с тоя и пак да няма дете? На всичкото отгоре не го и обича.

# 741
  • Пловдив
Ама вижте, аз не казвам да стои и да си губи времето. Но да спрем с тия блабализми от книгите за самопомощ "трябва да знаеш какво искаш". Аз например знам и няма начин да го постигна.

# 742
Янтра, удряш в крайност. Въобще не говорим за някакви невъзможни мечти и идеали. Става въпрос за подреждане на приоритети и следване на начертан план.

Давам пример със себе си: Преди три години някъде седнах и казах на ММ "Виж сега, завърших, имам работа, искам да се оженим и да имаме дете". Той се съгласи и започнахме да действаме по въпроса. През това време аз съм се постарала да си осигуря стаж за майчинство, за да сме спокойни финансово. Ако той ми беше казал, че не иска и че ни е рано, колкото и да хо обичам, щях да си търся щастието другаде, а нямаше да чакам в някакъв момент да му дойде музата след неизвестен брой години. Ако изобщо. А какво остава пък свекървата на ми се обяснява как да се стече коя живот...

# 743
Тук говорим за реални планове.За мен 20 000 на месец и да не се работи са в сферата на мечтите.
Реален план е да се говори сериозно с партньора,да се даде разумен срок за размисъл и да се действа,а не да се оплакваме от свекървата.
Тя може да си говори каквото си иска.

# 744
Не е проблема свекървата, че си говори - проблема е, че я слуша.

# 745
Вие дори не живеете заедно. Поне това направете, тогава може да почне "да слуша" теб?

# 746
  • Пловдив
Ок. Значи казва на сегашния - искам брак и дете, и той и казва - не (или я лъже, "не ми е сега времето" и прочие). И тя му вика - разкарай се тогава. И к'во става - остава сама, без мъж, колкото и да е никакъв. Значи стои пред опцията да остане съвсем без нищо. Каквото и да си говорим тук, как разни хора си намират партньори, още толкова не си намират.

# 747
Каква ти е ползата от мъж, който не иска дете, ако ти искаш? Съвсем сериозно това не мога да го схвана.

Или си казваш - обичам този мъж, заради него съм готова да остана и без деца. Ама колко жени са готови на такъв жест?

Оставайки сама, даваш си шанс да срещнеш някой от хилядите други мъже, някои от които искат деца.

# 748
Вие дори не живеете заедно. Поне това направете, тогава може да почне "да слуша" теб?

Живеем заедно. Споменах го вече.

# 749
Извинявай, тогава какво ти казва по въпроса за бебето?

Общи условия

Активация на акаунт